פסטה – המנה שתשלים לכם את שולחן החג!

פסטה – כל הסוגים וכל המינים

כארוחת ערב מושקעת, ארוחת צהריים מהירה, ארוחה רומנטית עם יין או לארוחה משפחתית עם המון רוטב עגבניות – פסטה מתאימה לנו בכל צורה והיא תמיד סיבה למסיבה. על אף שבשולחן חג השבועות מככבות הפשטידות והגבינות, אין שולחן חג שלא מציע לפחות מנת פסטה אחת. ובמיוחד בשביל זה אנחנו כאן – המדריך המלא למנות הפסטה לקראת החג הקרוב, קבלו אותו!

מאת: עורך השף הלבן
פסטה – כל הסוגים וכל המינים

הפנה היא פסטה בצורת צינורות קטנים וחלולים החתוכים באלכסון. באיטליה מייצרים פסטה מסוג פנה בשתי גרסאות עיקריות: פנה חלק, ופנה ריגטה (או ריגטוני) שהוא פנה מחורץ. את הפנה נכין בקלות בסיר עם מים חמים ומעט מלח, נבשל למשך 10-15 דקות, תלוי בהוראות המצוינות על גבי האריזה. לרוב הפנה יבושל עד למידת עשייה "אל-דנטה". בזכות צורתו הייחודית של הצינור החלול, הפנה הולך מצוין עם רטבים משום שהוא יכול להכיל כמות רוטב גדולה יותר מפסטות לא חלולות. בנוסף לרטבים הסמיכים, פנה הוא סוג הפסטה המרכזי שמשתמשים בו בסלטי פסטה, כך שאם אתם מחפשים להקליל את ארוחת החג שלכם זו לגמרי הפסטה עבורכם. 

מקור השם של פסטות רבות מגיע מהעולם התעשייתי ופסטת
רדיאטורי היא דוגמה קלאסית למקרה: רדיאטורי היא צורה של פסטה קצרה בעלת צלעות
בדומה לרדיאטור או תנור חימום. צורת הרדיאטור עם הזרועות הסימטריות הופכות את סוג
הפסטה לבעלת יכולת אחיזה אידיאלית בכל סוגי הרטבים שתטביעו אותה בהם: שמנת בטטה,
שמנת פטריות, רוטב רוזה או רוטב עגבניות. נמליץ לשלב את פסטת הרדיאטורי עם רטבים סמיכים
ולא עם רוטב אולי אליו לדוגמה, המבוסס על שמן זית.
  

סוג פסטה בצורת אטריות
ארוכות ודקות שאינן חלולות מבפנים. בגדול, ספגטי הוא סוג הפסטה הנפוץ
ביותר
והרבה פעמים כשאומרים "ספגטי" מתכוונים לכל סוגי הפסטה. מקור המילה ספגטי הוא מהמילה
האיטלקית
spaghetti שפירושה חוט דק או חוט שזור, אם נתרגם את
המילה
spaghetti בתרגום חופשי, משמעה חוטים קטנים. המנה
הנפוצה ביותר עם ספגטי היא ספגטי בולונז, אבל בגלל שמדובר בשבועות נמליץ להכין את
הספגטי עם רוטב עגבניות "רגיל" וטעים. היינו מוסיפים את הספגטי ברוטב
עגבניות לשולחן חג שצריך להאכיל הרבה ילדים, כי זו מנה שאף ילד לא יסרב אליה. בנוסף,
ספגטי עם רוטב עגבניות היא מנה נהדרת שתעזור לכם לגוון ולהעשיר את שולחן החג בעוד
מנות ומאכלים שלא סובבים סביב הגבינה.  

סוג יבש של פסטה, באורך בינוני ועשוי על ידי מכונה. המקרוני קצר יותר מהספגטי, חלול, בעל צורה מעט
מעוגלת ואינו מכיל ביצים.
את המקרוני נכין בדומה ליתר סוגי הפסטה, בסיר עם מים חמים ומעט מלח למשך 10
דקות (פחות או יותר, תלוי כמובן בהוראות המצוינות על גבי האריזה). המנה המפורסמת
ביותר עם מקרוני היא, איך לא, מאק אנד צ'יז. אז אומנם הפסטה היא המצאה איטלקית,
אבל הקרדיט על מאק אנד צ'יז שמור כולו לאמריקאים. המנה מכילה מקרוני מבושל ברוטב
גבינה, לרוב צ'דר, ויכולה לשלב גם מרכיבים נוספים כמו ירקות או פירורי לחם. המתכון
הבסיסי למאק אנד צ'יז יכיל מקרוני, חמאה, קצת חלב וגבינות שונות להקרמת המנה.
תוכלו להכין את המאק אנד צ'יז שלכם בסיר או בתנור בדומה לפשטידת פסטה. אם שולחן
החג שלכם זקוק לפחמימה נוספת, או שאתם רוצים לגוון את היצע הגבינות בשולחן אנחנו
די בטוחים שזו המנה שהייתה חסרה לכם (ולכל זה תוסיפו את הפלוס האדיר שהילדים
והמבוגרים טורפים אותה גם יחד).

פוזילי
הוא עוד סוג פסטה מסורתית ומוכרת בצורה מסולסלת ומקורזלת המזכירה ביסלי גריל. מה
שטוב בפוזילי הוא שמדובר בסוג פסטה שהולך נפלא עם הכל: רוטב שמנת, רוטב עגבניות,
רוטב רוזה, רוטב פסטו, אליו אוליו וגם לרטבים המבוססים על ירקות כמו קישואים או
פלפלים. גם הפוזילי, בדומה לפנה, מככב בגזרת סלטי הפסטה הקרים ויכול לרענן את
שולחן החג שלכם. 

הפטוצ'יני הוא סוג פסטה
ארוך, דק ורחב המיוצר מביצים וקמח. הצורה הארוכה והרחבה שלה רצועות הפטוצ'יני
מוסיפה חוויה למנה. הן הולכות נהדר עם הרטבים השונים, אך המנה המומלצת ביותר עם
אטריות פטוצ'יני היא פסטה ברוטב אלפרדו: רוטב שמנת פטריות קלאסי ומפנק. אם שולחן
החג שלכם גדוש במאפים מפונפנים ואתם רוצים להוסיף מנה פשוטה אך אלגנטית, פטוצ'יני
ברוטב אלפרדו היא המנה שחסרה לכם. 

לכל מתכוני הפסטה באתר השף הלבן >> 

פסטה – כל הסוגים וכל המינים

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.