עוגות מהירות ומרשימות – תוכן קולינרי | השף הלבן

עוגות מהירות ומרשימות במיוחד

גם מהירה וגם מרשימה? כן, יש עוגה כזו, ואפילו יותר מאחת! את העמידה הממושכת במטבח מחליפות טכניקות מרשימות שייצרו לכם עוגה מרשימה בהינף יד, ואת השאלה: "מה נגיש היום לאורחים כמנה אחרונה?" מחליפה התהייה: "האם כדאי לי לישון שעה או שעתיים לפני האירוח?" – כי אנחנו באמת מתכוונים לזה כשאנחנו אומרים: יש עוגות שנראות וואו אבל דורשות מאמץ קטנטן. כמה קטנטן? בואו לגלות!

מאת: עורך השף הלבן
עוגות מהירות ומרשימות במיוחד

מזלפים ומרשימים

הינה הטריק הרשמי להכנת עוגה פשוטה אך מרשימה להפליא – זילוף! באמצעות זילוף חלקה העליון של העוגה, כל עוגה פשוטה הופכת לחגיגה יפהפיה.

אמנות הזילוף הפכה כבר מזמן לאחד הטרנדים הלוהטים בשמי הקולינריה הבינלאומית, אך אם עד עתה חשבתם שהיא שמורה לשפים מדופלמים או לחובבי אפייה מושבעים, אנחנו מזמינים אתכם להתחדש בשקית זילוף ופשוט להיסחף אל עולם שכולו קצפת מתוקה, יופי מהפנט ותוצאות נהדרות בזמן קצר.

איך עושים זאת נכון? ראשית, חשוב לדאוג לבסיס יציב ואיכותי, שאותו ניצור באמצעות שמנת מתוקה קרה מאוד. לאחר שהקצפת מוכנה, נעביר באמצעות לקקן את המסה לשקית זילוף ונבריג צנטר בקצה השקית. הצנטר הוא הפתח שדרכו עוברת הקצפת אל העוגה, אז רצוי לבחור בקוטר מתאים. אם אתם רוצים רק להתנסות וליהנות מבלי להתחייב למערכת יחסים ארוכת טווח עם הזילוף, תוכלו להסתפק בשקית אוכל חזקה וליצור בה פתח קטן.

אם תרצו ליצור צורות מהירות ויפות מראה, תוכלו פשוט לאפות עוגה בחושה עגולה בטעם בסיסי ואת חלקה העליון לצפות ולקשט באמצעות צורות שונות, גם אם בסיסיות ביותר. השילוב בין הטעמים הטובים של העוגה לציפוי ולקצפת היפהפייה שבחלקה העליון ייצור עוגה מרשימה – וגם טעימה להפליא! כדאי לשחק עם טעמי הקצפת כדי ליצור עניין בעוגה. תוכלו להוסיף לקצפת טעמי קפה עדינים ולקשט את העוגה בפולי קפה טריים, להוסיף אליה ריבת חלב ולקשט בעוגיות אלפחורס קטנות או להוסיף אל הקצפת ריבת תותים ולקשט בתותים חתוכים וטריים, או פירות יער צבעוניים. כך הופכות עוגות בחושות לחגיגה של ממש!

שכבות של אושר

זוכרים את עוגות החתונה עם שלוש הקומות המפוארות? הן אומנם נעלמו מחיינו ועשו עלייה רטרואית רק לאחרונה, אך העיקרון נותר זהה: עוגות גבוהות הן גם מרשימות יותר! מאחר ואנחנו עוסקים כאן בסוגיית ה"מהיר אבל מרשים", ניתן לעוגת הקומות האלמותית פרשנות משלנו – עוגת שכבות קרמית ונהדרת.

המסה להכנת העוגה היא למעשה כל עוגה בחושה שאתם אוהבים – עוגת שוקולד, עוגת טורט פשוטה או עוגת תפוזים אוורירית, במסה יחסית גבוהה (שאפשר להפריד לשכבות). הטריק ליצירת השכבות טמון באפייה, חיתוך, מילוי והדבקה. הינה סדר השלבים בקצרה: לאחר שנאפה את הבלילה בתבנית קפיצית או ברינג (זה חשוב, כי אחרת נתקשה להפריד את העוגה האפויה מהתבנית), נשחרר את הדפנות ונצנן את העוגה. כעת אפשר לחלק את העוגה לשכבות, או בצורה חופשית או באמצעות סרגל וסימון הגובה לכל שכבה בסכין.

לאחר שנחתוך כל שכבה (טיפ של אלופים ואלופות – אם יש לכם בבית מגש מסתובב, פשוט הניחו עליו את העוגה וסובבו אותה תוך כדי החיתוך), מהשליש העליון לתחתון, נעביר את השכבה התחתונה אל צלחת ההגשה ונמלא אותה במילוי אהוב. נוסיף את השכבה הבאה, נמלא גם אותה ונמשיך כך עד לשכבה העליונה, אותה כדאי לצפות בציפוי מתאים – שוקולד לבן, מסקרפונה עדינה, שוקולד חלב וכדומה.

זה אומנם נשמע ארוך, אבל ברגע שתקלטו את הרעיון התהליך יהיה מהיר ופשוט, ובסופו תחכה לכם עוגה מרשימה להפליא במינימום מאמץ.

מהג'ונגל באהבה

יש עוגות שנולדו כדי להרשים ולגרום לסובבים אותם לתהות – איך עושים את זה, בעצם? כזו היא עוגת הזברה, עוגת שיש נפלאה שכשחותכים אותה מגלים דוגמת זברה מדליקה. כאן באמת מדובר בעוגה מהירת הכנה, לכן כדאי להדליק את התנור לפני שמתחילים להכין אותה (כן, כן, עד כדי כך), והבונוס: אפילו לא תזדקקו למיקסר!

כמו בכל עוגת שיש אהובה אחרת, גם כאן נחלק את הבלילה לשתי מסות שוות כשלאחת מהן נוסיף קקאו. כעת ניצוק עיגול קטן מבלילת הקקאו במרכז התבנית ובמרכז העיגול שנוצר ניצוק עיגול נוסף מהבלילה הבהירה. נמשיך כך לסירוגין עד ששתי הבלילות עוברות טרנספורמציה ג'ונגלית ונכנסות לבלילה המאוחדת ונאפה.

 

עוגות מהירות ומרשימות במיוחד

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.