מתכון מטריף לכנאפה טעים במיוחד וטיפים שכדאי להכיר
כנאפה, הממתק הנחשק מהמטבח הערבי, הפך להיות הקינוח שכולם רוצים לדעת איך להכין. במיוחד בשבילכם – כל הטיפים שאתם צריכים לפני שאתם ניגשים להכין כנאפה והמתכונים המנצחים!

כנאפה, הוא מאפה מתוק הלקוח מהמבטח הערבי, העשוי מציפוי של אטריות קדאיף או סולת עם גבינת עיזים. הכנאפה מוגש לרוב לצד סירופ סוכר – מה שהופך אותו לכל כך מתוק ואהוב. הכנאפה מוכר בשל צבעו הכתום שמתקבל כתוצאה מהשחמת האטריות או אפילו הוספת צבע מאכל. הכנאפה צבר תאוצה בשנים האחרונות ואפילו נפתחו "כנאפה בר" – מקומות ייעודים למכירת כנאפה. כך שאם בעבר היינו צריכים ללכת לעיר העתיקה ולהמתין בתור שעות בכדי לטעום מהטעם הנפלא של הכנאפה – לא עוד! יותר מכך, יש לא מעט מתכונים להכנת כנאפה ביתי במעט מאוד מאמץ.
הכנת הכנאפה היא דיי פשוטה, אבל כנאפה ביתי לא תמיד
יוצא כמו במסעדות או בכנאפה בר. כדי להצליח לעשות כנאפה בדיוק כמו המקור, קבלו כמה טיפים מהשף הלבן:
– שערות הקדאיף צריכות להיות גמישות וטריות ולא יבשות כדי שלא
ישברו.
– עדיף להשתמש בחמאה מזוקקת מאשר בחמאה רגילה שנוטה יותר להשרף ועלולה להשפיע על
הטעם כולו.
– בין אם אתם מחליטים לטגן או ללכת על הגרסה היותר בריאה ולאפות, שמרו על קשר עין
כל הזמן עם הכנאפה.
– אם בחרתם לטגן את הכנאפה, הקפידו לנענע בעדינות את הכנאפה כדי למנוע ממנו להדבק
לתחתית ולהגיע להשחמה אחידה בכל המשטח.
– במהלך פיזור הגבינה על שערות הקדאיף, הקפידו להשאיר שוליים ומעין מסגרת של
אטריות נטולות גבינה כדי שהיא לא תשרף.
– את הכנאפה יש להפוך רק לקראת סיום ההכנה כדי ליצור המסה אחידה של גבינה
וקריספיות נפלאה.
– את הכנאפה כדאי להכין ולהגיש חם, אחרת הגבינה מתקשה ומאבדת מאלסטיות שלה.
ואחרי שהכרתם את הטיפים החשובים ביותר להכנת כנאפה, אתם ללא ספק בשלים לעבור הלאה למתכוני כנאפה מנצחים.
מתכון פשוט וקל לכנאפה עם 5 מרכיבים בלבד. אם אתם
אוהבים את הכנאפה הרגיל, בלי להתחכם יותר מידי, מתכון לכנאפה קלאסי הוא בשבילכם. עם טרנד הכנאפה שצבר תאוצה בשנים
האחרונות, האורחים שלכם בטוח ישמחו לאכול כנאפה ביתי ובקלות הקינוח שלכם יהפוך
להיות הכוכב של ארוחת הערב שלכם.
קינוחים
שהם פרווה או לטבעונים כבר מזמן הפסיקו להיחשב כעונש. הכנת הכנאפה הטבעונית כל כך
פשוטה שלא תאמינו כמה שזה טעים וקל. כנאפה טבעוני כולל
בתוכו טופו, ממרח סויה ולכן הוא הרבה יותר מזין בשל החלבון המלא. בנוסף, הכנאפה הטבעוני לא כולל גבינות שמנות, ועדיין מצליח לשמור על המתיקות והפריכות האופייניות לו.
אם אתם
נמנים עם האנשים שמעדיפים מאכלים מלוחים מאשר מתוקים, אתם בטוח תאהבו את המתכון
הזה. לכנאפה יש גרסה מלוחה שהיא לא פחות טעימה מהמתוקה. אם אתם מחפשים להפתיע את האורחים שלכם עם מנה שהם בטוח לא ציפו לקבל או סתם
לפנק את עצמכם בארוחת ערב שונה, מיוחדת וקלילה, הכינו כנאפה מלוחה.
אי
אפשר שלא לסיים עם כנאפה מתוקה נוספת ולא שגרתית. אם אתם אוהבים כנאפה מתוק וכנראה
שאתם אוהבים אם הגעתם עד פה, אתם חייבים לנסות את הגרסה השוקולדית עם מסקרפונה קולקשן
קרמית. כנאפה זה קינוח כיפי וטעים כמו שהוא אז תחשבו עד כמה מושלם הוא יהפוך להיות
ברגע שתוסיפו עליו שוקולד. במקום לפנטז ולדמיין, תוכלו בקלות להכין אותו ולטעום
בעצמכם. אז פנקו את עצמכם ואת החברים והכינו כנאפה שוקולד ומסקרפונה קולקשן, קינוח מושחת שאין כמותו.
