מצה בריי זה קונספט עולמי – מתכוני מצה בריי בסגנונות שונים
אחד מהתענוגות הקולינריים שאותו מביא חג הפסח הוא המצה בריי כמובן. זהו מאכל פשוט למדי המכיל מצות וביצים בעיקר, אך טעמו נפלא ומסמן את בואו של החג. לפניכם מספר מתכונים נהדרים למאכל האהוב.

מצה בריי בסגנון יווני
המתכון הראשון שבחרנו להביא לפניכם יטיס אתכם היישר למדינת היוון הקרובה אלינו. זהו זהו מצה בריי המשלב גבינת פטה מלוחה וזיתי קלמטה איכותיים. ברגע שתיקחו ביס מהמנה הנפלאה הזו תחושו כאילו שאתם יושבים על חוף נוצץ באחד מאיי המדינה החלומית הזו. כך תכינו את המצה בריי עם טוויסט יווני מושלם:
את המצות שוברים לחתיכות קטנות. בקערה בינונית מערבבים יחד את שברי המצות, ביצים, חלב, גבינת פטה מגוררת ומלח. אחר כך מחכים כעשר דקות כדי לאפשר למצות להתרכך. במחבת מחממים מעט חמאה או שמן על מחבת בינונית. את התערובת מעבירים למחבת ומטגנים מספר דקות מכל צד, עד שהמצה בריי נעשה זהוב. בעת ההגשה מפזרים מלמעלה זיתי קלמטה חצויי ועוד גבינת פטה מגוררת.
מצה בריי עם גבינות
המתכון הזה למצה בריי ללא ספק יעלה ניחוח איטלקי באפכם, שכן יש בו מרכיבים רבים המזכירים את הפיצה האיטלקית ואפילו הלזניה כמו שלל גבינות, פטריות וזיתים שחורים. את המתכון הזה תוכלו להכין לארוחת בוקר, ארוחת צהריים קלילה או ארוחת ערב. מדובר במתכון שישדרג לכם את החג ללא הרף. כך מכינים את המאכל:
מרטיבים מצות ועוטפים במגבת מטבח. מניחים למצות למשך עשר דקות כדי לאפשר למצות להתרכך. לאחר מכן מערבבים יחד גבינת קשקבל מגוררת, גבינה בולגרית מגוררת, גבינה לבנה, עירית קצוצה, זיתים שחורים קצוצים, פטריות שמפיניון פרוסות ומטוגנות, פלפל שחור ומלח.
מחלקים כל אחת מהמצות הרטובות לארבע ומסדרים אחת על גבי השנייה. בין שכבות המצה שמים מעט מהמלית. מחממים שמן במחבת, טובלים את המצה הממולאת בביצים טרופות ומטגנים עד להזהבה. מומלץ להגיש חם עם סלט ירקות בצד.
פתיתי מצה בריי בפרמזן
המתכון זה יכול להיות מנה עיקרית בארוחה שלכם או שהוא יכול לשמש כתוספת לסלט או דג. הפרמזן כמובן גם הוא מביא איתו טעמים איטלקיים ובשילוב עם מעט שום, חמאה ושמן זית, מתקבלת חגיגה משובחת במיוחד. תהליך ההכנה של המאכל פשוט ביותר ואינו דורש עבודה רבה. כך תכינו את המנה:
בקערה טורפים יחד חלב, ביצים ושום כתוש. שוברים מצות לפיסות קטנות ומוסיפים לתערובת בקערה. מתבלים הכול במלח ופלפל. מכסים את הקערה ומניחים במקרר למשך שעה לפחות.
במחבת גדולה ממיסים חמאה ושמן זית מעל ללהבה בינונית-גבוהה. מניחים במחבת את תערובת המצות ומערבבים באמצעות כף מעץ במשך כחמש דקות, עד אשר הנוזלים מתאדים והתערובת הופכת לפירורים רכים. מסירים את המחבת מהאש ומעבירים לכלי הגשה. על גבי הפתיתים מפזרים גבינת פרמזן מגוררת ומגישים חם.
סלט ביצים על מצה מטוגנת
זהו טוויסט אמריקאי למצה בריי המפורסם, שכן סלט הביצים וכריך הסלט הביצים הגיעו מארצות הברית. אז אם מתחשקת לכם גרסה כשרה לפסח של המאכל המפורסם הזה, יש לנו כאן בשבילכם מתכון מושלם שיעזור לכם להגיע בקלות לטעם הנחשק כל כך. הינה המתכון לסלט ביצים על מצה מטוגנת:
מבשלים מראש ביצים קשות. בכלי הגשה מערבבים יחד ביצה קשה פרוסה, עלי חסה שטופים וקרועים לחתיכות, מלפפון פרוס וצנונית פרוסה. מתבלים את התערובת במלח ופלפל ומוסיפים רוטב מוכן לסלט חסה. אפשר להשתמש ברוטב אלף האיים, רוטב ויניגרט או כל רוטב אחר שמתאים לסלט חסה.
בקערה טורפים ביצה ומוסיפים מלח, פלפל ועלי בצל ירוק קצוצים. מעבירים את התערובת לצלחת ומשרים בתוכה את המצה. לאחר שהמצה ספגה לתוכה את הבלילה בתוכה היא נחה, מטגנים אותה במחבת על חמאה או שמן זית. מטגנים משני הצדדים עד שהמצה מזהיבה ומעבירים לצלחת הגשה.
על חצי מהמצה מניחים את סלט הביצים, מכסים עם החצי השני ובוזקים מלח גס על חלקה העליון.
