סלטים מבושלים לחורף חמים
החורף הישראלי מזמין איתו את המוטיבציה לבשל במטבח שלנו מתכונים מנחמים וכאלו שיאפשרו לגופנו להתחמם אל מול הקור. עבור רבים הפכו הסלטים המבושלים לארוחה שלמה ומשביעה וזאת באמצעות שילובים מנצחים ואין ספור רעיונות מגוונים המגיעים ממטבחים רבים ברחבי העולם.

עושרו של סלט מבושל בחורף מהווה תחלופה נהדרת לארוחת צהריים או ערב משביעה וזאת אם נבחר בארוחה שלא תכלול בשר. עבור קהל הטבעונים והצמחונים עושרם ומגוון הסלטים המבושלים הפך מקור נהדר לחלבון ולבטח למתכונים מרכזיים ומשמעותיים בתזונתם היומיומית.
חלק מהכיף בהכנתו של סלט מבושל היא האפשרות ללקט את כל מה שנמצא בביתנו בזה הרגע, בין אם הוא ממתין בין מדפי המקרר, בחלל המטבח או יש וצומח בגינה או המרפסת שלנו ומחכה לקטיף. ליקוט מה שזמין לנו יאפשר לנו ליצור ברגע אחד סלט מבושל טעים ומרענן, שאותו ניתן לחזק בבישול עם עגבניות מרוסקות ועד ממרח מיונז.
בחלק ניכר מהפעמים נרצה להגיש באירוח חברינו כיבוד שאותו ניתן להגדיר ככזה שמספק טעם ומגוון מבלי להרגיש שהארוחה כבדה ושלאחריה כל שנותר הוא לרצות לישון מאשר להיות חלק מאינטראקציה חברתית רחבה.
שילוב של סלטים מבושלים רעננים יחד עם אלכוהול ולצד מאפים איכותיים, הופך את מלאכת ההגשה לפשוטה, אך כזו המוסיפה לערב נופך יוקרתי ונעים. מעבר לכך, מתאפשר לאורחים ליהנות מסלטים המוגשים חמים ואף בהמשך הערב כשהם כבר קרים ועדיין לא סר מהם הטעם ועונג החך.
לגבי ארוחות שישי הופכים הסלטים המבושלים אמנם לסוג של שחקן משני, אך לכזה בעל נוכחות מחייבת ואיכותית. אצל משפחות ישראליות רבות, הסלטים המבושלים בערב שישי מוגשות כמנות ראשונות שתפקידן הוא להעיר ולעורר את החך לקראת מטעמי דגים ובשר ולפתוח לנו את התיאבון. לצד אותם סלטים מבושלים הפרושים על שולחן יום השישי, ניתן לשלב את מאפי החלה שיצאו מן התנור, זאת לצד כוס יין אדום או לבן אשר ישתלבו בהמשך הארוחה בצורה נהדרת עם הדגים ומנת הבשר. המראה המלהיב והצבעוני של הסלטים, מהווה קיבוץ גלויות של ממש על צלחות קטנות מלאות כל טוב,כשטעמו של כל סלט חובר בתוכו את סיפורם של הירקות השונים והשילוב ביניהם.
המגוון הרחב של הסלטים המבושלים יאפשר לכל אחד מאיתנו למצוא את הסלטים שיהפכו אצלו למועדפים, הן כמנה אחת דשנה טובה ומנחמת והן כסלט מעורר תאבון לקראת המנות העיקריות בארוחה.
– סלט גזר מבושל: סלט הגזר המבושל הפך לאחד מהסלטים בהם ניתן ליהנות מהשילוב בין חריף למתוק. סלט אשר הפך חובה כסלט פתיחה בארוחות החג ובמיוחד בפסח וראש השנה. הכנתו כוללת, ראשית כל, ריכוך הגזרים במים רותחים לפחות כ-10 דקות ובהמשך טיגונם תוך תיבלון הגזרים בתבלינים אותם אנו אוהבים וכאלו שישתלבו נהדר עם ירק בריא זה. את הסלט ניתן לאכול גם כשהוא קר כשטעם הגזר עדיין רענן ומעורר.
– סלט מבושל של לפת וסלק: מדובר על סלט אשר נולד מתוך הסלט המבושל המוכר יותר של סלק ותפוח אדמה. הפעם לוקח הלפת את מקומו של תפוח האדמה ומוצא שותפות נהדרת יחד עם הסלק. סלט זה מתאפשר להכנה הן כטבעוני תוך ויתור על ביצה קשה מגוררת ובסיס של מיונז כרוטב. את המיונז ניתן להמיר במעט חומץ, ממרח חרדל ושילוב של מלח ופלפל.
– סלט מבושל של חצילים ועגבניות: סלט מבושל זה מהווה קריצה רחבה למטבח הבלקני העושה שימוש רחב בשילוש הקדוש של חצילים, עגבניות וגמבות. בסלט זה השימוש בשניים מתוך שלושה ירקות הבסיס, מהווה את אחד מסלטי הבישול היותר מוצלחים שאותם נפגוש בארוחות משפחתיות רבות כמו גם במסעדות השונות.
את הסלט ניתן להגיש הן כסלט חם והן כקר. ועדיין, ההנאה הצרופה ביותר מהסלט תעשה בעודו מהביל מהסיר ישירות לצלחת ולצד חלה טרייה שרק מחכה לפגוש בשילובים האדומים שחורים שהחציל והעגבנייה יצרו במפגשם יחד. אל תשכחו להוסיף לכל הטוב הזה נגיעה של טחינה גולמית כדי להפוך את הבטן שלכם למקום הכי חמים בחורף הזה.
