כל הסלטים לשבועות שעשירים בגבינות

סלטים עם גבינות במיוחד לשבועות

כל המנות המומלצות לחג עתירות פחמימות וגבינות בכל הצורות: אפויות, מבושלות ואפילו מטוגנות, אבל מה עם קצת סלטים לשבועות? אף שולחן חג אינו שלם מבלי סלט ירקות איכותי וטעים שיגנוב את כל ההצגה. במיוחד בשבילכם, השף הלבן ואנחנו ערכנו רשימה של ארבעה סלטים עם גבינות שלגמרי יעמדו בציפיות. קדימה, אנחנו מתחילים >>

מאת: עורך השף הלבן
סלטים לשבועות

מנות סלט הן מנות המורכבות מירקות בעיקר
ויכולות לשמש כמנה ראשונה, עיקרית או כתוספת לארוחה. לרוב, סלטים הם מנה קרה
המוגשת עם ירקות טריים, אך בשנים האחרונות גם הסלטים החמים הפכו לטרנד קולינרי שאי
אפשר להתעלם ממנו. בשבועות, שהוא חג עתיר פחמימות וגבינות, הדרך הטובה ביותר לרענן
את שולחן החג היא באמצעות סלטים קלילים שיכולים לשמש כמנות ראשונות או תוספות. אז
מי אתם סלטים לשבועות?! 

החלטנו לפתוח את הרשימה של סלטים לשבועות שישדרגו את
שולחן הארוחה שלכם עם השילוב הנפלא בין פירות לגבינה כחולה.
סלט עלים ירוקים עם אגסים וגבינת רוקפור  הוא סלט קלאסי
ומיוחד שיעשיר את שולחן החג שלכם וירשים את כל האורחים. היתרון המרכזי שלו הוא שכל
העלים הירוקים העדינים יכולים להתאים לו: חסה, עליי בייבי סלנובה, תערובת ירוקים,
אורגולה – רק תבחרו! לתערובת העלים נוסיף שני אגסים פרוסים ואשכול ענבים ירוקים או
סגולים שמגירים נוזלים והופכים לחלק מהרוטב. לכל התערובת מוסיפים את אגוזי הקפאן
למרקם קריספי ופריך וכמובן את גבינת הרוקפור. במינימום מאמץ והשקעה תוכלו לקבל סלט
קלאסי ומרשים שיעשיר את שולחן החג.   

כולם יודעים שגבינה היא הסוד שהופך את הסלט מסלט רגיל
לסלט יווני מוצלח. ובחג כמו שבועות, המקדש את הגבינות וטעמן הדומיננטי במנות
השונות, אין סלט מתאים יותר לשולחן החג מאשר
סלט יווני קלאסי! היתרון המשמעותי של סלט יווני הוא קלות ההכנה והנוחות: תוכלו לזרוק
את כל הירקות שיש לכם במקרר לתוכו והעיקר שתקפידו לשלב בצל סגול, זיתים שחורים
וגבינה קשה ואיכותית וקיבלתם סלט יווני מדהים. במתכון של השף הלבן לסלט יווני מנצח
נשתמש בירקות: מלפפונים, עגבניות, עלי רוקט, עלי חסה, וגבינה בולגרית של
"פיראוס". מלבד הגבינה, הסוד השני שלנו לסלט מוצלח הוא בתיבול שלו, אז
ההמלצה שלנו היא לתבל את הסלט עם מלח ופלפל ורוטב שמורכב מקצת שמן זית, מיץ מלימון
סחוט ומעט חומץ. אם אתם מחפשים סלט קליל, עשיר בירקות ובצבעים הוא בדיוק הסלט שאתם
צריכים לשולחן החג שלכם!

היינו ביוון, בואו נמשיך לאיטליה – ואיזה סלט מייצג את
איטליה טוב יותר מאשר סלט קפרזה? סלט איטלקי המורכב מירקות וגבינה בצבעים של דגל
איטליה: אדום, לבן וירוק ומגיע אלינו מהאי קפרי סמוך לנאפולי. הסלט נחשב לסלט פשוט
יחסית, ומורכב מעגבניות, פרוסות מוצרלה קולקשן, עלי ריחן, שמן זית ותבלינים. מה שכיף בסלט
קפרזה זה שהוא יכול לתפקד מצוין גם כמנה ראשונה וגם כסלט מרשים לצד המנה העיקרית,
כך שתוכלו לבחור מה העיתוי המתאים ביותר עבורכם להגיש אותו. אם אתם מארחים טבעוניים
בחג הזה, מצאנו פתרון גם עבורכם – מתכון
סלט קפרזה טבעוני של השף הלבן, שממש לא נופל מהדבר האמיתי! את הגבינה החלפנו בטופו טבעי
ולתיבול השתמשנו בחומץ תפוחים. 

ואם
אתם לא מחפשים "להתפנפן" יותר מדי ורוצים ללכת על קל ובטוח, לכו על
סלט גבינות תנובה בשמן זית, זעתר וחומץ בלסמי. בתכל'ס
מדובר בסלט ירוק עם עלי ריחן, אורוגולה וחסות בשילוב מיקס גבינות: רוקפור, פטה או
חמד, קצ'קבל, פרובלונה וצהובה העמק. לכל זה תוסיפו ירקות טריים (בצל, פלפלים,
זיתים) ותתבלו עם זעתר, עירית, אורגנו וגבינת פרמזן קולקשן מפוררת. אם אתם מחפשים להעשיר
את שולחן החג במנה טרייה ועשירה בגבינות – זה הסלט שחיפשתם.

סלטים לשבועות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.