רעיונות לפיצה שרק מבוגרים יבינו
כשהיינו ילדים, מספיק היה לנו לשמוע את המילה ״פיצה״ כדי להתמלא באושר. לא היינו בררנים מדי אם הגבינה הייתה עבה ונמסה, הבצק היה רך ופריך והרוטב הזכיר את טעמו של הקטשופ כל משאלתנו התגשמו. עבור הילדים שהיינו פיצה ״בלי כלום״ (ללא תוספות) הייתה לא פחות ממושלמת, פיצה עם זיתים שחורים נחשבה הרפתקנית, בצל היה לאמיצים בלבד ופטריות היו תוספת של ״מבוגרים״.

אלא שמאז גדלנו, התפתחנו ולמדנו מה טוב. גם הטעם שלנו התפתח והפך אנין עם השנים.
בניגוד לילדות, כיום אנו פתוחים לטעום טעמים חדשים וסקרנים לנסות שילובים
מעניינים, ויותר מכך, פיצה עם זיתים ובצל ממזמן כבר לא מרגשת אותנו. עם הגיל, אנחנו הופכים להרפתקנים יותר,
מבינים שלא הכל חייב להיות בשליטתנו ומתחילים אפילו לחבב הפתעות. כך גם החך שלנו, מסתבר. למרבה השמחה גם עולם הפיצה התפתח,
והאפשרויות לתוספות וטעמים הפכו לבלתי מוגבלות. הן אף הולכות ומעשירות עם צירופן של
תרבויות חדשות למטבחים שלנו. אז כדי
להבטיח שהפיצה המוכרת והאהובה תמשיך להפתיע אתכם, אספנו עבורכם מגוון רעיונות
לשילובים מעניינים של תוספות ותיבולים. גם אם חלקם נשמעים לכם מוזרים ומפתיעים,
אנו מבטיחים לכם שזה עובד ושזה פשוט נפלא.
נתחיל עם מתכון לפיצה פשוט
ומוכר – פיצה קפרזה. את הגבינה הצהובה הרגילה ורוטב העגבניות מחליפות גבינת המוצרלה קולקשן
ורצועות עגבניות טריות. בזקו מעט בזיליקום טרי מעל, וקיבלתם את הסלט האהוב בגרסת
הפיצה!
מוכנים
לעלות מדרגה? נסו תרד וארטישוק על הפיצה שלכם. על גבי הבצק הניחו חתיכות של תרד
וארטישוק בזקו מעל מעט גבינה, תוכלו להשתמש בפרמזן, מוצרלה קולקשן מגוררת, צהובה מגוררת
ואם אתם ממש רוצים לשדרג תוכלו לגרד מעט גבינת גרוייר ותיהנו מטעם מרענן, חמצמץ
ועשיר. אם אתם טבעוניים תוכלו לוותר על הגבינה זה עדיין יהיה נפלא.
במחלקת
הסופר־פוד תמצאו גם את הפיצה עם האבוקדו והתירס. בזקו מעט שמן זית על הבצק, ופזרו
מעל גרעיני תירס מושחמים ורצועות אבוקדו. הוסיפו מעל את הגבינה האהובה עליכם, והתיזו
על הכל מעט ליים. אוהבי הכוסברה מוזמנים לבזוק אותה בתום האפייה ולהגיש.
אופציה
נוספת שתעבוד מצוין עם ובלי גבינה היא הכרובית עם הבצל הירוק. השחימו את ראשי
הכרובית כרבע שעה בתנור, ופזרו אותם על הבצק בשילובה בצל הירוק ורוטב שום מעל
הפיצה. כיוון
נוסף שתמיד מנצח הוא בגזרת האנטיפסטי. בטטה, קישואים, חצילים או כל אנטיפסטי שחביב
עליכם, יעבוד מצוין כתוספת על הפיצה. כדי להעשיר את הטעם אפילו יותר, הוסיפו גבינת
עיזים ותקבלו חגיגה איטלקית לחך ולעיניים. ואם כבר בחצילים עסקינן, גם חצילים
וזיתים הם שילוב מנצח, הנותן לפיצה טעמים עמוקים ועשירים.
אם אתם
מחפשים כיוון קליל יותר, גרגירי חומוס ועלי ארוגולה הם השילוב המושלם בשבילכם.
הוסיפו זיתים שחורים ובצל סגול ההנאה מובטחת. ואם בא לכם להעלות את הפיצה שלכם רמה אחת מעל – הוסיפו לה גבינת ברי ועלי רוזמרין. גרדו מעל
קצת שום ובזקו שמן זית, יתכן כי לעולם לא תרצו עוד פיצה אחרת.
אנחנו
אומנם רגילים שהתוספות של הפיצה מתובלות בטעמים פיקנטיים, אך ישנו עולם שלם של
תוספות מתוקות שעוד לא נחשפנו אליו. הפיצה שלנו יכולה לקבל טוויסט מעניין עם
תוספות כגון: גבינת ריקוטה, רצועות אפרסק ודבש. חגיגה! כיוון מפתיע נוסף הוא חתיכות
תות, גבינת פטה ובצל מקורמל. התוספת המתוקה־מלוחה תכבוש אתכם. אהבתם את התוספת של
התות על הפיצה? נסו אותה גם עם רוטב בלסמי וגבינת עיזים. עוד במחלקת הפירות:
דובדבנים, גבינת עיזים ועלי ארוגולה שיוסיפו טעם חדש למאכל הוותיק.
לסיכום,
השמיים והדמיון שלכם הם הגבול בכל הקשור לתוספות על הפיצה. אם יש ירקות שחביבים
עליכם במיוחד אפויים בתנור נסו אותם על הפיצה. יש שילוב מצוין של סלט שנתקלתם בו?
אולי הוא יעבוד מצוין גם על הפיצה. אם שילוב הטעמים חביב עליכם, יש סיכוי טוב מאד
שגם על הפיצה הוא יעבוד. והכי חשוב – אל תהססו לנסות. תמיד ישנו מישהו מסביב
לשולחן שקלעתם בדיוק לטעמו.
