מקרפ למנת גורמה - תוכן קולינרי | השף הלבן

קרפ פלוס – התוספות שהופכות כל קרפ למנת גורמה

הקרפ הצרפתי חוזר, ובגדול! הבצק הדק, החמאתי והנהדר ממצב את עצמו במרכז הקולינריה העולמית, כשהוא מציע שלל אפשרויות מילוי ותוספות מנצחות שהופכות אותו מקינוח רחוב פשוט למנת גורמה של ממש. רוצים לשמוע עוד? הכינו את המפית (לנגב את הריר) והצטרפו אלינו למסע שכולו טעמי גורמה נהדרים.

מאת: עורך השף הלבן

יש כאלה שהמילה קרפ גורמת להם לחשוב על דוכן זב חוטם בקניון, ויש כאלה שהיא עושה להם אסוציאציה של נוסטלגיה פריזאית נוטפת שיק. לא משנה לאיזו קבוצה אתם משתייכים, תנו לנו לחדש לכם: הקרפ הצרפתי חוזר, ובגדול! הבצק הדק, החמאתי והנהדר ממצב את עצמו במרכז הקולינריה העולמית, כשהוא מציע שלל אפשרויות מילוי ותוספות מנצחות שהופכות אותו מקינוח רחוב פשוט למנת גורמה של ממש. רוצים לשמוע עוד? הכינו את המפית (לנגב את הריר) והצטרפו אלינו למסע שכולו טעמי גורמה נהדרים.

התוספות הלבנות

גבינות אלגנטיות, שמנת חגיגית ופירות קטנטנים מתגלגלים יחד עם קרפ צרפתי – מה צריך יותר מזה? בהחלט שום דבר. כשאתם רוצים שהקרפ שלכם יהיה חגיגי ומפנק באמת, הכינו קרם פטיסייר מתקתק. יש משהו בלבן הלבן הזה שהופך כל קינוח לאושר של ממש, ואם תוסיפו לו פטל קטנטנים הוא ישמח אתכם שבעתיים. העובדה שגם מוצאו של קרם הפטיסייר הוא מצרפת רק הופכת את השידוך הזה למושלם באמת!

כדי לקבל טעמים קטיפתיים לא פחות, הכינו קרם מסקרפונה ולוו את הקרפ עם תותים חתוכים. תוכלו לזלף נגיעות של קרם שוקולד לבן מעליו, לתוספת טעם מבורכת. גם גבינת ריקוטה היא חברה נפלאה של כל קרפ באשר הוא, והיא תשמח לקבל לחיקה צימוקים קטנטנים או דובדבני אמרנה. התוספות הללו משתלבות נהדר גם עם קרפ וגם עם פנקייק, כך שנמליץ לכם בחום לגזור, לשמור וליהנות גם בהזדמנויות נוספות!

התוספות המתוקות באמת

כשחביתית דקה וחמאתית פוגשת שוקולד, מתחיל סיפור אהבה קלסי שסופו לשמח את ליבכם וחיככם. אם אתם מחובבי הז'אנר אך לא יודעים כיצד להפוך את ממרח האגוזים המוכר לגורמה משובח, אנחנו כאן לפתוח לכם את בלוטות הטעם!

אם אתם אוהבים טעמים עמוקים ומרירים, הכינו קרם המבוסס על שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים (ככלל, כדאי לדעת – ככל שאחוזי הקקאו גבוהים יותר, כך השוקולד יהיה מריר יותר אך גם איכותי מאוד). תוכלו לנקד את הקרפ עם פניני שוקולד מריר קטנטנים, להוסיף שברי פקאן כדי לאזן את הטעם ולזלף מעל ליקר שוקולד מתקתק, שיעניק טוויסט מתוחכם למנה.

גם מקומו של השוקולד הלבן לא נפקד מקרפ הגורמה שלנו, וכאן תוכלו להוסיף לטעמיו הקטיפתיים והעדינים גם פירות יער, המהווים תוספת מושלמת לשוקולד (ועל הדרך מוסיפים לכם תמונה פוטוגנית במיוחד לאינסטגרם).

רעיון נוסף לתוספת מתוקה הוא להכין קרם אוריאו – עוגיות מרוסקות מוקצפות עם שמנת מתוקה. לאחר מריחת הקרם (בנדיבות!), הוסיפו שברי עוגיות שיוסיפו קראנצ'יות נעימה וישלימו את חגיגת הטעמים.

ואחרון חביב, והוא באמת חביב כי אין קלסי כמוהו – השוקולד הבלגי! בחרו שוקולד איכותי (כי הבלגים יודעים מה הם עושים) והוסיפו לו קליפות תפוזים שיעניקו למנה רעננות מעניינת.

אם תרצו לקחת את התענוג צעד אחד קדימה, תוכלו להכין עוגת קרפים – שכבות של קרפים שביניהם מרוח הקרם האהוב עליכם.

התוספות המלוחות

ברחבי אירופה יש קונצנזוס: החביתיות הדקיקות לא חייבות להיות מתוקות! תוכלו להפוך את הקרפים שלכם לארוחת בוקר או צוהריים נהדרת, שבה נמצאים חומרי הגלם הטובים והאיכותיים ביותר שיש. אם אתם אוהבים דגים, הכינו גרבלקס סלמון עם נגיעות שמנת חמוצה או פיסות סביצ'ה בעקצוץ עדין של לימון.

כדי שהמנה שלכם תנטוף עסיסיות, הוסיפו לקרפ ביצה עלומה עם פתיתי שמיר קטנים והולנדז. כדי להפוך את הקרפ שלכם למנה המככבת באירוח חגיגי במיוחד, מלאו אותו בברווז קונפי עם סלט פפאיה ונגיעות של עשבי תיבול.

כדי לתת לקרפ פרשנות מרעננת נוספת, תוכלו להפוך אותו לגורמה כבר מה"יסודות" – ממש מהבלילה עצמה! הוסיפו לבלילה האוורירית סלק טחון וכך, כשהוא סגול והכי מעניין שיש בשולחן, הוסיפו לו עיגולי ריקוטה אפויה וחמימה. תוכלו לקצוץ עשבי תיבול טריים ולהוסיף לבלילה גם כן, ולהמיס גבינות כמו גרויר או להגיש עם פרוסות גבינה קשה, כמו מנצ'גו או צ'דר.

גם בגזרה המלוחה אפשר להפוך את הקרפ לעוגת קרפים, אך הפעם עם מילוי מלוח. תוכלו להכין לזניית קרפ, כשבין שכבות החביתיות תמקמו רוטב עגבניות מעגבניות טריות ובזיליקום, עם גבינות שאתם אוהבים ותוספות אהובות, כמו פטריות, זיתים ואפילו אנשובי.

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.