עוגת יום הולדת "לגדולים" - תוכן קולינרי | השף הלבן

עוגת יום הולדת "לגדולים"

כשמדברים על עוגות יום הולדת, מיד עולה בראש תמונה של עוגת שוקולד קלאסית מלאה בסוכריות, עוגת תפוזים עם שכבות של קרם או עוגת מספרים מקושטת – אבל אפשר גם אחרת! אם היקירים שלכם כבר גדולים מספיק כדי להבין כיצד נראית (ומרגישה) עוגה שווה באמת ואתם רוצים לחגוג להם יום הולדת עם עוגה מהחלומות, לפניכם כמה רעיונות נפלאים לעוגות מתוקות, טעימות להפליא והכי חשוב – מקוריות!

מאת: עורך השף הלבן
עוגת יום הולדת

כשמדברים על עוגות יום הולדת, מיד עולה בראש תמונה של עוגת שוקולד קלאסית מלאה בסוכריות, עוגת תפוזים עם שכבות של קרם או עוגת מספרים מקושטת אבל אפשר גם אחרת! אם היקירים שלכם כבר גדולים מספיק כדי להבין כיצד נראית (ומרגישה) עוגה שווה באמת ואתם רוצים לחגוג להם יום הולדת עם עוגה מהחלומות, לפניכם כמה רעיונות נפלאים לעוגות מתוקות, טעימות להפליא והכי חשוב מקוריות!  


עוגת ג'ין וטוניק 


לא מצליחים להחליט בין קוקטייל ג'ין וטוניק לפתיחת חגיגות יום ההולדת לבין פרוסת עוגה? ובכן, אולי אתם בכלל לא צריכים!  

להכנת העוגה נזדקק לשתי תבניות שונות, האחת בעומק 7 ס"מ והשנייה בעומק 20 ס"מ. נרפד את שתי התבניות בנייר אפייה ונתחיל בהכנות. נקציף חמאה, קמח, סוכר, קמח שקדים, ביצים, חלב, מיץ ליים וקליפות ליים במהירות נמוכה עד לאיחוד ונחלק את הבלילה בין שתי התבניות. נאפה את הבסיס כ-50 דקות ובינתיים נעבור להכנת סירופ ג'ין וטוניק. 


מערבבים בסיר קטן טוניק, ג'ין וסוכר על אש נמוכה, עד שהסוכר נמס והתערובת אחידה. מבשלים מספר דקות וטובלים פרוסות ליים בזו אחר זו בסירופ. יוצקים את יתרת הסירופ החם על העוגות שיצאו בינתיים מהתנור ומניחים לעוגות להתקרר.  


כעת עוברים לציפוי. טורפים יחד גבינת שמנת, חמאה, קליפת ליים ומיץ ליים עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.  


מניחים את העוגה הראשונה על צלחת גדולה ומורחים ב-3/4 מכמות הציפוי. מניחים את העוגה הנוספת ומוסיפים שכבה נוספת של ציפוי בחלקה העליון ובצידה של העוגה. מסדרים את פרוסות הליים הטבולות בסירופ על העוגה לקישוט. 


עוגת טירמיסו 


קפה, מסקרפונה וקקאו היש שילוב טוב מזה ביום ההולדת?  


מתחילים לטרוף ביצים עד לאיחוד, מוסיפים סוכר וממשיכים לטרוף כ-10 דק' במהירות גבוהה. מוסיפים קמח, עמילן תירס ואבקת אפייה בהדרגתיות. מוזגים את התערובת לשלוש תבניות שוות בגודלן ואופים את שלושתן בו זמנית. לאחר האפייה מניחים לעוגה להצטנן מספר דקות ואז מחלצים מהתבנית. מקררים על גבי רשת ועוברים להכנת המילוי. 


מערבבים מסקרפונה במהירות בינונית ומוסיפים אבקת סוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים קפה קר ומערבבים היטב, כ-2-3 דקות. מוסיפים שמנת להקצפה (מהמקרר) וממשיכים לערבב היטב. עוברים להרכבת העוגה. 


מניחים שכבה ישרה של תערובת המסקרפונה על העוגה הראשונה ומניחים עליה את העוגה השנייה. ממשיכים כך גם עם העוגה השנייה ומוסיפים שכבת ציפוי נוספת בחלקה העליון של העוגה השלישית. מיישרים את הציפוי בחלק העליון ובדפנות העוגה ומצננים למשך הלילה. מקשטים בקצפת, אבקת קקאו או שברי ביסקוטי 


עוגת שוקולד וקרמל מלוח 


קרמל מלוח הוא ללא ספק טעם של "גדולים", אך בשילוב עם השוקולד הקרמי הוא מקבל טאצ' קלאסי של יום הולדת והטעמים הנהדרים מובטחים! 

מתחילים בהמסת חמאה ושוקולד יחד בשיטת בן מארי או במיקרוגל. בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, סודה ומלח. מוסיפים ביצים, חמאה, את תערובת השוקולד המומס עם החמאה ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה. 


יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה. בינתיים עוברים להכנת הקרמל המלוח. מרתיחים מים וסוכר בסיר גדול, עד שצבעם נעשה חום כהה. מוסיפים מלח ויוצקים באיטיות שמנת להקצפה. מקררים היטב במקרר, מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומקציפים עד לקבלת קצפת קרמלית יציבה ואוורירית. 

כעת נרכיב את העוגה. נבצע את עוגת השוקולד לשניים, לרוחב, ונמרח מהקרמל המלוח בין השכבות. נניח את שכבת העוגה העליונה, נוסיף שכבת קרמל נוספת ונקשט בפיסות שוקולד קטנות. 


עוגת ריקוטה ותפוחים חגיגית 


עוגת תפוחים היא ללא ספק אחת העוגות הקלאסיות שיש, כזו המתאימה גם לילדים וגם לאלו שכבר הספיקו לגדול, אך עם הטוויסט שהוספנו כאן ריקוטה קטיפתית ונהדרת, הטעמים של עוגת התפוחים הקלאסית נעשים עמוקים ועשירים הרבה יותר. 


את העוגה הזו מתחילים בהכנת שכבת בסיס המורכבת מביסקוויטים מפוררים עם חמאה. מהדקים את התערובת לתבנית, מאפשרים לה להתייצב במקרר ובינתיים ממשיכים להכנת המילוי. במעבד מזון נערבב ריקוטה וגבינת שמנת עד לקבלת תערובת אחידה. נוסיף ביצים, סוכר, גרידת לימון, וניל ומלח ונערבב היטב עד לקבלת מרקם סמיך וחלק. מוסיפים תפוחי עץ חתוכים ומקפלים פנימה קמח. ניצוק את התערובת לתבנית עם שכבת הבסיס ונשטח לשכבה אחידה. אופים במשך 45 דק' ובסיום האפייה פותחים מעט את התנור כדי לאפשר לעוגה להתקרר בהדרגה כשעה. מגישים לצד פלחי תפוחי עץ. 

 

עוגת יום הולדת

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.