רטבים לפסטה
בואו נדבר תכלס – פסטה היא אחת המנות הכי אהובות במטבח הישראלי (ולא נגזים אם נאמר אפילו במטבח העולמי) אבל מה היא שווה בלי הרוטב שלה?! אז אם עדיין לא מצאתם את האחד, אנחנו כאן בשבילכם עם מתכונים לרטבים טעימים, מהירים וקלים להכנה לאותה פסטה אהובה.

רוטב רוזה, שמנת בטטה או אולי אליו אוליו – לא משנה באיזה מהם תבחרו, הוא ישדרג משמעותית את מנת הפסטה שלכם. הפסטה היא מאכל איטלקי העשוי מקמח, מים, ולפעמים גם ביצים. פסטה איכותית מיוצרת לרוב מקמח סולת מחיטה קשה ופירוש השם שלה באיטלקית הוא פשוט בצק. אז איך אתם אוהבים את הפסטה שלכם?
אחד הרטבים הנפוצים ביותר הוא רוטב השמנת שמקרים את המנה והופך אותה
למנה החלבית האולטימטיבית – קלה להכנה, מהירה, מחממת ומנחמת ביום חורפי את הלב,
הנשמה וכמובן את הקיבה. אוהבי רוטב השמנת מתחלקים לשניים: רוטב
שמנת בטטה או רוטב שמנת פטריות, השף הלבן הוא מאלה שיום אחד מעדיפים פסטה שמנת
בטטה, ולמחרת כבר מתגעגעים לטעם השמנת עם הפטריות וחוזר חלילה. בשביל להכין את
רוטב השמנת המושלם כל מה שאתם זקוקים לו הוא שמנת לבישול של השף הלבן, קצת חלב,
תבלינים (מלח, פלפל ומעט אבקת מרק אם תרצו) וירק שבא לכם עליו – בטטה או פטריות.
אם אתם בוחרים בפטריות, היינו ממליצים לטגן אותם קודם ביחד עם בצל ושום ורק אחרי
שהבצל מזהיב והפטריות משחימות הוסיפו את שאר מרכיבי החומר למחבת. אם החלטתם ללכת
על בטטה, יש לחתוך את הבטטות לקוביות ולרכך אותן לפני הערבוב עם שאר מרכיבי הרוטב
(ההמלצה שלנו לטגן אותן בחמאה ולא בשמן). אחרי שהבטטות מתרככות הוסיפו בעדינות את
השמנת, החלב עד להיווצרות הרוטב. אנחנו בטוחים שלא משנה אם תלכו על שמנת בטטה או
דווקא שמנת פטריות, תצא לכם מנה שלא תוכלו להפסיק לאכול!
הכי פשוט – הכי טעים. פסטה הכי טעימה
שאוכלים אותה בקלאס של רוטב עגבניות. תוכלו להשתמש ברוטב עגבניות ומוכן מראש או
להכין ולהשקיע רוטב עגבניות טרי ואיכותי. שמענו הרבה שדרוגים לרטבים לפסטות, אבל
אין ספק שלפעמים המקור הוא הכי טוב. איך מכינים את רוטב העגבניות המושלם? מטגנים
בצל ושום, מוסיפים רסק עגבניות ומתבלים במה שאוהבים. מוזגים את הפסטה לצלחת
וכשהרוטב חם יש ליצוק אותו על הפסטה.
אם אתם מתקשים להחליט אם מתחשק לכם רוטב שמנת או דווקא רוטב עגבניות,
יש לנו את הפתרון המושלם עבורכם – רוטב רוזה! המשפט
שמתאר בצורה המושלמת רוטב רוזה לדעתנו הוא "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה
שלמה" כי הוא בדיוק כזה. רוטב רוזה משלב בתוכו את הטעמים של שני הרטבים
האהובים ולא מאלץ אותנו לוותר על אף אחד מהם. הוא מצד אחד הופך את רוטב השמנת ל"קליל" יותר ופחות סמיך, ומצד
שני מעשיר את רוטב העגבניות ונותן לו מרקם וטעמים חדשים. המתכון של השף הלבן לפסטה
עם רוטב רוזה הוא מתכון פשוט ומהיר: מחממים על אש בינונית את רסק העגבניות, השמנת
והחלב. כשהרוטב רותח, תוכלו לשדרג אותו עם גבינה צהובה וגבינת פרמזן קולקשן ולהמשיך לערבב
עד שהן נטמעות היטב ברוטב. יש למזוג את הפסטה לצלחות וליצוק את הרוטב מעל.
אם אתם בקטע של מנה קלילה ובא לכם פסטה שלא
תובעת ברוטב סמיך וכבד – רוטב אליו אוליו הוא המתכון שלכם. כשמו כן הוא – רוטב
פשוט וקל משמן זית (אוליו), שום (אליו), מלח ופלפל שחור גרוס שמכינים בקלות. אם
החלטתם ללכת על פסטה אליו אוליו תדעו שמומלץ להכין את הרוטב במחבת ולערבב ולהקפיץ
את הפסטה יחד עם הרוטב עוד על האש, ולא למזוג אותו על הפסטה כשהיא כבר מונחת
בצלחת. גם כאן, תוכלו לשדרג בקלות את המנה עם גבינת פרמזן קולקשן מגוררת מעל.
