3 מתכונים פופולריים לעוגות שיש בחושות – תוכן קולינרי | השף הלבן

שלושה מתכונים פופולריים לעוגות שיש בחושות

עוגות בחושות הן הדרך הפשוטה, הקלה והמהירה להכין עוגה. מערבבים את כל החומרים יחד, מכניסים לתנור ואופים. אם מתחשק משהו מתוק, אם הילדים מבקשים עוגה, אם אורחים בלתי צפויים אמורים להגיע, תוכלו תוך שעה ליהנות מעוגה נפלאה, ריחנית, מתוקה וטעימה. כמעט את כל טעמי העוגות הבחושות ניתן להכין בדרך זו, כך שלא תצטרכו להתפשר על סוג העוגה.

מאת: עורך השף הלבן
שלושה מתכונים פופולריים לעוגות שיש בחושות

עוגות בחושות הן הדרך הפשוטה, הקלה והמהירה להכין עוגה. מערבבים את כל החומרים יחד, מכניסים לתנור ואופים. אם מתחשק משהו מתוק, אם הילדים מבקשים עוגה, אם אורחים בלתי צפויים אמורים להגיע, תוכלו תוך שעה ליהנות מעוגה נפלאה, ריחנית, מתוקה וטעימה. כמעט את כל טעמי העוגות הבחושות ניתן להכין בדרך זו, כך שלא תצטרכו להתפשר על סוג העוגה. 


ובכל זאת, ישנם כמה מתכונים פופולריים יותר, כאלה שתמיד כיף לחזור אליהם ולאכול אותם, ביניהם גם עוגת השיש הקלאסית בשני צבעים. 


עוגת שיש קלאסית 


המתכון הפשוט והמוכר ביותר לעוגת שיש אינו דורש מאמץ רב וגם לא רשימת מצרכים ארוכה. מערבבים את כל החומרים יחד בשתי קערות נפרדות, שלכל אחת מהן צבע שונה ואז משלבים אותן יחד. 


בקערה הראשונה מכינים את התערובת הלבנה. טורפים ביצים, שמנת מתוקה, סוכר, מעט מלח ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה. אליה מוסיפים קמח ואבקת אפייה וממשיכים לערבב עד שלא נותרים גושי קמח בתערובת. בקערה שנייה מכינים את התערובת החומה על ידי המסת שוקולד מריר. לצורך האפייה משתמשים בתבנית אינגליש קייק מוארכת (או שתיים אם יש בכך צורך). מעבירים לתבנית את התערובת הלבנה ועליה יוצקים את השוקולד המומס. כדי ליצור את הדוגמה הנפלאה, המזכירה במראה מרצפות שיש יוקרתיות ועל־כן נקראת כך, משתמשים בקיסם או מזלג ומערבבים באיטיות, בכמה תנועות את השוקולד לתוך התערובת הלבנה. תנועות אלו ייצרו תוך כדי אפייה את דוגמת השיש המקסימה. 


אופים את העוגה כ-45 דקות, וכדי לוודא שהעוגה מוכנה, מכניסים לתוכה קיסם ואם הוא יוצא נקי, סימן שהעוגה מוכנה וניתן להוציא אותה מהתנור. מצננים את העוגה מעט, פורסים ומגישים. 


שיש תפוזים נפלאה 


הסוד של העוגה הוא בצורות הנפלאות הנוצרות בשילוב שני הצבעים, שאותם משיגים על ידי "ציור" עם קיסם. שתי התערובות צריכות להיות שונות בצבען כדי לקבל את הדוגמה המעניינת, אך במקום לשלב וניל עם שוקולד, ניתן לשלב תפוזים צהובים עם שוקולד חום. גם הטעמים משתלבים נהדר וגם הצבעים. 


בקערה הראשונה טורפים סוכר וביצים עד שמתקבלת תערובת תפוחה. אליהם מוסיפים מיץ תפוזים, שמן, תמצית וניל, קמח ואבקת אפייה. מערבבים היטב אך ורק עד שמתקבלת תערובת אחידה. בקערה השנייה ממיסים שוקולד מריר וכשהוא נמס מוסיפים לו גם אבקת קקאו ומערבבים.  


את העוגה הזו ניתן להכין גם כן בתבנית אינגליש קייק, אך כדי ליצור מראה מרשים יותר ניתן להשתמש בתבנית קוגלהוף עגולה עם החור באמצעה. מעבירים אליה את תערובת התפוזים הצהבהבה ועליה יוצקים את השוקולד והקקאו. אם משתמשים בתבנית קוגלהוף, יש להקפיד לפזר את קרם השוקולד לכל העוגה. שוב משתמשים בקיסם, מזלג או אפילו סכין ומערבבים בעדינות את השוקולד לתוך תערובת התפוזים. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות. כאשר העוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור, נותנים לה להתקרר מעט והופכים אותה על צלחת הגשה מתאימה. 


עוגה שיש-קפה קפואה 


אומנם אנחנו אמורים להיות בעיצומו של החורף, אך הוא עדיין מתמהמה ועדיין ניתן להכין עוגת שיש גלידה נפלאה במראה יפהפה ובארומת קפהאת אפקט השיש בעוגה זו אין צורך ליצור ביד, הצורות נוצרות לבד תוך כדי ההקפאה ומתגלות רק לאחר החיתוך. 


מתחילים בהקצפת חלבונים עם סוכר עד שמתקבל קצף יציב ונוקשה מעט. בקערה נפרדת מערבבים גבינה לבנה, חלמונים, תמצית וניל ותמצית רום. לאחר מכן מעבירים בתנועות קיפול את קצף החלבונים לתוך הקערה. בתבנית מלבנית מניחים ביסקוויטים ויוצקים עליהם מחצית מתערובת הגבינה. בשלב הזה מערבבים אבקת קקאו עם אבקת קפה נמס ומפזרים אותה על התערובת בתבנית. יוצקים את חציה השני של התערובת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים להקפאה לכמה שעות. אבקות הקפה והקקאו יוצרות את אפקט השיש המיוחד תוך כדי הקפאה וכאשר פורסים את העוגה מגלים את הצורות הנפלאות שנוצרו.   

 

לסיכום, מבחר העוגות הוא עצום. לכל אחד ישנה העוגה האהובה והנוסטלגית לעומת העוגה הייצוגית זו השמורה לאירועים מיוחדים. עוגות בחושות נחשבות כעוגות הביתיות והבנאליות, כאלה שמכינים בהיסח הדעת וללא השקעה מיוחדת. אין זה משנה כמה זמן השקעתם בעוגה, או כמה מצרכים הכנסתם לתוכה, העיקר שתוכלו לשבת בסוף היום עם קפה חם או תה ריחני ולאכל פרוסה מעשה ידיכם. 


שלושה מתכונים פופולריים לעוגות שיש בחושות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.