קוראים לזה פשטידה, אבל תכלס אלה ירקות
הגרסה נטולת הבשר של פשטידת ירקות בריאה היא אוכל מנחם, קל ובריא שתוכלו לבשל עם המרכיבים שכבר יש לכם במזווה ובמקפיא. כשחושבים על אופן הכנת פשטידה צמחונית, חשוב שהיא תהיה משביעה, טעימה, ומהנה, עם מרכיבים בסיסיים, חומרי גלם שאינם משמינים, ושמציעה את כל הנוחות החמה שאתם חושקים בה.

אוסף המתכונים הבאים ניתן לשינוי בדיוק לפי העדפותיכם. תוכלו להוסיף או להוריד רכיבים, ולהשתמש בכל הירקות שאתם אוהבים או שיש לכם בבית. ברוקולי קצוץ, תרד, פלפלים ופטריות, הכול טעים ומתאים.
אז אם מתחשק לכם להכין פשטידת תירס, או כל פשטידת ירקות אחרת, עם המתכונים האלו תוכלו ליהנות ממנות משביעות וטעימות שאפשר להכין בהחלטה של רגע, כשהילדים מחליטים להביא בהפתעה חברים לארוחת צוהריים, או כשהאורחים מצלצלים ומודיעים שהם בדרך.
פשטידת ברוקולי
מחממים מראש תנור ל-175 מעלות, ומשמנים תבנית פיירקס. מערבבים בקערה ברוקולי, בצל וגבינה. בקערה קטנה נפרדת טורפים אבקת אפייה, ביצה, חלב, מלח ופלפל, ויוצקים מעל תערובת הברוקולי. אופים למשך 35 דקות או עד להשחמה קלה.
פשטידת בצלים
במחבת גדולה מטגנים בצל עד שהוא מתרכך ומקבל גוון שקוף; מנקזים היטב את השמן, ובקערה גדולה טורפים ביצים. מערבבים פנימה פירורי לחם, גבינה, פטרוזיליה ובצל. יוצקים את התערובת לקערת פיירקס משומנת, ואופים בחום של 180 מעלות במשך 35-40 דקות, או עד שסכין שננעצת במרכז יוצאת נקייה.
פשטידת ירקות חורפית
מנה אחת של פשטידת ירקות טעימה זו מכילה את כל חמש מנות הצריכה המומלצות ביום של ירקות. מחממים כף שמן זית במחבת כבדה על אש בינונית. מוסיפים בצל ומטגנים עשר דקות עד לריכוך, ואז מערבבים פנימה קמח ומבשלים עוד שתי דקות. מוסיפים גזר, כרובית, שום וכמה עלי רוזמרין, ומבשלים חמש דקות תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתחילים להתרכך.
מוסיפים עגבניות חתוכות עם כוס מים, מכסים במכסה ומבשלים עשר דקות, ואז מסירים את המכסה ומבשלים עוד עשר דקות עד רבע שעה, עד שהרוטב מסמיך והירקות מבושלים. מתבלים לפי הטעם, מערבבים פנימה אפונה ומבשלים עוד דקה.
בינתיים, מרתיחים תפוחי אדמה עד שהם רכים, מסננים, מחזירים לסיר ומועכים. מוסיפים חלב עד השגת מרקם רך למדי, ואז מוסיפים שמן זית ומתבלים. מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית פשטידה, מניחים את תערובת הירקות החמה, יוצקים מלמעלה את המחית, וגוררים קלות עם מזלג את החלק העליון. אופים כעשר דקות עד שהחלק העליון מקבל גוון חום זהוב פריך.
פשטידת תירס
מקציפים ביצים וסוכר. מוסיפים תירס, קמח ואבקת אפייה. מכניסים לתבנית אפייה משומנת ואופים בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה עד ארבעים דקות.
פשטידת תרד
מתכון לפשטידת תרד עשירה, משביעה וידידותית לתקציב! מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית פאי בגודל 23 ס"מ, ומניחים על תבנית האפייה של התנור. שוטפים תרד, מייבשים עם נייר סופג וקוצצים גס. מחמים כפית שמן במחבת גדולה ועמוקה על אש בינונית. מוסיפים את התרד, מבשלים תוך כדי ערבוב במשך שתי דקות, ומעבירים לצלחת. מצננים כעשרים דקות.
מחממים שמן במחבת על אש בינונית, ומוסיפים בצל. מבשלים במשך דקה עד לריכוך. מוסיפים שום, ומבשלים תוך ערבוב במשך חצי דקה, ומעבירים לקערה. מניחים את התרד במסננת, ועם כף עץ גדולה, לוחצים להסרת הנוזלים. מוסיפים למחבת הבצל את התרד, שמיר, וגבינת פטה טעימה. מערבבים עד לאיחוד החומרים.
טורפים ביצים וקמח לתערובת מעט גושית. מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי טריפה, עד לאיחוד. יוצקים את תערובת הביצים על תערובת התרד, ואופים במשך חצי שעה עד 35 דקות, או עד להשחמה קלה והתייצבות. חותכים לפרוסות, ומגישים עם סלט ירקות טרי.
כמה מילים לסיום
תוכלו ליהנות מכל הטעמים הנפלאים של מגוון הירקות שתמצאו אצל הירקן, בגינת ביתכם, במקרר או במקפיא שלכם.
הרעיון הוא שניתן להכין פשטידת ירקות מכל השילובים של הירקות האהובים עליהם, עם מתכונים מהירים וקלים להכנה, לפעמים עם ציפוי גבינה שלוקח את המנה לרמת אוכל מנחם וטעים, ולפעמים רק עם הטעם הגולמי של הירקות, לחיזוק הבריאות ושמירה על המשקל.
כך או אחרת, הילדים זוללים את הפשטידות האלה, ואתם יכולים להרגיש טוב כשאתם יודעים שהם כל כך נהנים ממנה איכותית עמוסה בירקות.
