פשוט מתוק – מתוקים שפשוט להכין
מתחשק לכם להכין משהו מתוק בלי להסתבך יותר מדי? מדגדג לכם בבלוטות המתוקות של הטעם, אבל אתם ממהרים? אל דאגה – יש פתרון, והוא מהיר במיוחד! בייחוד לרגעים המתוקים של החיים, הינה כמה רעיונות לקינוחים ומנות נהדרות שאפשר להכין במהירות (וגם אם אתם לא שפים מדופלמים) – ובמקסימום טעם נהדר!

דק וממכר: קרפ צרפתי
על הבצק הדקיק כבר נכתבו כמה וכמה שירי הלל (אנחנו אחראיים על המילים והלחן), ולגמרי בצדק. הקרפ הצרפתי הוא המצע המושלם לשלל תוספות מפנקות, והוא טעים גם כך, בפני עצמו. הבונוס: קל מאוד להכין אותו ואפילו לא צריך מצרכים מיוחדים. אין לכם מחבת קרפים? גם הולך! בתום מספר דקות של ערבוב נמרץ תוכלו לקבל מאפה דקיק, חמאתי וזהוב שלא יבייש את הקונדיטורים הגדולים בצרפת.
את הזמן שחסכתם תוכלו להקדיש לטובת שדרוג הקרפ שלכם. במה קרפ אוהב להתמלא? בכל מה שמתוק, כמובן! אפשר להתחיל בממרחים מתוקים שאתם אוהבים, כמו נוטלה, ריבת חלב או שוקולד לבן ואז להוסיף כיד הדמיון הטובה עליכם תוספות מתוקות, כמו אגוזים גרוסים, שברי מקופלת, תותים קטנטנים וכמובן לעטר את כל הטוב הזה עם תלוליות קצפת אווריריות.
תפוחים ואהובים: בלינצ'סים
אחיו החורג של הקרפ הצרפתי הוא הבלינצ'ס, שיש שאומרים שמקורו בהונגריה הקרה והיפה. בשונה מהקרפ, בלינצ'ס (או בליני, או פנקייק, תלוי את מי אתם שואלים) הוא בצק מעט עבה יותר, אך בדומה לקרפ – גם אותו תוכלו להכין חיש קל וליהנות ממנה מתוקה, נפלאה ומנחמת, לארוחת בוקר חגיגית במיוחד. רוצים לשדרג את הבלינצ'ס התורן? מחפשים מתכון לפנקייק עם טוויסט בעלילה? מרחו אותו בנדיבות עם גבינת ריקוטה וצימוקים כמיטב המסורת, או המירו את הצימוקים בתותים או שברי פקאן סיני מתוק. לא משנה באיזו תוספת תבחרו, אל תשכחו לעטר את הבלינצ'סים המגולגלים והשמנמנים באבקת סוכר טעימה.
בקיץ או בחורף: זה זמן הביסקוויטים
אם מביטה בכם חבילת ביסקוויטים ממגירת העוגיות או ששוב העיניים שלכם נחו על הבישקוטי השמנמנים בסופר, אתם יודעים מה זה אומר – הגיע הזמן להכין עוגת ביסקוויטים! הקינוח האלמותי הזה הוא לא רק טעים במיוחד וסופר מרענן, הוא גם מאוד מהיר וקל להכנה. אין צורך בתנור, מיקסר או הוראות בימוי מיוחדות – הכי פשוט להכין, הכי כיף לזלול!
תוכלו להכין עוגת ביסקוויטים בתבנית גדולה או להכין את אותה המנה, באותו הזמן ובאותו האופן, רק בקינוחי כוסות אישיים. הבישקוטי הוא התאום האיטלקי של הביסקוויט ואלו למעשה עוגיות ביצים טעימות ואווריריות המתאימות להכנת טרמיסו – קינוח איטלקי מושלם שדרך ההכנה שלו דומה מאוד לזו של עוגת הביסקוויטים.
תוכלו לדבוק בטעמי הווניל המסורתיים לעוגה שלכם, או להפוך את עוגת הביסקוויטים לעוגת גבינה עם ביסקוויטים ולקשט אותה עם פלחי תות טריים או פירות יער.
הגרסה המתוקה להתמכרות: פופקורן קרמל
הידעתם? פופקורן הוא אחד מחומרי הגלם המתמסרים ביותר שיש, ולצד הפופקורן המלוח המסורתי והטעים, אפשר ליצוק לו טעמים חדשים ומפתיעים! וגם זה, כמובן, קל ומהיר להפליא. לאחר שאתם מכינים את הפופקורן בדרך שאתם אוהבים (בסיר או במיקרוגל), הכינו תערובת קרמל לוהטת וצקו אותה על גבי הפופקורן החמים. התמכרות מובטחת!
מזרח תיכון חדש: ריבועי בקלאווה מהירים
גם בקלאווה, גם מהיר וגם פשוט להכנה? כן – ואתם יכולים להודות על כך לבצק הפילו המוכן. תוכלו להשתמש באגוזי מלך קצוצים עם דבש וקינמון או להפוך את הבקלאווה לטבעונית, אך כך או כך צפויה לכם חוויה מענגת של טעמים פריכים וטעימים, המבלים בתנור זמן קצר ומוכנים למלא את החיך שלכם בכל הטוב שבעולם. את הבקלאווה מגישים עם גלידת וניל איכותית, או כל טעם אחר שאתם אוהבים.
בול לסופ"ש חם: קוקילידה
לא משנה אם קר או לוהט בחוץ, אם אתם מארחים חברים או מתחשק לכם ליהנות משחיתות קטנה, מתוקה ומהירה – קוקילידה ביתית זו התשובה! את בצק הקוקילידה, המורכבת כמשתמע משמה מעוגיה וגלידה, אפשר להכין מבצק עוגיות מוכן או להכין בעצמכם ואז לומר כן ליצירתיות ולהתחיל למלא אותה בכל טוב הארץ. תוכלו לבחור בגלידת וניל עוגיות האהובה או בכל גלידה אחרת שאתם אוהבים ואז לגלגל את העוגייה בתוספות מתוקות נוספות. אם בחרתם בגלידת וניל, גלגלו את העוגייה שלכם בשברי אגוזים או סוכריות צבעוניות לקטנים שבחבורה. לאחר מכן תוכלו לטבול את חציה של העוגייה ברוטב שוקולד לוהט או בקרם מרשמלו או שוקולד לבן. השמיים הם הגבול (המתוק)!
