שלוש עוגות ב-30 דקות
כן, כן, אנחנו לגמרי מתכוונים לזה: כשתסיימו לקרוא את הכתבה הזו, תדעו כיצד להכין שלוש עוגות ב-30 דקות בלבד. לא עוד תנור שעובד שעות נוספות וזמן יקר של אפייה במטבח – מקסימום תוצאות במינימום זמן! איך עושים זאת נכון? הינה כמה דרכים שיסייעו לכם בכך.

אותה בלילה – תוספות שונות
עוגות בחושות צריכות לקבל שני עיטורי גבורה, האחד עבור קלות ההכנה שלהן והשנייה הודות לכך שהן לא דורשות מאיתנו שימוש במיקסר, בדרך כלל. אל שני עיטורי הגבורה הללו נצרף היום עיטור נוסף – ניתן להכין מבלילה אחת כמה עוגות, בטעמים שונים, עם מאמץ מועט.
איך עושים זאת? מתחילים בהכנת הבסיס, הבלילה, שתהיה זהה בכל שלושת העוגות. רוב העוגות הבחושות מורכבות ממצרכים זהים, כך שכל שנותר הוא רק לשלש כמויות ולגוון את הטעמים. לרוב מרכיבי הבלילה יכילו ביצים, קמח, אבקת אפייה, סוכר, שמן או חמאה.
כשהבלילה מוכנה, אפשר לחלק אותה לשלוש תבניות אינגליש קייק ולקרוא ליצירתיות להגיע. אל עוגה אחת תוכלו להוסיף נטיפי שוקולד צ'יפס בטעם האהוב עליכם או לגרר פנימה שוקולד ולקשט את חלקה העליון בשברי עוגיות. תוכלו לערבב אל הבלילה תוספות אהובות אחרות ולשנות בכך את טעמה לחלוטין, דוגמת חמוציות קטנטנות (פדרו את חלקה העליון של העוגה באבקת סוכר לאחר האפייה, זה יוסיף לה טעמים נהדרים), שברי שקדים או אגוזי מלך וגם קוקוס טחון.
מהעוגה השנייה תוכלו להפריש מעט מהבלילה ולהוסיף אליה שוקולד מומס, טחינה, ריבת חלב, ממרח אגוזים ואז לאחד בין הבלילות, לשייש בעדינות וליצור עוגת שיש מרשימה.
את העוגה השלישית תוכלו לאפות כרגיל ורק בסיום האפייה להוסיף סירופ מייפל בנדיבות – והרי לכם עוגת מייפל לתפארת.
אומנות הזילוף ואחיזת העיניים הטעימה
אם היד שלכם עוד לא אחזה שק זילוף מלא בקצפת אוורירית, ואם עוד לא איחדתם בין הפלא המתוק הזה לבין העוגה התורנית שאתם מכינים – אתם חייבים לנסות!
גם כאן נכין כמות משולשת של בלילת עוגה בחושה, שאותה נחלק לשלוש תערובות שונות. לאחר האפייה, כשיש לנו שלוש עוגות בחושות בסיסיות, נוכל להתחיל לזלף.
תוכלו ליצור תערובת לזילוף המורכבת מקצפת לבנה או לשדך אליה טעמים נוספים, החל מטעמי תות מתקתקים ועד לקצפת שוקולדית סמיכה. לאחר שיצרתם את הטעם האהוב עליכם, זלפו בהנאה צורות ונטיפים על גבי חלקה העליון של העוגה. המהדרין יוכלו גם לחלק את העוגה באמצע ובין שתי השכבות שנוצרו לזלף שכבת קצפת שתוסיף רושם לעוגה וגם טעמים נהדרים – במינימום מאמץ!
לפניכם כמה טיפים לזילוף מושלם:
· כדי שהזילוף יהיה איכותי ויציב, חשוב להשתמש בשמנת קרה מאוד.
· לפני שמתחילים לזלף, כדאי מאוד להעביר את הקצפת לשקית זילוף שבסופה יש צנטר. בהתאם לגודל הצנטר וצורתו – כך ייווצרו צורות, טקסטורות וגדלים שונים גם בזילוף העוגה.
· קישוט העוגה יכול להיעשות בשלל דרכים לבחירתכם. תוכלו לזלף נטיפים קטנים וצפופים, ליצור צורת מערבולת (שיטה זו מומלצת למזלפים המתחילים) או להשקיע ולזלף ורדים יפהפיים שימלאו את העוגה באווירה פרחונית מקסימה.
בצק אחד – כמה עוגיות
גם לעוגיות מגיע מקום של כבוד בפינתנו האהובה – חוסכים זמן, אבל לא טעמים נהדרים! במקום לבלות במטבח שעות נוספות ולהכין שלל סוגי עוגיות מבצקים שונים, תוכלו להכין בצק פריך אחד בטעמי וניל בסיסיים נפלאים, וליצור ממנו שלושה סוגי עוגיות. אם התנור שלכם גדול ורחב דיו תוכלו לאפות את העוגיות יחד, או פשוט לסדר כל סוג בתבנית ולאפות בזו אחר זו (כדי שהטעמים לא יתערבבו). אפיית עוגיות דורשת זמן קצר להפליא, כך שעדיין נעמוד בהבטחתנו ל-30 דקות בלבד.
לאחר שהכנו בצק פריך, נחלק אותו לשלושה בצקים שווים בגודלם. האחד יוקדש לעוגיות חמאה ביתיות וכל שיידרש מכם לעשות הוא רק לקרוץ צורות מתאימות, מחלקו השני של הבצק נכין עוגיות קקאו באמצעות הוספת קקאו לבלילה ומהבצק השלישי ניצור עוגיות סנדוויץ' חמאתיות ונפלאות עם שלל מילויים שאוהבים – עוגיות ריבה קלסיות, עוגיות לימון מרעננות, עוגיות נוטלה או ריבת חלב, המזכירות בטעמיהן עוגיות אלפחורס, אך בפחות מאמץ. תוכלו להוסיף לבלילת הבצק עצמה גם פירות ותוספות שונות, החל משוקולד צ'יפס או שברי שוקולד לבן ועד לשקדים וחמוציות.
