פיצות עם גבינות שונות – תוכן קולינרי | השף הלבן

פיצות בשלל גבינות – מתכונים לפיצות עם גבינות שונות

פיצה היא מאכל נפלא אשר אהוב על ידי רבים. בעבר הכרנו רק את הפיצה המסורתית הכוללת בצק, רוטב עגבניות וגבינה צהובה מותכת. לרוב התוספות שהיינו פוגשים בהן היו זיתים ופטריות. מאז זרמו מים רבים בנהר וכיום לא רק שניתן למצוא תוספות כיד הדמיון הטובה, אלא שנולדה לה גם הפיצה הלבנה. אז לכבוד החג הכי לבן שלנו, לפניכם כמה רעיונות נהדרים לפיצות עם טעמים חדשים. איטלקיים בכל הבית.

מאת: עורך השף הלבן
פיצות בשלל גבינות - מתכונים לפיצות עם גבינות שונות

פיצה בקלי קלות

לא כל פיצה צריך להכין מהמסד עד הטפחות, לפעמים אפשר לקצר את הדרך ולשדרג דווקא בתוספות. להכנת הפיצה הזו תוכלו לקנות במיטב כספכם בסיס לבצק פיצה מוכן מראש. עליו תוכלו למרוח צנצנת של עם רוטב פיצה, רסק עגבניות בטעם פיצה או רוטב עגבניות שהכנתם בקלילות רבה בביתכם מבצל מטוגן עם שיני שום קצוצות, שאליו הכנסתם רסק עגבניות וקופסת שימורים של עגבניות חתוכות, מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה, אורגנו ומעט מים. ערבבו הכול היטב, בשלו כעשרים דקות ואתם מוכנים. 

כעת, הוסיפו על הרוטב גבינה צהובה מגוררת ביחד עם גבינת מוצרלה מגוררת. לאחר מכן, פרסו טבעות של גבינת עיזים ופזרו על גבי הפיצה. כל שנותר לכם הוא להוסיף כמה עלי בזיליקום טריים ולהכניס את יצירת המופת הזו לתנור על חום גבוה מאוד למשך עשר דקות. 

לחובבי החריף, נמליץ לשלב לצד גבינת העיזים קצת חלפיניו שיקפיץ את הטעמים.

פיצה לבנה עם גבינות שחיתות

אחד הזיווגים הטובים ביותר עם הפיצה הן הפטריות. הוסיפו להן גבינות מושחתות ביותר כגון מסקרפונה ופרמזן ולפניכם פיצה מושחתת במיוחד. מתכון לפיצה כזה יהמם את האורחים שלכם ויקצור מחמאות עד החג בשנה הבאה.

נתחיל עם הבצק: בקערת המיקסר הניחו קמח, שמרים יבשים, שמן זית, סוכר, מלח ומים. חברו וו לישה והחלו לערבל את המרכיבים. לאחר שיתקבל בצק לפיצה נוח לעבודה, כסו את הקערה היטב והניחו לבצק לתפוח עד שיכפיל את גודלו.

נעבור אל המלית: במחבת גדולה נטגן את הפטריות החתוכות עד שהן יגירו נוזלים. נוסיף להן שיני שום קצוצות, מלח, פלפל ותימין טרי. בקערה ערבבו היטב חלב, קמח, גבינת מסקרפונה, גבינת פרמזן, מלח ופלפל שחור טחון. 

חממו את התנור לחום של 250 מעלות. חלקו את הבצק לשני חלקים ורדדו חצי אחד לבצק דק. מרחו עליו רוטב והכניסו לחלקו התחתון של התנור על גבי תבנית התנור כשהיא מוכנסת הפוכה. אפו כחמש דקות בלבד. הוציאו מהתנור ומרחו כמות נוספת של רוטב על הבצק האפוי. פזרו את המוצרלה ומעליה את הפטריות. אפו חמש דקות נוספות והוציאו החוצה מן התנור. אחר כך אפו בדיוק באותו האופן את החצי השני של הבצק. 

הפיצה של פופאי

הירק הכי מזוהה עם פופאי הוא התרד כמובן! הפיצה הזו משלבת את עלי התרד ביחד עם גבינת הפטה ושמן הזית ומביאה עימה ניחוחות יווניים ים־תיכוניים. 

במחבת גדולה נמיס מעט חמאה, נוסיף את עלי התרד ונקפיץ עד שהעלים יצטמקו. סננו היטב ותבלו עם מלח ופלפל.

את הבצק נכין עם קמח, מלח וסוכר. בקערית קטנה נפרדת נערבב שמרים יבשים עם מים פושרים ונמיס אותם. במרכז הקערה עם הקמח ניצור גומחה ונשפוך את השמרים פנימה עד התאחדות מוחלטת כעשר דקות. 

נוסיף שמן זית ונלוש היטב את הבצק. לאחר מכן נקמח את משטח העבודה ונרדד עליו את הבצק כך שיהיה דק. נעביר את הבצק לתבנית אפייה עם נייר אפייה ונפזר עליו את עלי התרד המסוננים. כעת פוררו בנדיבות גבינת פטה וזלפו מעל שמן זית. 

הכניסו את התבנית לתנור שחומם על חום גבוה מראש ואפו במשך עשר דקות עד הזהבת שולי הבצק.

 


לסיכום, לכל פיצה יש את הבצק המיוחד שלה, את הרוטב המיוחד שלה ואת שילובי הירקות והגבינות שמחמיאים לה ביותר. שילובים נוספים שתוכלו לנסות על הפיצה שלכם הם בצל יבש מטוגן, גבינת פטה ועגבניות שרי, פרוסות קישוא מטוגן, פרחי ברוקולי, לבבות ארטישוק, פרוסות חצילים קלויות, פלפלים בשלושה צבעים קלויים, גבינת צ'דר, אננס וחלפיניו. ובעצם כל שילוב שנראה לכם מתאים וטעים על גבי הפיצה הביתית שלכם.

פיצות בשלל גבינות - מתכונים לפיצות עם גבינות שונות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.