קינוחים קלים ומהירים שכיף להכין

קינוחים שכיף וקל להכין

קינוחים הם הדובדבן שבקצפת בכל ארוחה, ויש שיגידו שהם לא פחות חשובים מהמנה העיקרית. אין אירוח שבו לא מתכננים את מנות הקינוח, ואין אורח שלא משאיר מקום עבורם בסוף הארוחה. ההנאה גדולה אף יותר אם הם קלים ומהירים להכנה, לפחות כמו הזמן שלוקח לאכול אותם. הכנו עבורכם כמה מתכונים קלילים שכיף להכין וכיף יותר לאכול.

מאת: עורך השף הלבן
קינוחים שכיף וקל להכין

הקינוח המושלם לכל עונה ולאוהבי השוקולד. עוגת שוקולד חמה קלה
להכנה, נימוחה וממלאת באושר, המוגשת עם רוטב שוקולד חם בשילוב כדור גלידה בצד ואפשר
גם קצפת. המצרכים פשוטים ונמצאים בכל בית, בתוך כמה דקות לאחר הכנסת הבלילה לתנור,
יתפשט הריח המתקתק של השוקולד ברחבי הבית. רוטב השוקולד החם אשר מתלווה לעוגה זו, כולל
שוקולד מריר ושמנת מתוקה (גנאש), אשר הופכים אותה לקינוח שלא רוצים להפסיק לאכול. את
הרוטב החם יש לשפוך מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, ולהגישה לשולחן חמה ורכה. 

עוגה
מושלמת לכל אירוע, יפה, קלה להכנה ואהובה על ילדים כמו גם על מבוגרים. המצרכים
לעוגה זו פשוטים וכוללים חמישה מרכיבים: ביסקוויטים, שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג
וניל, חלב ונס קפה כאופציה. את הביסקוויטים תוכלו לטבול רק בחלב או בנס קפה לקבלת
טעם עדין של קפה בעוגה. כעת סדרו בשכבות לסירוגין את הביסקוויטים ואחר־כך זלפו
עליהם את הקצפת, כך יש להמשיך עד תום הביסקוויטים. את חלקה העליון של העוגה ניתן לעטר
בשברי שוקולד מריר או שברי מקופלת. אם אתם רוצים להעניק לעוגה טוויסט מעניין,
תוכלו להוסיף שוקולד מריר או לבן מעל כל שכבת ביסקוויטים, ועליה להוסיף את הקצפת. כל
בחירה שלכם תהיה מושלמת עם המתכון הפשוט והגאוני הזה. אחר כך, הכניסו אותה למקרר
לכמה שעות לפני ההגשה. 

אחד
הקינוחים היפים והעשירים בטעמם, ופשוט במיוחד להכנה שכן הוא משלב שלושה מרכיבים
בלבד: תותים, שוקולד לבן ושמנת מתוקה. הוא מושלם לימי החורף כשהתותים בשיאם. הקינוח
משלב את מתיקותם של השמנת והשוקולד עם החמצמצות הרעננה של תותים בשלים. להכנת המוס
יש להמיס את השוקולד הלבן במיקרוגל או בבן מארי, לאחר מכן יש להוסיף מעט שוקולד
לבן לתוך הקצפת ולקפל בעדינות עד ליצירת מרקם חלק, אחר כך יש להוסיף את יתרת
השוקולד לקצפת ולקפל שנית בעדינות. את התותים מומלץ לחתוך לחצאים או לרבעים אם הם
גדולים מאוד, ולהניחם בקערה אחת גדולה או בכוסיות אישיות. עליהם מזלפים את מוס
השוקולד הלבן ומכניסים לקירור. את הקינוח הזה ניתן לשדרג עם פירורי קראמבל, מוס
שוקולד מריר ליצירת שני צבעים, תוספת קוקוס, אגוזי פקאן סיני קצוצים או הכול ביחד.
יופיו של הקינוח נובע מהשכבות המגוונות בצבעים שונים, כשהכפית נכנסת עד לשכבה
התחתונה ומעלה מעט מכל שכבה ליצירת הביס המושלם. 

קינוח
קל להכנה, אבל נראה מרשים, עשיר, מיוחד וטעים להפליא. ניתן להכין ולהשאיר במקפיא. כך,
אם האורחים מפתיעים אתכם, אתם תמיד מוכנים עם קינוח מושלם לימי הקיץ. המקפא הוא שילוב
של עוגה וגלידה בהכנה ביתית. את תרכיז המנגו ניתן להחליף בכל פרי אחר שתבחרו
ואפילו בחלבה, אגוזים, קרמל או חמאת בוטנים. בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם
סוכר, מוסיפים חלב משומר ותרכיז מנגו קפוא ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מעבירים
לתבנית אינגליש־קייק, מיישרים, מחליקים ומכניסים למקפיא למשך מספר שעות. מספר דקות
לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא. 

זהו קינוח
קל להכנה ואהוב לא רק על ילדים. המתכון הבסיסי כולל: ביסקוויטים קצוצים, קקאו,
סוכר, חמאה ותמצית וניל. ובסיום הכנתם ניתן לגלגל את הכדורים בסוכריות קטנות
צבעוניות, בקוקוס או בקקאו על פי טעמכם. אפשר להכין את הכדורים בגרסאות שונות
בתוספת: חלבה, חמאת בוטנים, שוקולד לבן וכל טעם שאתם אוהבים. ולשדרגם בתוספות
מעניינות כגון: אגוזי מלך קצוצים, אגוזי פקאן סיני קצוצים, שוקולד צ'יפס שחור או
לבן ועוד. את הכדורים המוכנים מכניסים למקרר לכמה שעות והקינוח מוכן.

האורחים
כבר בדרך ונזכרתם שאין קינוח? כדורי אוראו טחונים בשילוב גבינה לבנה או גבינת
שמנת, שוקולד לבן וכף שמן, זה כל מה שנדרש כדי לייצר בזריזות כדורים מתוקים
ומפתיעים. את עוגיות האוראו הטחונות מערבבים עם הגבינה ויוצרים כדורים, אותם
טובלים בשוקולד הלבן שהומס עם מעט שמן. את הכדורים מכניסים למקפיא ובתוך דקות
השוקולד מתקשה והקינוח מוכן. אם נשארו עוד כדורים אחרי שהאורחים הלכו, ניתן לשמור
בקופסה במקפיא.  

קינוחים שכיף וקל להכין

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.