מתקשים באפייה? הכירו את הקינוחים הבאים
בניגוד למלאכת הבישול, אפייה היא מלאכה הדורשת דיוק מירבי. המאפה שלנו זקוק לכמות הקמח המדויקת כדי לתפוח, לשמרים במינון מדויק, לתמהיל מושלם בין נוזלים ולשילוב עדין בין כל שאר מרכיבי המתכון, היוצרים קינוח ששווה לזנוח דיאטות עבורו.

אם
השילוב ביניכם לבין המטבח, איך לומר בעדינות, לא מוליד את סיפור האהבה הנוצץ ביותר
שיש, אם המפגשים שלכם עם התנור גורמים להעלאת עשן סמיך במטבח, אם מאמצי הערבוב,
ההפרדה וחקירת מתכונים לאורכם ולרוחבם מסתיימת בהגשת עוגה חרוכה לאורחים ואם אתם
באמת רוצים להוציא תחת ידכם קינוחים מעולים, אבל מרגישים שמדובר במשימה בלתי
אפשרית אנו מזמינים אתכם לנטוש את התנור, להיפרד לשלום ממתכונים סבוכים ולהכיר כמה
קינוחים מעולים שתוכלו להכין בקלות, ושאינם מצריכים אפייה כלל! הפשילו שרוולים,
גייסו מוטיבציה קינוחית ובואו נצא לדרך!
אזהרה: הקינוח הבא עלול לגרום לכם להיזכר בערגה בימים
עברו, לעורר את בלוטות הטעם שלכם ולרוץ למטבח לבדוק אם יש לכם את המצרכים הדרושים
כדי לשחזר את ההצלחה מהילדות. אכן, עוגת ביסקוויטים היא
אחד הקינוחים הנוסטלגיים ביותר שיש, אך היא הרבה יותר מכך. יש משהו ממכר בשילוב
בין שכבת הביסקוויטים הנימוחה, לבין שכבות השמנת הקטיפתיות שהופך את העוגה הזו לחגיגה
קולינרית גם בגילאים בוגרים יותר. הוסיפו לכך את העובדה שמדובר בזמן הכנה אפסי
ובמתכון פשוט במיוחד, ותקבלו את העוגה המושלמת לכל אירוע.
הבסיס
לכל עוגת ביסקוויטים ראויה לשמה הוא ביסקוויטים, אותם מפזרים בשכבה אחידה בתחתית
התבנית, לאחר שעברו טבילה קצרה בקערת חלב. כעת מגיע השלב המהנה באמת, שבו גם
הילדים ישמחו לעזור. מערבבים יחד שמנת מתוקה, חלב, גבינה לבנה, פודינג וניל ומעט
סוכר ומורחים מחצית מהתערובת על שכבת הביסקוויטים. ממשיכים לשכבת ביסקוויטים נוספת,
ומעליה מורחים את יתר הקרם. להכנת הציפוי נשתמש בתערובת של שוקולד ושמנת, אותם
נמיס במיקרוגל בפולסים קצרים. סיימתם? נהדר! כעת העבירו את העוגה למקרר למשך שלוש
שעות לפחות והיא מוכנה.
פירוש המילה האיטלקית "טירמיסו" הוא
"הרם אותי למעלה", והכוונה היא, ככל הנראה, לאפקט המעורר שנגרם כתוצאה
מטבילת הבישקוטים באספרסו, או לזה המתקבל מהחדרת הכפית אל שכבות הקרם, הבישקוטים
האווריריים ושכבת הקקאו העליונה והמתוקה. כך או כך, מדובר באחד הקינוחים האיטלקיים
האהובים ביותר, אותו תוכלו להכין לגמרי בעצמכם ובקלות!
במתכון הקלאסי עושים שימוש בבישקוטים – מעין עוגייה
אוורירית וספוגית, הסופחת אליה את כל הטעמים העשירים של הקינוח. הנוזל שבו נטבול
את הבישקוטים מורכב ממים רותחים וקפה נמס מגורען, אליו נוסיף ליקר קפה או ברנדי. לתערובת
הקרמית נקציף שמנת מתוקה, אותה נאחד עם גבינת מסקרפונה קולקשן ומעט מתערובת הקפה. כעת ניתן
להתחיל ולהרכיב את הקינוח הנפלא הזה. לאחר טבילה קצרצרה של הבישקוטים בתערובת
הקפה, נניח אותם בתבנית וניצוק מעל את התערובת הקרמית. נחזור על הפעולה שנית,
וניפרד מהקינוח לשמונה שעות לפחות, אותם הוא יבלה במקרר. לפני ההגשה, זורים קקאו
בנדיבות.
בייחוד אחרי ארוחה דשנה, אין קינוח
מהנה, קליל ומרענן יותר מאשר מוס מנגו, המוגש בכוסות אישיות ונראה כאילו עבדתם
במטבח במשך שעות ארוכות (ספוילר: ההכנה שלו לוקחת בדיוק עשר דקות). כדי
להגיע לתוצאה הטעימה ביותר, מומלץ להשתמש במנגו מתוק ובשל, אותו נחתוך לקוביות
ונעבד במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. להשלמת הטעמים, נקציף שמנת מתוקה, חלב,
פודינג וניל וארבע כפיות ממחית המנגו לקרם נוסף, ונשלב את שניהם בשכבות שונות בכל
כוס אישית, שבתחתיתה נערום שכבה מפוררת ודקה של ביסקוויטים.
שכבת קרמל־טופי מפנקת, קלתית קראנצ'ית
ובננות מתוקות וטריות. אין ספק, ההודים יודעים מה הם עושים. בנופי פאי הוא אחד
הקינוחים האהובים ביותר על הישראלים, וודאי בקרב אלו שביקרו בהודו. את שכבת הטופי
קרמל אפשר להכין לבד או מריבת חלב מוכנה. לבסיס נוכל להשתמש בעוגיות בטעם קרמל או
בביסקוויטים רגילים ולכל זה נותר רק להוסיף בננות ולהתענג. אבל הבה ונתחיל מההתחלה,
הבסיס לקינוח מתחיל בכתישת ביסקוויטים/עוגיות קרמל וערבובם עם חמאה. לאחר מכן נתפנה
להכנת הקרמל, המורכב מסוכר ומים, אליהם נוסיף חמאה ושמנת מתוקה. לאחר שהקרמל
מתקרר, נוסיף מעט ממנו לקלתית המוכנה ונעטר אותה בשכבת בננות חתוכות וטריות.
להשלמת מנעד הטעמים האותנטי נוסיף קצפת טרייה, נעטר בתלתלי שוקולד, פרוסות בננה
נוספות ומעט קרמל ונגיש קר.
