כך תכינו פיצה במחבת במינימום זמן – תוכן קולינרי | השף הלבן

פיצה במחבת: כך תכינו פיצה מעולה במינימום זמן

אין כמו פיצה בעולם. בין אם זו שעת צוהריים ומתחשק לאכול משהו קל ומהיר ובין אם זו ארוחת ערב משפחתית, פיצה בשלל טעמים תתקבל תמיד בברכה. יש מי שאוהב רק מרגריטה, ללא תוספות, יש מי שנצמד לתוספת אחת מועדפת ויש מי שמעדיף דווקא לגוון ולבחור בכל פעם תוספת אחרת. במאמר זה נגלה לכם את הפיצה המיתולוגית במגוון דרכים.

מאת: עורך השף הלבן
פיצה במחבת: כך תכינו פיצה מעולה במינימום זמן

כמה דרכים להכין אותה מנה

ישנן דרכים רבות ומגוונות להכין פיצה, כאשר השוני ביניהן בא לידי ביטוי בבצק. בתחתית שעליה מונחים שאר המרכיבים – רוטב עגבניות, גבינה ותוספות והיא זו שמחזיקה אותן. ניתן להכין אותה על פרוסת לחם או פיתה, ניתן לגלגל אותה בתוך טורטייה או מלאווח וניתן כמובן להשקיע ולהכין בצק לפיצה מאפס.

רוטב הפיצה גם הוא נתון לפרשנות ולשינויים. ניתן להשתמש ברוטב קנוי מוכן מראש, ניתן להכין רוטב מעגבניות טריות, ניתן לבחור גם ברוטב בשמל לצורך הכנת פיצה לבנה ויש מי שמעדיפים ללא רוטב כלל. כל האפשרויות פתוחות.

תערובת הגבינות משתנה אף היא בהתאם להעדפות אישיות, גבינה צהובה, מוצרלה, פטה או בולגרית או כל גבינה אחרת אהובה שמתחשק לשלב במנה.

גם לאחר שהמנה מורכבת ומוכנה, שלב הכנתה הסופי גם כן ניתן לגיוון ולשינויים. כמובן שאפייה בתנור היא הבחירה הקלסית והסטנדרטית להכנה ביתית. מי שברשותו טאבון יכול להשתמש בו, אך ניתן להכינה גם בטוסטר, במיקרוגל ואף במחבת על הכיריים.

פיצה TO GO

באיטליה קוראים למנה הנפלאה הזו קלצונה ואצלנו אפשר להתייחס אליה כאל פיצה לדרך. כזו שאפשר להכין במהירות ולקחת אתכם לעבודה, לתת לילדים לבית הספר ואף לנשנוש בין איסוף ילדים אחד לאחר כשאתם ממש רעבים. כמובן שזו גם מנה נפלאה שניתן להרכיב ממנה ארוחה שלמה על־ידי צירוף סלט רענן וירוק.

את הבצק מכינים במיקסר. מערבבים קמח, שמרים, שמן, מלח, סוכר ומים. אם יש לכם אפשרות לתת לבצק לתפוח – מומלץ. בינתיים מכינים את רוטב העגבניות. בסיר קטן מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים קופסה של עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל, מעט סוכר, אורגנו ועלי בזיליקום קרועים. מניחים לרוטב להתבשל עד שיסמיך.

כאשר הבצק והרוטב מוכנים, ניגשים להכנת הקלצונה. מחלקים את הבצק לכדורים ומרדדים כל בצק לעלה בגודל המחבת. לא כדאי ליצור עלים דקים מידי שכן הם אמורים להחזיק את תוכן הפיצה ולא להיקרע. בכל עלה בצק מורחים רוטב על מחציתו, מפזרים גבינה ומוסיפים תוספות. לאחר מכן מקפלים את הבצק וסוגרים אותו היטב. לסגירה טובה במיוחד ניתן לגלגל כלפי מעלה את קצות הקלצונה וכך למנוע את פתיחתם בעת הבישול.

את הקלצונה המוכנה מטגנים במחבת משומנת משני הצדדים עד שמקבלים גוון שחום ויפה. כאשר מתחילים לאכול את המנה מוצאים כי הגבינה נמסה בפנים והרוטב התערבב בה יחד עם התוספות.

בצק לפיצה במחבת – האם יש הבדל?

התשובה לשאלה היא, שאין הבדל. כל מתכון שבו אתם משתמשים להכנת הבצק למנה זו, יכול לשמש אתכם גם לצורך הכנתה במחבת. ההבדל הוא בדרך שמכינים את הבצק על מחבת. לצורך אפייה בתנור, לאחר שהבצק מוכן, מרדדים אותו, מסדרים עליו את שאר הרכיבים – רוטב, גבינה ותוספות – ומכניסים לתנור חם. בעת הבישול על מחבת, יש לקלות את תחתית הבצק כמה דקות ורק אז להניח עליה את שאר המרכיבים.

לצורך הכנת בצק פשוט וקל מערבבים במיקסר קמח, גם קמח כוסמין יתאים אם תרצו, שמרים, סוכר, מלח, שמן זית ומי ברז. מערבבים היטב ומחלקים את הבצק לכדורים בינוניים. כל כדור מרדדים לעלה דק בגודל שיתאים למחבת. את עלה הבצק מניחים על המחבת ונותנים לו להיקלות מעט, הופכים לצד השני ואז מורחים את הצד הקלוי ברוטב, מפזרים גבינה ותוספות ומכסים את המחבת עד שהפיצה מוכנה.

לעיתים גם את המנה הפשוטה, הסטנדרטית והמוכרת ביותר ניתן להכין בדרכים אשר יפתיעו את כולם. פיצה על מחבת היא אחת מהן. זו מנה מצוינת כשאתם רוצים ממש לאכול פיצה במהירות. אין לכם חשק לחכות למשלוח או עד שהבצק יתפח ואתם יכולים תוך מספר דקות להכין לעצמכם פיצה אישית, כיפית ומהנה במיוחד על המחבת.

פיצה במחבת: כך תכינו פיצה מעולה במינימום זמן

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.