קינוחים לשישי שטובים גם לשבת | השף הלבן

קינוחים לשישי שטובים גם לשבת

כדי הקינוח של יום שישי יהיה מוצלח וטעים גם ביום שבת, צריך לבחור קינוחים שמשביחים עם הזמן, כאלה שלא מאבדים את טעמם הנפלא, כמו הקינוחים הבאים

מאת: עורך השף הלבן

ברוב ארוחות השישי יוגש קינוח שיציין את סיום הארוחה, מנה מתוקה שתשאיר טעם נהדר להמשך הערב. הקינוח יכול להיות עוגה קנויה מהמאפייה הקרובה, או מנה נפלאה אחרת בעבודת יד. לרוב, ישמש הקינוח את בני המשפחה גם ביום המוחרת, ואם נשאר ממנו משהו אז גם לימים שאחריו, כיוון שכל ארוחה תהיה מוצלחת יותר אם יהיה משהו מתוק קטן בסיומה. הדרך הטובה ביותר להבטיח שהקינוח של יום שישי יהיה מוצלח וטעים גם ביום שבת ואפילו ביום ראשון ושני היא, לבחור קינוחים שמשביחים עם הזמן, כאלה שלא מאבדים את טעמם הנפלא ככל שחולפות השעות והימים.

עוגיות ש"מתיישנות" היטב

סוגי עוגיות שונים יכולים להתאים לצורך זה, כיוון שעוגייה ניתן לאחסן בקלות בכלי אטום וכך לא משתנה טעמה או מרקמה. עוגיות פריכות מתאימות במיוחד הן עוגיות טחינה, עוגיות שוקולד צ'יפס, עוגיות חמאה ועוד. היתרון הגדול בהכנת עוגיות הוא בכך שניתן לשתף את הילדים בהכנתן וכך לבלות אחר צוהריים נעים לפני ארוחת השבת. סיבה נוספת לבחירת עוגיות כקינוח מושלם היא הקלות שבה ניתן לאחסן אותן ולעיתים אף להקפיאן, כך שניתן ליהנות מהן לאורך זמן.

קינוחים קפואים

קינוח מצוין נוסף שטעמו אינו משתנה גם לאחר כמה ימים, הוא קינוח קפוא כמו עוגת גלידה, ריבועי פצפוצי אורז עם שוקולד קפואים, סורבה ביתי ועוד. קינוח קפוא מטבעו נשמר במקפיא הביתי ומוצאים אותו רק לשם אכילה. כיוון שהוא קפוא ואינו נמצא זמן רב בחוץ, הוא אינו מאבד את טעמו ואת איכותו רק לאחר תקופה ארוכה יחסית. ניתן אפילו להכין אותו באמצע השבוע ולהוציא אותו רק לאחר הארוחה המשפחתית בסוף השבוע. יתרון נוסף של קינוח קפוא בא לידי ביטוי היטב בימים החמים של הקיץ, שבהם נעים להתרענן עם מנת קינוח מתוקה וקפואה שמצננת את הגוף באווירה הקיצית שסביב.

עוגות בחושות במבחר טעמים

אחד הקינוחים הקלים והמהירים ביותר להכנה הוא העוגה הבחושה. עוגה שלצורך הכנתה נדרש לערבב את כל החומרים יחד ולהכניס לתנור לאפייה של כ-40 דקות עד שעה. זו עוגה שמשתלבת נהדר בסיום הארוחה, לצד כוס הקפה של הבוקר, כפינוק מתוק לארוחת ביניים או להגשה לאורחים בלתי צפויים. הכיף הגדול בהכנת עוגות בחושות הוא שלרוב ניתן להכין אותן ללא הכנה מוקדמת מהמצרכים שיש בבית. כמו כן, ניתן לבחור בכל פעם עוגה שונה כגון עוגת שיש מקסימה, עוגת תפוזים מתקתקה, עוגת פרג וגבינה, עוגת שוקולד עשירה ומושחתת, עוגות עם חתיכות פרי ועוד מגוון עצום של טעמים ושילובים.

מאפה שמרים מהמם

מאפי שמרים הם הטובים שבטובי הקינוחים. טעמן הנפלא של פרוסות עוגת השמרים, שהיא גם בצקית וגם מתוקה ונפלאה, יכול להחליף אפילו את ארוחת השישי החגיגית. זמן ההכנה הממושך, ההתפחה שמאפשרת לבצק להכפיל את נפחו ולהיות אוורירי ונימוח יותר, כל אלו הופכים את העוגה להיות מושלמת ומושחתת בו זמנית.  זו גם העוגה המושלמת לסיום כל ארוחה מושקעת ובמיוחד ארוחת שישי משפחתית.

ניתן לבחור במתכון לעוגת פרווה כך שהיא תתאים לסיום כל ארוחה וכולם יוכלו ליהנות ממנה. חשוב מאוד לדעת כיצד לאחסן אותה כדי שתהיה נפלאה לא פחות גם ביום שאחרי. כיוון שהבצק הוא מרכיב עיקרי וחשוב בעוגה, יש לזכור לשמור אותה סגורה כך שלא תבוא במגע עם האוויר שעלול לייבש אותה. דרך אחת היא לעטוף אותה בניילון נצמד ולפתוח רק כאשר רוצים להגישה. ניתן גם לפרוס אותה מראש ולאחסן במכל אטום שתיים או שלוש פרוסות לפי הצורך.

עוד דרך מצוינת נוספת היא להקפיא את העוגה או את השאריות שלה, וכך היא יכולה להישמר אפילו ימים רבים ואף שבועות. כאשר רוצים לאכול אותה כדאי להפשירה מעט ואז לחמם בתנור או במיקרוגל. הריח שיתפשט לא ישאיר מקום לטעויות, שהיא עדיין העוגה המושלמת שרק מחכה להנעים לכם את הארוחה הבאה.

לסיכום, שמירת טעמו, פריכותו, איכותו ומרקמו של הקינוח תלויה רבות בדרך שבה בוחרים לאחסן אותו. חשוב לבדוק מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן כל מנת קינוח כדי לוודא שתישמר לאורך זמן, וניתן יהיה ליהנות ממנה שוב.

האתגר האמיתי כמובן, הוא להתאפק ולא לחסל את הקינוח כבר בסוף ארוחת השישי כך שיישאר ממנו גם ליום שבת.

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.