קינוחים שאף פעם לא נמאס לאכול בחנוכה
יש קינוחים שלא משנה כמה פעמים תפגשו איתם, חנם לא יסור ותמיד תרצו לאכול מהם עוד ועוד. דוגמה מצוינת לכך היא הקינוחים הטעימים של חג החנוכה, שלא רק שלא נמאס מהם אלא אנו מצפים בכיליון עיניים לאכול אותם שוב אחרי המתנה כל כך ממושכת. לפניכם רשימה של כל הקינוחים שהם MUST בחג החנוכה הזה. סופגנייה […]

יש קינוחים שלא משנה כמה פעמים תפגשו איתם, חנם לא יסור ותמיד תרצו לאכול מהם עוד ועוד. דוגמה מצוינת לכך היא הקינוחים הטעימים של חג החנוכה, שלא רק שלא נמאס מהם אלא אנו מצפים בכיליון עיניים לאכול אותם שוב אחרי המתנה כל כך ממושכת. לפניכם רשימה של כל הקינוחים שהם MUST בחג החנוכה הזה.
סופגנייה
הקינוח הראשון שהתגעגענו אליו הוא כמובן הסופגנייה המטוגנת עתירת הקלוריות, שממולאת במגוון מילויים, שמצד אחד אנחנו פשוט חייבים לתת בה ביס ענקי ומהצד השני גורמת ללא מעט ייסורי מצפון ורגשות אשם. הדרך הכי טובה להתמודד עם הסופגנייה בחנוכה היא להחליט מראש שרק בשמונת ימי החג אתם אוכלים סופגנייה. לא לפני ולא אחרי. כדי שתוכלו ליהנות ממנה באמת, ולתת גם לנשמה מה שהיא רוצה.
אז החג הזה תנסו לטעום סופגניות במילויים שונים ולגלות אילו עוד סוגים של סופגניות ללא רגשות אשמה אתם אוהבים לאכול.
עוגה לחג החנוכה
אם אתם מארחים בביתכם חברים ובני משפחה במהלך החג, מדליקים נרות ושרים את שירי החנוכה ביחד, אולי תרצו לגבות את האירוח עם איזו עוגה טובה שתוכלו להגיש לאורחים שלכם עם כוס שתייה חמה. עוגה שהיא לא פחות ממושלמת למשימה היא עוגת גבינה פירורים. העוגה הזו תיתן מענה לקינוח שהוא פחות מתוק, שנימוח בפה וגם קצת קריר ומרענן אחרי כל הקינוחים החמים והמטוגנים שהגשתם.
עוגייה עם הפתעה
ממש כמו שזה ממש כיף לנעוץ שיניים בסופגנייה שמנמנה ולגלות באיזה מילוי היא מלאה, כך כיף לנגוס בעוגיית שוקולד משובחת ולגלות בפנים עוד שוקולד! עוגיות אמסטרדם הן עוגיות מושלמות לחג החנוכה. מי שחובב את טעמי השוקולד, ישמח עד מאוד לאכול ממנה ולהתענג על השוקולד הלבן המומס שנמצא במרכזה של העוגייה.
לביבה
מה מסורתי יותר מאשר לאכול לביבה לכבוד חג החנוכה? הרי לפני שהסופגנייה הגיחה לאוויר העולם, היו מכינים יהודי מזרח אירופה את הלביבה או הלעטקס ביידיש. מאז ועד היום הלביבה היא סמל של מסורת בחג החנוכה. אפשר להכין לביבות מתפוחי אדמה, ירקות שונים ואפילו תפוחי עץ ולהגיש אותן עם שלל תוספות ומילויים שיעשו לכם חג נהדר.
דונאטס
אם מתחשקת לכם הגרסה האמריקאית הכה מוכרת לסופגניות, אתם יכולים להגיש את הדונאטס עם החור באמצע. את הדונאטס תוכלו לצפות עם ציפוי של שוקולד, רויאל אייסינג (אבקת סוכר וקצת חלב בגרסה המקוצרת)אפשר להכין אותו עם שלל צבעים על ידי שימוש בצבעי מאכל להוסיף סוכריות או שברי עוגיות, שבבי שוקולד ואפילו קוקוס טחון. כל מה שאתם אוהבים, חגיגה של צבעים וטעמים.
עוגיות שמרים
שבלולי קינמון הם קינוח מושלם לחג החנוכה. כיוון שאת חנוכה אנחנו חוגגים בחורף, ובחוץ קר ולפעמים גם גשום, אין מאכל נהדר יותר מקינמון להתחמם איתו קצת. הקינמון כתבלין הוא מחמם וכעת כשהוא עטוף בתוך שבלול של בצק שמרים לא ניתן שלא לאכול ממנו וליהנות מכל ביס.
אנג'ל קייק
עוגת מלאכים היא עוגת טורט או עוגת חמאה שמכינים בתבנית קוגלהוף. תוכלו להכין את הבלילה לשתי העוגות עם מעט גרידת לימון שתעניק לה טוויסט נעים והדרי. תוכלו להגדיל את טעמי ההדר אם תוסיפו לבלילה גם מיץ תפוזים מתקתק וטרי שרק יעשיר את טעמן של העוגות הללו. עם צאתן החוצה מתוך התבנית ואל צלחת ההגשה בזקו עליהן אבקת סוכר ממש כמו שעשיתם על הסופגניות שלכם והגישו אותה לשולחן לצד קנקן תה חם ומהביל.
