פסח, מצה וילדים – מה תכינו עם הילדים במטבח בפסח?
ילדים רבים נהנים מאוד מחוויית היצירה של הבישול במטבח. בחג הפסח הזה תוכלו לנצל את ההזדמנות ולהכין עם הילדים שלל מאכלים חגיגיים. יחד תוכלו ללמוד עוד על מסורות החג, על שיתוף פעולה ועל משפחתיות. בקיצור, מובטח לכם זמן רב של הנאה ושמחה. לפניכם מספר מתכונים מצוינים אותם תוכלו להכין עם הילדים.

מצה בריי
נתחיל ממאכל שכמעט בכל בית נוהגים להכין אותו בחג הפסח. מצה בריי הוא מאכל פשוט ביותר להכנה, אך הוא טומן בחובו טעמים אהובים ומשובחים. הפעם בחרנו להביא בפניכם מתכון שילדים אוהבים במיוחד, עם אפשרויות לשדרוג מהן יוכלו ילדיכם לבחור. כך תכינו את המתכון הקליל הזה:
שוברים מצות לחתיכות קטנות. בקערה בינונית מערבבים את המצות עם ביצים, חלב, גבינה צהובה ומלח. ממתינים מספר דקות עד שהמצות יתרככו לפני שממשיכים.
במחבת בינונית מחממים מעט שמן או חמאה. את תערובת המצה בריי מעבירים למחבת ומטגנים במשך מספר דקות מכל צד, עד שהמצה בריי מתייצבת. ניתן להגיש עם קוטג' וירקות טריים.
לשדרוג מנה החליפו את החלב עם שמנת לבישול, הוסיפו פרמזן מגורר לבלילה או הוסיפו בצל ירוק קצוץ.
עוגת מצות
ילדים אוהבים לאכול מתוק, על כך אין עוררין. לכן, אין לנו ספק שהם יהנו להכין את המתכון המצוין הזה לעוגת מצות המשלבת שוקולד, גבינת מסקרפונה עשירה ושמנת מתוקה. זו עוגה פשוטה מאוד להכנה, כך שהילדים יוכלו בקלות לקחת חלק בכל שלב בתהליך ההכנה. כך מכינים את העוגה המפתיעה הזו:
במיקרוגל ממיסים בפולסים שמנת מתוקה עם שוקולד מריר, עד לקבלת קרם חלק. לאחר מכן מעבירים את הקרם למקרר למשך חצי שעה לפחות. בקערה מקציפים יחד את קרם השוקולד עם גבינת מסקרפונה ושמנת מתוקה, עד לקבלת קרם יציב וחלק.
להרכבת העוגה טובלים מצה בחלב ומניחים בצלחת רחבה ושטוחה. מעל למצה מורחים שכבה של קרם שוקולד. טובלים מצה נוספת בחלב ומניחים מעל לקרם. ממשיכים כך עם שארית המצות והקרם, כאשר השכבה העליונה היא מצה ללא ציפוי.
בקערה גדולה מקציפים יחד שמנת מתוקה ואבקת אינסטנט פודינג וניל, עד לקבלת קרם יציב. את השכבה העליונה של העוגה מצפים בקרם ומעליו מפזרים שבבי שוקולד. מעבירים את העוגה למקרר למשך שעה לפחות לפני ההגשה.
עוגיות קוקוס
הקוקוס מככב לא מעט במתכונים לחג הפסח, לכן חשבנו שיהיה זה ראוי לשלב את חומר הגלם הזה גם ברשימת המתכונים שלנו כעת. זהו מתכון שיהיה לכם כיף מאוד להכין עם הילדים, במיוחד בשלב יצירת הכדורים. בסיום תקבלו עוגיות קוקוס בציפוי שוקולד מתוק, אותן אפשר לנשנש עד בלי די ללא ספק. כך תכינו את העוגיות המתוקות הללו:
בסיר שמים סוכר, מים, מיץ תפוזים, גרידת קליפת תפוז או גרידת קליפת לימון. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים ללהבה נמוכה. מוסיפים לבשל במשך כרבע שעה, עד אשר הסוכר נמס לגמרי והנוזל נעשה מעט סמיך. מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים תמצית וניל, שבבי קוקוס ושמנת מתוקה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים את התערובת לטמפרטורת החדר, על השיש.
עם הילדים יוצרים כדורים קטנים מתערובת העוגיות, תוך כדי הידוק התערובת. את הכדורים מניחים במקרר לצינון למשך כשעה, עד שהם מתייצבים.
במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר ושמנת מתוקה, עד לקבלת קרם חלק. את העוגיות טובלים בשוקולד ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, עד להתקשות השוקולד. ניתן לעטר בסוכריות צבעוניות או קוקוס. את התבנית מניחים במקרר למשך כעשרים דקות ומגישים.
לחמניות לפסח
אם הילדים אוהבים לאכול סנדוויצ'ים, המתכון הזה של לחמניות לפסח ישרת אתכם היטב. באמצעותו תכינו לחמניות תפוחות, אווריריות ורכות, בתוכן תוכלו לשים כל תוספת שרק תרצו. כך מכינים את הלחמניות הזהובות האלה:
מחממים את התנור לחום בינוני. בסיר קטן מרתיחים שמן עם מים. בקערה מערבבים יחד קמח מצה, פלפל ומלח. מוסיפים בהדרגה את התערובת למים הרותחים ומערבבים. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים ביצים בהדרגה, תוך כדי ערבוב.
מאפשרים לתערובת להצטנן מעט ויוצרים ממנה כדורים, אותם מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך כעשרים דקות, עד שהלחמניות נעשות זהובות ויציבות.
