נשארו ירקות במקרר? הפכו אותם לארוחת שבועות
כמה פעמים קרה שנשארו לכם ירקות במקרר שכבר החלו לקמול? אל תחשבו שהגיע זמנם להיזרק משום שעדיין ניתן להכין מהם מאכלים נפלאים שבהם לא יורגש אם הם מאוד טריים או מעט פחות. לפניכם מספר רעיונות נהדרים לשילובם של ירקות שכבר עבר זמנם ועדיין הם יכולים לצלוח ולהגיע עד שולחן החג שלכם – ואף בגאווה גדולה!

אנטיפסטי בתוך מאפה בצק
אנטיפסטי הוא פתרון מושלם עבור כל אותם ירקות שסר חנם בעיניכם. כיוון שגם כך הם נכנסים לאפייה בחום גבוה, אין כל בעיה להשתמש בכאלו שאינם טריים מאוד. כדי להכין את המנה הנפלאה הזו נחתוך גמבה צהובה וכתומה לרצועות, סירות מתפוחי אדמה, פרוסות של גזר וקישוא, חצאי בצל יבש ואפשר גם בצל סגול, נכניס הכול לקערה גדולה ונתבל עם מלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית. לאחר שכל הירקות מתובלים, נסדר אותם בתבנית ונכניס לתנור בחום גבוה למשך עשרים דקות.
כעת, ניקח בצק עלים ונרדד אותו מעט על משטח העבודה. נעביר אל תבנית אפייה ואת הירקות המוכנים נסדר על הבצק שכבר מונח בתוך התבנית. על הירקות אפשר להוסיף רבעי עגבנייה, ראש של שום וגם פטריות שמפניון ופורטובלו. פזרו מעט גבינות (שיש במקרר) להעשרת הטעמים והכניסו את התבנית אל התנור לכחצי שעה עד שהבצק ישחים והגבינות יימסו ויתערבבו עם הירקות.
קיש פטריות אגדי
ההבדל בין פשטידה לקיש הוא בבצק המונח בתחתיתו של הקיש בעוד שהפשטידה היא בלילה חסרת בצק. קיש פטריות הוא מנה נהדרת להתחיל איתה את ערב החג שכן הבצק מעניק לפטריות את המעטפת המושלמת וביחד מתקבל טעם אגדי. כדי להכין את הקיש אפשר להשתמש בבצק עלים, פריך או בבצק פילו – תלוי בטעמכם האישי.
לאחר שנבחר הבצק הרצוי, רדדו אותו והכניסו אל תבנית.
כעת נטגן במחבת עם שמן זית בצל קצוץ עד הזהבה, ואליו נוסיף כמה סוגים של פטריות: שמפיניון, יער, פורטבלו, שימאגי ועוד. הוסיפו חמאה, תבלו במלח ופלפל שחור גרוס והניחו בצד עד שהתערובת תתקרר מעט. העבירו את התערובת הקרה אל הבצק ומזגו מעליה רוטב רויאל – ביצים ושמנת טרופים יחד. מעל לרוטב הרויאל פזרו גבינת פרמזן והכניסו לתנור ל- 45 דקות, עד שהבצק מזהיב והמלית מוכנה.
פשטידת ברוקולי – מה צריך יותר?
תפרחת הברוקלי הירוקה והיפה מנראותה בלבד גורמת לנו לרצות לאכול את כל הירוק הבריא הזה. פשטידת ברוקולי היא אחת המנות הטעימות והאהובות ביותר, זאת בשל טעמו העדין של הירק. אם בחרתם בגרסתו הטרייה, חלטו את התפרחות שלו בסיר עם מים רותחים ולאחר מכן החלו בהכנת הפשטידה.
הניחו את פרחי הברוקולי בתבנית. ובקערה החלו לערבב יחד ביצים, קמח, קוטג', קוביות גבינה צפתית, קוביות של פטה, מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט. את התערובת שפכו לתוך התבנית על הברוקולי, ומעליה חתכו חתיכות של כדורי מוצרלה שיימסו בעת האפייה. הכניסו לתנור לכמעט שעה. בדקו אם הפשטידה מוכנה. ואל תשכחו להמתין שהיא תתקרר מעט לפני שאתם חותכים אותה כדי שתוכל להתייצב כראוי לפני ההגשה.
שיפודי ירקות קלויים וגבינת חלומי
אם יש לכם בבית פלנצ'ה תוכלו להכין עליה מטעמי חג נפלאים. שיפודים משלל ירקות בשילוב גבינות ואפילו דגים. כך תכינו שיפודים מגניבים לאורחים שלכם.
ראשית הכינו מראש גמבה חתוכה לקוביות, בצלצלי שאלוט קטנים, חציל חתוך לקוביות, חתיכות אננס מקופסת שימורים, גבינת חלומי חתוכה לקוביות, עגבניות שרי אדומות וצהובות ולחובבי הדגים תוכלו להכין שיפודים עם קוביות סלמון.
כעת הכניסו את כל הירקות הללו לקערה גדולה, זלפו עליהם מעט שמן זית, מלח ופלפל, ערבבו היטב והחלו לשפד מיקס מגניב על כל שיפוד.
חממו את הפלנצ'ה היטב והניחו את השיפודים על הפלנצ'ה ממש לכמה דקות בודדות עד שהירקות יצרבו מעט ויקבלו מראה קלוי.
הגישו את השיפודים על צלחת הגשה יפה והכניסו צבעים משגעים וניחוחות משכרים אל שולחן החג שלכם.
לסיכום, בהחלט ניתן להכין מנות נפלאות ומעוררות תאבון גם מירקות שאינם טריים. החג הזה תוכלו להפתיע את האורחים שלכם גם עם סלטים מרעננים וטריים וגם עם ירקות קלויים, גבינות, פשטידות וקישים ריחניים וטעימים במיוחד.
