עוגות שכל אופה בתחילת הדרך צריך להכיר
עבור כל אופה יש את הרגע שבו החליט להתחיל להתנסות באפייה. הרגע שבו החליט לנסות להכין עוגיות שוקולד צ'יפס מדליקות, לאפות עוגת שוקולד ליומולדת של הילד, להפציץ בעוגת גבינה נהדרת לשבועות או להכין חלה נפלאה לארוחת שבת.

הרגע הראשון הוא הרגע שבו עדיין לא כל הסודות ידועים, עדיין מחפשים מתכונים קלים ומתנסים רק בהוראות פשוטות שאינן מצריכות טכניקות מסובכות ומאתגרות. הנה כמה מתכונים קלים לתחילת הדרך, עוגות קלאסיות שכדאי להכיר.
אי אפשר בלי עוגת שוקולד אוורירית
אחת העוגות הקלאסיות, הפופולריות והנפלאות ביותר, היא עוגת שוקולד אוורירית, שנימוחה בפה ומתאימה למסיבות יום הולדת או לרגע של פינוק.
מתחילים בערבוב החומרים היבשים בקערה גדולה – קמח תופח, סוכר, אבקת אפייה, סוכר וניל וקקאו. אחר־כך מוסיפים את החומרים הרטובים – מים, שמן ותמצית וניל. לבסוף מוסיפים חלמוני ביצה ומערבבים הכול לעיסה אחידה וחלקה.
בקערת מיקסר נפרדת מקציפים את החלבונים הנותרים עם סוכר, עד שמתקבל קצף יציב. את הקצף מעבירים בעדינות ובתנועות קיפול לתוך תערובת הקקאו, ומערבבים עד שכולו נטמע בה. את התערובת שנוצרה מעבירים לתבנית אפייה עגולה ומשומנת היטב ומכניסים לתנור חם למשך כ-45 דקות.
כדי לוודא אם העוגה מוכנה, לפני שמכבים את התנור, נועצים בעוגה קיסם עץ קטן, אם הוא יוצא נקי, או שיש עליו פירורי עוגה יבשים – סימן שהעוגה מוכנה.
עוגת גבינה בלי מאמץ ובלי אפייה
אין כמו עוגת גבינה קרה לאירוח, לפינוק מתוק לפתוח איתה את הבוקר ואפילו לקינוח בארוחות חגיגיות. היתרון הגדול של העוגה הוא בכך שאין צורך לאפות, אלא לערבב את החומרים יחד ולהכניס למקרר למשך כמה שעות.
מתחילים בתחתית העוגה ומפוררים ביסקוויטים פתי בר ומערבבם אותם עם חמאה מומסת. חצי מהתערובת הזו מניחים בתחתית התבנית, מהדקים היטב ומכניסים למקפיא להתייצבות. בינתיים מכינים את תערובת הגבינות אשר תהפוך להיות עוגת גבינה פירורים מושלמת.
מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג וניל עד לקבלת קרם. מוסיפים גבינת שמנת וגבינה לבנה וממשיכים להקציף תוך כדי הוספת סוכר באיטיות. כאשר התערובת מוכנה, יוצקים אותה על תחתית הביסקוויטים המוקפאת ומכניסים למקפיא לשעתיים.
לבסוף, מפזרים מעל את יתר פירורי העוגיות עם החמאה ומגישים.
עוגת גבינה עם קרם לוטוס משגע
לכל חובבי הלוטוס, העוגה הזו היא מתנה נפלאה. עוגת גבינה קרה נהדרת ועליה קרם חלק ומבריק בטעם לוטוס עשיר, כמעט ולא ניתן להפסיק לאכול אחרי פרוסה אחת.
גם לעוגה הזו מכינים תחתית פירורים, עם ביסקוויטים בטעם לוטוס כמובן, שמערבבים עם חמאה. מעבירים את כל הכמות לתחתית התבנית, מהדקים ומכניסים למקפיא.
ממשיכים בהכנת מלית העוגה על־ידי הקצפת שמנת, גבינה לבנה, סוכר, פודינג וניל ומעט סוכר וניל. מעבירים את התערובת לתבנית ומחזירים למקפיא.
לצורך הכנת ציפוי לוטוס קל ומהיר, ממיסים במיקרוגל ממרח עוגיות לוטוס. את ההמסה עושים באמצעות פולסים קצרים של חצי דקה בכל פעם, מערבבים ומחזיקים לחימום נוסף עד שכל הממרח נמס וניתן ליצוק אותו על העוגה הקפואה. שוב מכניסים למקרר לעוד כמה שעות עד שקרם הלוטוס מתקשה וניתן להגיש פרוסה של עוגת לוטוס מושלמת.
שטרודל תפוחים כמו באירופה
עוגה נפלאה, יוקרתית ומסוגננת ממש כמו בבתי הקפה האירופאים. את הקינוח הנהדר הזה ניתן להכין בקלות וללא מאמץ גם כאופה מתחיל.
קולפים וחותכים לקוביות קטנות כמה תפוחי עץ ירוקים ומערבבים אותם בקערה עם סוכר וקינמון. הטעם החמצמץ שלהם בשילוב סוכר וקינמון, מעניק לעוגה את טעמה הייחודי. מטגנים במחבת עם חמאה את תפוחי העץ עד שהם מתרככים והסוכר נמס לקרמל נהדר.
מרדדים בצק עלים עד שיהיה דק, אך לא דק מידי, ומניחים בקצה אחד ולכל האורך את תערובת התפוחים. מתחילים לגלגל את הבצק, תחילה על כל התפוחים ולאט לאט כלפי צדו השני, עד שכל הבצק מגולגל. ניתן להכין רולדה אחת ארוכה מגולגלת או כמה מאפים קטנים ונוחים יותר לגלגול.
את הרולדה מברישים בביצה ומכניסים לתנור חם לעשר דקות. מנמיכים את החום וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שצבע הבצק מזהיב מעט. מוציאים, מקררים ולפני ההגשה מפזרים מעט אבקת סוכר.
ככל שמתנסים יותר, כך לומדים, משתפרים ומצליחים להכין עוגות טובות, מורכבות ומפתיעות יותר.
