מתכונים מעוררי התפעלות לשבועות – תוכן קולינרי | השף הלבן

מתכונים מעוררי התפעלות לחג השבועות

מארחים בחג? למרות הטרחה הרבה הקשורה בדבר, זוהי הזדמנות נהדרת לפנק את המשפחה והחברים הקרובים ולהרשים אותם עם מנות ברמת מסעדת שף!

מאת: עורך השף הלבן
מתכונים מעוררי התפעלות לחג השבועות

האופי השמח והעליז של חג שבועות והתפריט החלבי מספקים פוטנציאל אדיר לערב נהדר, שבו אפשר "להתפרע" עם מתכוני הגבינות, ליצור מנות יצירתיות ויוצאות דופן ולהדהים את כל המשתתפים בארוחה. נשמע מסובך? זה כלל לא חייב להיות כך! ריכזנו עבורכם מתכונים נהדרים עבור כל שלבי הארוחה, שינעימו לכל סועד, ולא פחות חשוב מכך, הם אינם מפרכים, כך שהם מתאימים עבור בשלנים בכל הרמות! 

 

סלט פסטה ופלפלונים 

 

סלטים לשבועות הם פתיח נהדר לארוחת החג- צבעוניים, טריים וקלים להכנה, כך שניתן למלא את השולחן גם בכמה סוגי סלטים. מבין הסוגים השונים, סלטי הפסטה הם ללא ספק מנה מסורתית שכיף לראות בשולחן החג. הם מתאימים גם כמנה ראשונה וגם כעיקרית, ולמרות זאת, קלילים וכיפיים: 

הרתיחו סיר מים גדול עם מעט מלח, ובשלו פסטה מספר דקות, עד שהיא נהיית רכה ודביקה מעט (תוכלו להשתמש בסוג אחד או בכמה סוגי פסטה. לדוגמה: "פוזילי", "פרפרים" או "צינורות"). חתכו לפרוסות דקות שומר ובצל. חתכו לטבעות פלפלונים, עגבניות שרי צבעוניות וגבינת עיזים. בקערת ההגשה, ערבבו מעט שמן זית, שמיר ועירית קצוצים, לימון סחוט, מלח, פלפל, פפריקה ודבש. שפכו לקערה את הפסטה המוכנה ואת הירקות והגבינות החתוכים, וערבבו היטב. מעל הסלט, פזרו גבינת קשקבל מגוררת. 

 

פטריות ממולאות 

 

לפעמים, מתכונים לשבועות מהסוג הקליל ביותר הם דווקא הטעימים ביותר! הפטריות ממולאות הגבינה הן נשנוש מדהים בתחילת הארוחה, ש"פותח את התיאבון" ומרשים את האורחים! 

ערבבו בקערה גבינת פטה ובולגרית מגורדות, גבינת שמנת, בצל ירוק, פטרוזיליה ותימין קצוצים, מלח ופלפל.  

חתכו את רגלי הפטריות, קצצו אותן והוסיפו לתערובת הגבינות. ערבבו היטב. את הפטריות סדרו על תבנית מצופה בנייר אפייה, מרחו אותן במעט מלח ופלפל, ומלאו אותן במלית הגבינה. הכניסו לתנור מחומם, ואפו עד לבישול הפטריות ואיחודן עם מלית הגבינה. לפני ההגשה, כשהפטריות עוד חמות, פזרו מעליהן שבבי גבינת פרמזן, לקישוט ולטעם נוסף. 

 

מאפה גבינה ותרד מבצק שמרים 

 

השילוב בין גבינה לבצק הוא הזיווג המושלם, כך שבשבועות כיף להעלות סוף סוף את מאפי הגבינה לקדמת הבמה, ולהכין מאפים לשבועות שאי אפשר שלא לאכול מהם. בדרך כלל מוגשות פשטידות לשבועות על שולחן החג, אך המאפה הזה הוא כבר הפתעה ייחודית, עשוי בצק שמרים איכותי בשילוב עם גבינות טובות ותרד טרי ומתהדר בצורה עגולה יפה ומושכת: 

ערבבו בקערה (במיקסר או באופן ידני) קמח, שמרים, סוכר ומלח. בהדרגה, הוסיפו מים ומעט שמן זית, ולושו את הבצק עד לקבלת מרקם אחיד. כסו את הקערה, והניחו בצד להתפחה. 

בסיר עם מים רותחים, בשלו תרד. כשהוא רך, סננו אותו וחתכו לרצועות דקות. העבירו לקערה נוספת, והוסיפו בצל קצוץ, גבינה בולגרית (מעוכה או בקוביות קטנות), קוטג', גבינת פרמזן מגוררת, פירורי לחם, מלח ופלפל. ערבבו עד שהתערובת אחידה. 

חלקו את הבצק שתפח לכדורים קטנים. רדדו כל אחד מהם לצורת ריבוע דק ומרחו מעליו שכבה של תערובת הגבינה והתרד. גלגלו לצורת רולדה, חתכו בה כמה חתכים בסכין, וחברו את שני הקצוות שלה, לקבלת צורה עגולה דמוית פרח. סדרו את העיגולים בתבנית מכוסה בנייר אפייה, ומרחו אותם בביצה טרופה. פזרו שומשום או קצח והכניסו לתנור שחומם מראש עד להשחמה. 

 

כוסות גבינה ותפוחים מקורמלים 

 

קינוחי כוסות הם מרשימים במיוחד. לא רק שהם מכילים שכבות מושקעות וטעימות, כך שכל ביס יכול להיות שונה מקודמו, גם כלי הזכוכית שבו הם מוגשים, מאפשר לראות דרכו את כל השכבות היפיפיות, כך שאלו קינוחים לשבועות מהסוג הטוב ביותר! 

הרתיחו סיר עם מים, סוכר, מיץ לימון ומקל קינמון. כשמתחיל להיווצר קרמל בתחתית הסיר, הכניסו פרוסות תפוחים ירוקים, שאותן תבשלו מספר דקות מכל צד.  

ערבבו בקערה גבינת ריקוטה, עד שהיא מקבלת מרקם מימי. בקערה נוספת הקציפו שמנת, עד קבלת קצפת קשיחה. הוסיפו אבקת סוכר וניל ואת גבינת הריקוטה והמשיכו בהקצפה. כסו את הקערה והעבירו לקירור. 

כשהקרם מתייצב, הרכיבו את הקינוח: בתחתית של כל כוס הניחו תפוחים מקורמלים, מעליהם הוסיפו שכבה עבה של גבינת השמנת ופזרו פירורי עוגיות לקישוט.   

 

מתכונים מעוררי התפעלות לחג השבועות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.