טופינג לעוגת גבינה מעולה

שלושה סוגי טופינג מומלצים לעוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה היא קינוח קלאסי ופשוט, אשר אהוב מאד על רוב האנשים, ומוכר לנו כבר משחר ילדותנו. כמעט בכל בית תוכלו לראות את עוגת הגבינה על שולחן הקינוחים בסופה של ארוחה, כאשר לכל משפחה גרסה משלה לעוגה האהובה. עוגת הגבינה ידועה כטעימה מאוד, גם בגרסתה הפשוטה ביותר. ודווקא במקרה שלה כל המוסיף אינו גורע כלל, ובמיוחד כאשר מוסיפים טופינג מחמיא לעוגה. הרשו לעצמכם לפרוץ את גבולות המוכר, ונסו סוגים שונים של תוספות לציפוי, אין לדעת מה תגלו שאתם אוהבים אם רק תנסו.

מאת: עורך השף הלבן
טופינג לעוגת גבינה מעולה

הנה שלושה סוגי טופינג
(ציפויים) נהדרים ומומלצים שכדאי לנסות על עוגת גבינה אפויה:

הטעם החמצמץ של פירות היער,
מתאים בצורה מושלמת לטעמה המתוק של עוגת הגבינה. השילוב ביניהם מרומם את חווית
הטעמים. ישנו מבחר גדול של פירות יער ממנו תוכלו לבחור על פי טעמכם: תותים,
אוכמניות, חמוציות, דומדמניות ופטל. כולם יתאימו לעוגת הגבינה. בונוס נוסף בהכנת רוטב
פירות היער הוא הקלילות שבו הוא נעשה. כל מה שצריך הוא להרתיח את הפירות בסיר עם
כוס סוכר, כוס מים וכף מיץ לימון, לצמצם אותו מעט והנה לפניכם רוטב אדמדם וטעים. אם
ברצונכם לייצב את ציפוי פירות היער, ניתן להוסיף מעט קורנפלור או ג'לטין. אם תרצו
לשדרג את טעמה של העוגה, נמליץ לכם לצפות את העוגה כולה בשמנת חמוצה, ועליה ליצוק
בעדינות את רוטב פירות היער. 

ממרח הלוטוס נושא את טעמן של
העוגיות האהובות – עוגיות לוטוס. מקורו בבלגיה ובעבר ניתן היה למצוא את הממרח
הזהוב בטעם קרמל במקומות מאוד מסוימים, שייבאו את הממרח במיוחד לארץ. מאז, מזלנו
שפר עלינו והממרח הפך להיות מצרך נפוץ בכל רשתות הסופרמרקט המוכרות, וטעמו כבש לא
מעט אנשים. הממרח מגיעה בשתי גרסאות: האחת ממרח חלק לחלוטין והשנייה מגיעה כממרח
מפנק עם חתיכות קטנות של עוגיות לוטוס. אחד היתרונות של שימוש בממרח לוטוס, הוא שלא
תצטרכו להתעסק עם הכנת קרמל בבית, שלעיתים עלול להיות דבר מאוד מסורבל ודביק. כדי
להעניק לעוגת הגבינה שלכם את הטעם הנפלא של ממרח הלוטוס, כל שעליכם לעשות הוא
לשלוף מהמגירה מרית, ולצפות בעדינות את הממרח על גבי עוגת הגבינה שהכנתם. כמה
פשוט, ככה טעים. אם תרצו לשדרג את טעמו של ממרח הלוטוס תוכלו לשלבו עם גבינה
איכותית כמו ריקוטה או מסקרפונה קולקשן ולאחר מכן לצפות את העוגה בקרם הנפלא שיצרתם.

 טיפ קטן: אם תעדיפו ציפויים בטעמים
אחרים מהלוטוס, תוכלו להשתמש גם בממרחים אחרים כגון: חמאת בוטנים, ריבת חלב או ממרח
נוטלה עשיר ותוך דקות ספורות, תהיה לכם עוגת גבינה משודרגת.

השוקולד הוא מצרך בסיסי
בעולם הקינוחים. כל אחד יכול למצוא את טעמו האישי במגוון השוקולדים הקיימים: לבן,
חלבי ומריר. השוקולד הוא גם טופינג מצוין לעוגת הגבינה. קחו את השוקולד האהוב
עליכם, ושברו אותו לשבבים קטנים אותם תפזרו על עוגת הגבינה. אם תרצו מראה שונה או
מרקם עדין יותר משבבים, ניתן גם לגרר את השוקולד במגרדת ולקבל שבבים קטנים ודקים
יותר. אם תרצו שהשבבים ידבקו ביתר קלות לעוגה, אפשר לצפות אותה תחילה עם רוטב של גנאש
שוקולד. להכנת הגנאש תזדקקו לשוקולד מריר או חלבי ושמנת מתוקה. ראשית, קחו קלחת
והרתיחו בה את השמנת המתוקה, בינתיים שברו את השוקולד לקוביות. כאשר תתחיל השמנת
לבעבע, הוסיפו את קוביות השוקולד אחת אחת, וערבבו היטב עד להטמעתו של השוקולד
בשמנת לכדי רוטב חלק ללא גושים. כעת, הניחו לגנאש להתקרר. אחר כך תוכלו לצפות איתו
את עוגתכם, ועליו תוכלו לקשט את העוגה עם אפשרויות רבות ומגוונות כגון: שבבי
השוקולד או שבבים של אגוזי לוז מסוכרים או שקדים או פירורי עוגיות שאתם אוהבים או
אף תוספת של פירות טריים המתאימים לעונה.

לסיכום, הציפויים המוצעים
כאן הם רק קצה הקרחון של האופציות העומדות לרשותכם. עוגת הגבינה היא הקינוח המושלם
בין אם נוסיף עליה שלל תוספות ושדרוגים, ובין אם נשאיר אותה פשוטה בטעם של פעם. עוגת
גבינה תמיד תחמיא לסיום של ארוחה טובה או לצד כוס קפה חמה ומהבילה בסופו של יום
ארוך. 

טופינג לעוגת גבינה מעולה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.