סלטים חגיגיים לשבועות: הרשימה המלאה

סלטים חגיגיים שמתאימים לחג השבועות

הסלט בדרך כלל מתלווה כנספח לארוחה, הוא מגיע כמנת צד מרעננת למנה עיקרית, אך יש כל כך הרבה סוגי סלטים נפלאים שאפשר רק מהם להכין ארוחה שלמה!

מאת: עורך השף הלבן
סלטים חגיגיים שמתאימים לחג השבועות

הסלט הזה מתאים
בסיומה של כל ארוחה דשנה, או לאחר צהריים נעים עם הילדים או אפילו סתם נשנוש מול
הטלוויזיה כשמתחשק לכם משהו מתוק ובריא. את סלט הפירות ניתן להכין מכל פרי שיש
בבית: ענבים, אפרסקים, שזיפים, תפוחים, אגסים, בננות ועוד. להוסיף לו מיץ תפוזים,
תמצית וניל, גרידת גזר וצימוקים. 

לכבוד החג הקרב ובא, אספנו עבורכם כמה מתכונים של סלטים לשבועות  שיפנקו את כל האורחים המוזמנים אליכם,
ויקצרו שבחים רבים.

סלט קליל ומוכר,
המגיע במספר גרסאות ותוספות מעניינות. הבאנו לפניכם את המתכון הקלאסי של הסלט הכי
מלכותי שיש. להכנת הקרוטונים נזדקק ללחם כפרי חתוך לקוביות ושמן זית. להכנת הרוטב
נזדקק לדגי אנשובי מפולטים מקופסת שימורים, שן שום,

חלמונים, מיץ לימון טרי, חרדל, שמן זית, גבינת פרמזן מגורדת, מלח ים
ופלפל שחור גרוס לפי הטעם ועלים של לבבות חסה אייסברג שטופים היטב.

אופן ההכנה:
במעבד מזון מרסקים את נתחי האנשובי עם השום עד לעיסה חלקה ומניחים בקערה. בקערה
אחרת מכינים את הרוטב עם חלמוני הביצה, הלימון והחרדל, אותם יש לטרוף היטב ואליהם
לזלוף בעדינות ובהדרגה את שמן הזית עד לקבלת רוטב סמיך. כעת מוסיפים את האנשובי
יחד עם הפרמזן ומתבלים עם מלח ים ופלפל שחור גרוס לפי טעמכם.

את הקרוטונים יש
להכין מקוביות הלחם יחד עם שמן הזית, המלח והפלפל, להניח בתבנית עם נייר אפייה
ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, ולאפות בין עשר דקות לרבע שעה.

בקערת הגשה
הניחו את עלי החסה, צקו מעליהם את הרוטב וערבבו יחד עם הקרוטונים. מעל הסלט פזרו
בנדיבות גבינת פרמזן.

סלט זה הוא סלט מרענן
במיוחד, הצבעים שלו תופסים מיד את העין והתוספות שבו משתלבות נפלא בפה. להכנת הסלט
הירוק נזדקק לאגוזי מלך, בצל סגול, חומץ בן יין, חרדל דיז'ון, תפוחי גרנד סמית, שמן
זית, שמן אגוזים, חמוציות מיובשות, מלח, פלפל שחור ועלי בייבי מיקס (ירקות עליים –
קייל, תרד, ארוגולה, רוקט ועוד).

אופן ההכנה:
הכניסו את אגוזי המלך לקלייה קצרה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לעשר דקות עד
שיזהיבו מעט. בקערה ערבבו את הרכיבים הבאים: חומץ, בצל וחרדל, שמן זית ושמן
אגוזים, מלח ופלפל. טרפו במטרפה היטב.

בקערת הגשה יפה
הניחו את העלים הירוקים, החמוציות והאגוזים. את התפוחים שטפו היטב וחתכו לקוביות
עם קליפתם, צקו מעליהם את הרוטב, ערבבו היטב והגישו לשולחן.

את הסלט הזה
נמליץ לכם לחתוך לחתיכות גדולות מאד כדי להרגיש את טעמם של הירקות המתובלים
וליהנות מכל ביס מרענן. להכנת הסלט נזדקק לעגבניות שרי, מלפפונים ירוקים, פלפלי
טינקרבל בכל הצבעים, צנונית, בצל סגול, שמן זית, אגוזי מלך, לימון טרי, כוסברה,
מלח ופלפל.

אופן ההכנה: יש
לשטוף היטב את כל הירקות, את העגבניות לחתוך על שש, את המלפפונים לחתוך על שלוש,
את הפלפלונים לחתוך לחצי לאורך, את הצנונית לפרוס לפרוסות בשרניות ואת הבצל לחתוך
לטבעות. בקערת הגשה יש להניח את כל הירקות, תבלו אותם היטב עם שמן זית, מלח, פלפל
ומיץ מלימון טרי. הוסיפו את אגוזי המלך ומעל הכל בזקו כוסברה קצוצה. 

הסלט הזה מכיל
בו שפע של בריאות וטעם טוב. להכנתו נזדקק לבצל סגול פרוס דק, אוכמניות מיובשות, עלי
בייבי תרד טריים,
אגסים גדולים חתוכים לרבעים ואגוזי לוז או אגוזי מלך קלויים. לרוטב נזדקק ליוגורט
עיזים, מיץ מליים טרי, גרידת קליפת ליים, שום כתוש ושברי שקדים קלויים.

רגע לפני הרכבת
הסלט נעניק לכם מספר טיפים מועילים: כדי למתן את טעמו של הבצל החי, פרסו אותו
לטבעות והניחו בתוך קערית עם מים כחצי שעה, לאחר מכן ייבשו היטב והשתמשו בו.

אם ברצונכם לרכך
מעט את האוכמניות, תוכלו להניחן בקערה עם שתי כפות מהרוטב למשך עשרים דקות.

אופן הכנת
הרוטב: מערבבים את כל רכיבי הרוטב יחד לתערובת מאוחדת למעט השקדים הקלויים.

להרכבת הסלט
נזדקק לקערת הגשה שבה נניח את עלי הבייבי תרד, חתיכות האגסים וטבעות הבצלים יחד עם
האוכמניות ששהו ברוטב. יוצקים את שארית הרוטב על הסלט ומעטרים עם אגוזי לוז או
אגוזי מלך קלויים ושברי שקדים קלויים.

אם אתם רוצים
לשדרג את הסלט, תוכלו לגורר או לפורר מעליו כל גבינה שתרצו.  

סלטים חגיגיים שמתאימים לחג השבועות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.