קונספטים מומלצים לארוחת הערב
אם גם אתם עייפתם מהכנת אותן ארוחות שוב ושוב ומתחשק לכם לרענן קצת את התפריט וגם את האווירה, להלן המלצה מצוינת להקפיץ את המצב רוח וגם את הארוחות הקבועות והמוכרות במשב רוח רענן לחלוטין. בכל יום בשבוע בחרו ברעיון מתחלף לכל ארוחה! כיצד תעשו זאת? החליפו בכל יום בשבוע את הארוחה לפי סגנון המטבח או בחרו מדינה מסוימת ובשלו ארוחה שמתאימה למדינה זו. לפניכם דוגמה מצוינת לקונספט מתחלף של ארוחת ערב.

יום שלישי – ישראלי
מה יותר ישראלי מחומוס ופלאפל? תוכלו בקלות להכין גם חומוס טרי בביתכם מגרגירי חומס שניטחנו בבלנדר עם מעט טחינה, לימון, שום, שמן זית ולימון וגם להכין עיסת פלאפל נהדרת מהחומוס ולהגישם בתוך פיתה עם סלט ירוקת קצוץ.
יום חמישי – מקסיקני
אם אתם אוהבים אוכל חריף ומתובל תוכלו לפנק את המשפחה בשלל מאכלים מקסיקניים כמו טורטייה, טאקו, ממרח גוואקמולי, צ'ילי קון קרנה, אמפנדה, בוריטו, אמלה, אנצ'לדה ועוד.
את סוף השבוע תוכלו להשאיר לבחירה או לדבוק במתכונים הקבועים והאהובים.
אם גם אתם עייפתם מהכנת אותן ארוחות שוב ושוב ומתחשק לכם לרענן קצת את התפריט וגם את האווירה, להלן המלצה מצוינת להקפיץ את המצב רוח וגם את הארוחות הקבועות והמוכרות במשב רוח רענן לחלוטין. בכל יום בשבוע בחרו ברעיון מתחלף לכל ארוחה! כיצד תעשו זאת? החליפו בכל יום בשבוע את הארוחה לפי סגנון המטבח או בחרו מדינה מסוימת ובשלו ארוחה שמתאימה למדינה זו. לפניכם דוגמה מצוינת לקונספט מתחלף של ארוחת ערב.
יום ראשון – אוכל סיני
האוכל הסיני טומן בחובו לא מעט מאכלים טעימים שאפשר להכין בקלות לארוחת הערב. אגרולים, שלל מרקים נפלאים, אורז בצורות שונות וכמובן נתחי בשר או עוף ברטבים חמוצים, מתוקים וחריפים וגם ירקות מוקפצים. אם אתם מחפשים מרק נהדר להתחמם איתו עם כניסתנו אל מזג האוויר הקריר יותר כך תכינו מרק תירס סיני מחמם וטעים להפליא! כל שאתם צריכים הוא להצטייד במצרכים הבאים: קופסאות שימורים של תירס, מים, אבקת מרק בטעם עוף, סוכר, קורנפלור, ביצים, רוטב סויה אמיתי, מלח ושמן שומשום לבחירתכם – לא חובה.
אופן הכנה: בסיר גדול הניחו את התירס יחד עם הנוזלים וטחנו למחית. ניתן לעשות זאת עם בלנדר ידני. כעת הוסיפו מים, סויה, מלח, אבקת עוף וסוכר. הביא את המרכיבים לרתיחה. בקערה נפרדת ערבבו קורנפלור עם מים עד קבלת תערובת אחידה והוסיפו לסיר. המשיכו לבשל את המרק עד להסמכה כעשר דקות נוספות. אם אתם מרגישים שיש צורך בשמן השומשום הוסיפו גם אותו.
בקערית נפרדת נוספת טרפו את הביצים, ועם מזלג זלפו נטיפים של הביצה אל הסיר. בשלו עד שהנטיפים יקבלו גוון לבן. בסיום ההכנה הגישו בצלחת עם מעט עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ היטב.
יום שני – איטלקי
אין צורך להכביר במילים על המטבח האיטלקי הכולל לזניות, פיצות, ספגטי ברטבים ותוספות שונות, פוקאצ'ות, רביולי, ניוקי והיריעה קצרה מלהכיל את שלל המאכלים הנפלאים על טהרת המטבח האיטלקי. והערב בתפריט ניוקי תפוחי אדמה. הניוקי אינו מצריך מצרכים רבים, רק מלח גס, תפוחי אדמה עם הקליפה, מלח, גבינת פרמזן מגורדת, חלמונים וקמח מנופה.
להכנת הניוקי יש לאפות את תפוחי האדמה עם קליפתם עד שיתרככו במגש אפייה עם מלח גס בחום של 200 מעלות. לאחר מכן יש לקלף את הקליפה ולגרר אותם בפומפייה דקה או למעוך למרקם של פירה.
הוסיפו לעיסה שנוצרה מלח וגבינת פרמזן, הוסיפו את החלמונים ואת הקמח ולושו ידנית בעדינות אך בזריזות למשך דקה עד קבלת מרקם של בצק חלק.
כעת קמחו את משטח העבודה, גלגלו את הבצק לנקניק דק וחתכו חתיכות קטנות. מלאו מים עם מלח בסיר גדול והניחו על להבה בינונית ולא גבוהה כדי לא להרוס את הניוקי, בשלו אותם כ־2–3 דקות עד שהם יצופו במים. לאחר שהם צפים תוכלו להעביר אותם למחבת עם רוטב שהכנתם מראש.
יום רביעי – ספרדי
המטבח הספרדי מאופיין בעגבניות. יש לו טעם עשיר והוא מזין במיוחד. תוכלו להכין מגוון טאפסים קטנים ומפנקים, תבשילי פאייה עם עוף או בשר ואפילו לפנק את כולם עם קינוח צ'ורוס מטוגן וסוכר בואו נראה איך להכין את הקינוח הנפלא הזה לסיום הארוחה. המצרכים להכנתם: מים, חמאה, סוכר, מלח, קמח, ביצים, שמן לטיגון וסוכר שניתן לשדרגו עם מעט קינמון. להכנתו ניקח סיר גדול עם מים ונרתיח, נוסיף סוכר, חמאה ומלח. את הקמח יש להוסיף בבת אחת ולערבב היטב כשהתערובת על הגז. לאחר מכן נעביר את התערובת למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים כמה דקות בודדות, ומוסיפים את הביצים לאחר שהבצק התקרר מעט. כעת, העבירו את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן.
חממו סיר עם שמן לטיגון עמוק וזלפו את הבצק ישירות פנימה. טגנו מכל הכיוונים, הוציאו מהשמן וגלגלו אותו ישר בתוך הסוכר.
