עוגות לשעת התה
לאנגלים יש את שעת התה, לנו הישראלים אומנם אין מסורת אריסטוקרטית כזו, אך בהחלט יש את התה או הקפה של אחר הצהריים, ולמרות השמות השונים של הפינוק הזה, הרי מדובר על אותה הנאה. אחר הצהריים אפשר להיפגש עם חברה, לקחת את הילדים לבילוי או סתם כך לשבת וליהנות מהשעות שאחרי היום העמוס.

כידוע, גם האנגלים נוהגים לשתות את התה עם עוגיות או פרוסות עוגה, וגם הקפה כאן בישראל אינו יכול להגיע ללא ליווי של עוגה או עוגייה לצד הכוס. השעה הזו של אחר הצהריים מתאימה למשהו מתוק אך קליל, עוגות בחושות, עוגיות פריכות או ממולאות או פאי פירות ובעצם כל מה שנוח וקל להכין וטעים לנשנש בהפסקת ארבע בלי לטרוח.
בחושה בחמש דקות
עוגת מייפל היא מאפה שהכי קל להכין כשרוצים עוגה מהירה שאין צורך להתכונן לקראת הכנתה. כל המצרכים מצויים תמיד, גם סירופ מייפל לרוב מצוי בכל בית, ובדרך כלל הילדים משתמשים בו כתוספת לפנקייק. את העוגה הקלילה הזו אפשר לשמור מחוץ למקרר, ואם צריך לקחת אותה איתכם לגן השעשועים לבילוי זמן איכות עם הילדים יחד עם מפגש חברות, אין צורך בצלחות. השילוב של טעמי המייפל עם האגוזים הקראנצ'יים הוא בדיוק מה שאתם צריכים בשעה זו של היום. להכנת העוגה הבחושה מערבבים קמח, סוכר וניל, ביצים, סוכר, שמן ומיץ תפוזים. את הבלילה יוצקים לתבנית אינגליש קייק ומפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים. אופים בחום בינוני כ-45 דקות, ועם ההוצאה מהתנור יוצקים על העוגה החמה סירופ מייפל.
רולדת תמרים ואגוזים
אחד החטיפים שהכי כיף וקל להכין הוא רולדה של בצק פריך, ואפשר לגוון את המילוי בשלל טעמים לפי בחירה. אפשר למלא כל רולדה באופן שונה, למשל עם שוקולד וקוקוס, עם ריבה ואגוזים, עם קינמון, סוכר וחמאה, עם חלבה ואגוזים ועוד. את הבצק הפריך מכינים בכמה דקות, אבל כדאי להקפיד על כמה כללים כדי שהוא יהיה גמיש ונוח לעבודה: מערבבים קמח עם קוביות חמאה קרה ולא מומסת, אבקת סוכר עדיפה על סוכר, מוסיפים חלמון ביצה ולא ביצה שלמה כדי לקבל בצק רך יותר. את כל המרכיבים מערבבים לכדי בצק רך, שאותו מומלץ לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה לפחות. לאחר שעה ניתן לרדד את הבצק לעלים דקים ולהתחיל למלא מכל טוב. לאחר שבוחרים את המלית ומורחים ומפזרים על כל שטח העלה, מגלגלים את הבצק לרולדה, מניחים בתבנית אפייה גדולה ויוצרים סימונים של החתיכות העתידיות באמצעות סכין. לאחר האפייה חותכים את הרולדה לפי הסימונים ומקבלים עוגיות נימוחות ומגוונות.
כדורי שוקולד
כדורי שוקולד הם ממתק, קינוח ועוגייה אהובה בכל שעה על מבוגרים וילדים כאחד. תמיד אפשר לארוז אותם ולקחת איתכם לכל מקום, וכמובן נוח להגיש כשנפגשים לשתיית קפה או לתה של השעה חמש. ההכנה קלה ופשוטה, ואפשר לגוון את המרכיבים ואת הציפוי כך שהכדורים יתאימו לאוהבי השוקולד וגם לחובבי נשנושי האנרגיה והבריאות. את כל הגרסאות מתחילים באותה צורה, בריסוק ביסקוויטים לתוך קערה. אם אתם מעוניינים להכין את הכדורים ללא גלוטן, תוכלו להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן והטעם יהיה זהה. כעת מוסיפים לפי הגרסה הרצויה: מבשלים קקאו, סוכר וחמאה ומוסיפים לביסקוויטים, יוצרים כדורים ומגלגלים אותם בקוקוס טחון או בסוכריות. בגרסה אחרת ניתן להוסיף טחינה גולמית, סילאן, אגוזי מלך גרוסים, ליצור כדורים ולגלגל אותם בקוקוס.
מאפינס אוכמניות
אחד הדברים שהופכים קינוח לפינוק של ממש הוא היותו מוגש בכלי אישי. בלי לחתוך פרוסות בסכין, בלי צלחות ובלי מזלגות. פשוט לקחת מאפה אישי ונוח ואם זה טעים מאוד, אפשר לקחת עוד אחד. כך בדיוק עובד הרעיון של מאפינס – עוגה אישית עטופה ונוחה לאחיזה. ואם מדובר על נשנוש לצד קפה או תה של אחר הצהריים, אין יותר נוח ומתאים ממאפינס, והפעם עם אוכמניות. מערבבים בקערת מיקסר חמאה עם סוכר, מוסיפים ביצים בזו אחר זו, מוסיפים מעט מלח ותמצית וניל, קמח, חלב ואבקת אפייה. את המרכיבים הללו מערבבים היטב, וכשהבלילה אחידה מוסיפים בעדינות אוכמניות ומערבבים קלות. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר ואופים בחום בינוני כ-30 דקות.
