עוגות קלילות ומרעננות לקיץ
הקיץ הישראלי מביא איתו חום, לחות וצורך במזגן, אבל החודשים יולי ואוגוסט הם גם תקופה נהדרת לארח ולהתארח. אפשר לשבת בבית במזגן, ואפשר גם ליהנות מאוויר הערב החם פחות.

כשרוצים להכין ארוחה לאירוח או למשפחה בסוף השבוע, חושבים גם על מנת הקינוח, שכן למרות החום, הצורך במתוק אינו נעלם. בקיץ הישראלי הדבר האחרון שאנחנו רוצים זה לעמוד ליד תנור אפייה חם, ואם אפשר לשלב בין קינוח קליל, מרענן וקל ובין הכנה שאינה מצריכה תנור – זהו רווח כפול. בקיץ אנחנו מחפשים מנות אחרונות קלילות עם פירות או שוקולד, וכמובן קרם יכול להיות תוספת נפלאה כמעט לכל סוג של קינוח. אפשר להכין את המנות המתוקות בתבנית ואפשר לבחור להגיש אותן כקינוח בכוסות אישיות.
הרעיון בעוגות קרות הוא פשוט – הן לא אפויות, כוללות פעמים רבות גבינות או שמנת מתוקה או שתיהן, הן קלות ומהירות והדבר היחיד שלוקח זמן הוא הצורך שלהן לבלות כמה שעות בקירור לפני ההגשה. יש ביניהן עוגות גלידה, יש אחרות שכוללות ביסקוויטים ויש כאלה בטעמי פירות. לפניכם כמה רעיונות לקינוחי קיץ מרעננים וקלילים שיעשו לכם את העונה החמה קצת יותר נעימה וטעימה.
עוגת גלידה בטעמים
אחד הרעיונות הנהדרים והקלים להכנה שמתאים מאוד לעונה החמה הוא קינוח גלידה, שהבסיס שלו אחיד, אבל טעמי הפירות משתנים וניתנים לבחירה שלכם. כל מה שצריך לגלידה הנהדרת הזו הוא שמנת מתוקה, פחית חלב מרוכז ממותק וקופסת תרכיז פירות מרוכז. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, מוסיפים חלב מרוכז וממשיכים לערבל. זה השלב להוסיף את התרכיז שאתם רוצים – מנגו, אפרסק, לימון ועוד, ולהמשיך לערבב לבלילה אחידה. את הבלילה יוצקים לתבנית אינגליש קייק ומכניסים למקפיא לכמה שעות. לאחר שהעוגה קפואה, אפשר לפרוס אותה ולהגיש. אפשר בשיטה זו להכין גם טעמים אחרים כמו חלבה, לוטוס, אוראו, ולהוסיף לקצפת פירורי ביסקוויטים, שברי פקאן סיני, שוקולד צ'יפס בטעמים שונים, חמאת בוטנים או דובדבנים מסוכרים.
פירורים, שמנת ופירורים
קינוח ותיק ואהוב שיתרונו הוא בקלות ההכנה, באווריריות שלו ובזיכרונות וטעם הילדות שכולנו מכירים. כל מה שצריך לקינוח הנפלא הזה של עוגת גבינה קרה הוא ביסקוויטים גרוסים, גבינת שמנת, שמנת מתוקה להקצפה, סוכר וחמאה. את הביסקוויטים הגרוסים (למעט כוס אחת של פירורים לצורך הציפוי) מערבבים עם חמאה מומסת ומרפדים את התבנית. מכניסים למקפיא לכמה דקות בזמן שמכינים את המילוי. מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ומוסיפים גבינת שמנת. יוצקים את הקרם על שכבת הביסקוויטים ומיישרים. מפזרים מעל הקרם את הפירורים שהשארנו בצד, כך שייצרו שכבת אחידה ומחזירים למקרר לכמה שעות.
עוגת כדורי שוקולד
אין אחד שלא אוהב כדורי שוקולד, וצורת הכדורים אהובה במיוחד על ילדים, אבל אפשר גם אחרת, ואם לא רוצים לעבוד קשה ולגלגל אותם אחד אחד, אפשר להכין מהם קינוח בתבנית, שאותו ניתן לחתוך לריבועים שוקולדיים מגרים ומרעננים. ההכנה דומה מאוד להכנת כדורי שוקולד, עם ביסקוויטים או עוגיות שתבחרו לרסק. אפשר להשתמש גם בעוגיות בטעמי שוקולד או וניל מכל סוג. מוסיפים לפירורים שמנת מתוקה, שוקולד מריר מומס ומערבבים לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית, מיישרים ומכניסים למקפיא לכמה דקות. בינתיים מכינים את קרם השוקולד לציפוי. ממיסים שוקולד מריר, מוסיפים לו מכל שמנת מתוקה ומערבבים ליצירת קרם חלק. יוצקים על העוגה הקרה, מיישרים ומצננים כמה שעות לפני ההגשה. אפשר לפזר קוקוס טחון למעלה או לגרד שוקולד.
אופים גבינה
בקיץ אנחנו מעדיפים קינוחים קרירים, עוגת גבינה אפויה היא קלאסיקה שתמיד נראית חגיגית וקלילה, היא נשמרת במקרר עם ציפוי או בלעדיו והופכת למלכת השולחן כשהיא מוגשת. היא יכולה להיות עם בסיס או בלעדיו, עם ציפוי פירותי או שמנת חמוצה, ואפילו עם ציפוי של ממרח לוטוס או נוטלה, אבל היא נהדרת גם ללא תוספות. הנה המתכון הבסיסי לקינוח הקיצי הנפלא: מפרידים ביצים ומקציפים את החלבונים עם סוכר לקצף יציב. את החלמונים מערבבים עם גבינה לבנה, קורנפלור וקמח. מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל. משלבים את שלוש הבלילות יחד ואופים בחום גבוה כמה דקות, מנמיכים את החום לבינוני עד נמוך וממשיכים לאפות עוד כשעה.
