מצי׳בורקי עד ורניקס: כיסוני גבינות מסביב לעולם

 מצ'יבורקי עד ורניקס: כיסוני גבינות מסביב לעולם

מה קורה כשגיאורגי, אוקראיני והודי נפגשים על שולחן החג? רון יוחננוב פותח לנו דלת אל עולם הכיסונים ומלמד בכמה צעדים פשוטים להכין שלושה סוגי כיסונים נפלאים מעולמות שונים. המדריך המושלם לחג השבועות הקרוב

מאת: רון יוחננוב

כיסון, כמה ציפייה טמונה כבר במילה עצמה. בצק דקיק שבתוכו מסתתרת הפתעה. לכל ארץ יש את הכיסון שלה ורון יוחננוב לוקח אותנו הפעם אל גיאורגיה – עם הצ'יבורקי המטוגן, אוקראינה – עם הורניקס המבושלים ואפילו עד אל הודו הרחוקה – עם סמוסה נהדרת. כולם עשויים מאותו הבצק ורק המילויים ואופן הבישול משתנה ממתכון למתכון. בואו לגלות טכניקה שתפתח לכם דלת אל עולם שלם שישדרג לכם את חג השבועות הקרוב.

 מצי׳בורקי עד ורניקס: כיסוני גבינות מסביב לעולם
ורניקס במילוי גבינה ודובדבנים צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: נעה קנריק

ורניקס גבינה ודובדבנים

ורניקס (או ורניקי) הם כיסונים מבושלים, שמקורם במטבח האוקראיני. בגרסתם הקלאסית הם ממולאים בדובדבן חמוץ מתוק או בגרסתם המלוחה - במילוי תפוח אדמה או כרוב. רון הכין אותם בגרסה משודרגת של מלית מסקרפונה ודובדבן והתוצאה היא כיסונים מתקתקים מצויינים שיגוונו את שולחן הקינוחים שלכם בחג

למתכון המלא לחצו כאן >
צ'יבורקי במילוי גבינות צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: נעה קנריק

צ'יבורקי גבינות

הצ'יבורקי הוא כיסון מטוגן מהמטבח הבוכרי. בגרסתו הקלאסי הוא ממולא בשר. בגרסא שרון יצר לשבועות הוא ממולא בגבינות נהדרות ועשירות. אותו הבצק, עם מילוי שונה וטכניקת בישול שונה ומתקבל מאפה פריך שאי אפשר להפסיק לנשנש

למתכון המלא לחצו כאן >
סמוסה במילוי גבינות ופטריות צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: נעה קנריק

סמוסה במילוי גבינות ופטריות

סמוסה הוא מאפה הודי ממכר, שנאכל כחטיף בתחילת הארוחה. כיסון ריבוע, שנאפה בתנור. רון מילא אותו בתערובת גבינות עשירה, פטריות ובצל. מאפה מלוח קל להכנה, שנותן קונטרה לכל הפשטידות על השולחן. טעים ומפנק.

למתכון המלא לחצו כאן >

זהו, עכשיו כשאתם מומחים לכיסונים מרחבי העולם, נותר רק לגשת לרדד, למלא ולקפל ולתת בשבועות לאורחים לתת ביס בכיסון ולגלות עולם שלם של גבינות נמסות וחמות.

חג שמח!

מתכונים נוספים שכדאי לטעום