מי צריך ארוחת חג כשיש קינוחים?
חג החנוכה עומד בפתח וממשמש לבוא. החג הזה שוב נתאסף עם המשפחה והחברים ונדליק את החנוכייה, נשיר שירים וכמובן נאכל ארוחת חג שהולמת את נס פך השמן שבזכותו אנחנו כאן. העניין הוא שבחג שבו סופגנייה היא הסמל הלאומי, ובשיר שבו יש לביבה חמה ומתוקה, אולי לא צריך להשקיע ממש בארוחה כמו בקינוחים שלה. אז אם […]

חג החנוכה עומד בפתח וממשמש לבוא. החג הזה שוב נתאסף עם המשפחה והחברים ונדליק את החנוכייה, נשיר שירים וכמובן נאכל ארוחת חג שהולמת את נס פך השמן שבזכותו אנחנו כאן. העניין הוא שבחג שבו סופגנייה היא הסמל הלאומי, ובשיר שבו יש לביבה חמה ומתוקה, אולי לא צריך להשקיע ממש בארוחה כמו בקינוחים שלה. אז אם אתם רוצים לגוון השנה, הזמינו את המשפחה לארוחת של מתוקים מיוחדת במינה.
סופגנייה אישית
אי אפשר לדבר על חנוכה מבלי להתייחס אל המאכל הלאומי – הסופגנייה. בעבר לפני שנים רבות הייתה סופגנייה אחת מבצק שמרים עם ריבה של תות. היא הייתה רכה וטעימה, קלילה ואוורירית ומלאה בריבת תות בנדיבות, מאז חלפו הרבה סופגניות וחגי חנוכה, והסופגנייה העכשווית עשויה יותר מבצק ופחות עם ריבה, ולעיתים מרקמה קשה ודחוס. לכן, אם אתם לא רוצים להתאכזב בחג החנוכה ובפרט בארוחת החג המתוכננת שבה תציגו לראווה שלל קינוחים, זו ההזדמנות שלכם להכין סופגניות משלכם בהזמנה אישית.
תוכלו להפתיע את בני המשפחה עם סופגניות במגוון מילויים לפי טעמם האישי. ודאו שיש לכם כמובן ריבת תות אבל גם ריבת חלב, שוקולד נוטלה, קרם לוטוס, קרם חלווה, קרם פירות יער, קרם פיסטוק, קרם פטיסייר ועוד שלל קרמים ומילויים שיעשו לכם את החג סופר מיוחד וטעים.
לביבה חמה ומתוקה
ללביבות של חנוכה יש שתי גרסאות: הראשונה היא לביבה מתפוחי אדמה והשנייה היא לביבת בצק שמזכירה סופגנייה אבל היא לא. הלביבה הראשונה מלווה אותנו משחר הזמנים והגרסה הזו הייתה נפוצה יותר במזרח אירופה. היא אחד מסממניו הבולטים של חג החנוכה וגם אתם יכולים להכין אותה בקלות רבה ולהגיש אותה על שולחן הקינוחים שלכם. אם אתם רוצים לחרוג טיפה ממנהג תפוחי האדמה תוכלו בהחלט להכין לביבה חמה ומתוקה מתפוחי עץ ועליהן לבזוק אבקת סוכר, לשים שמנת חמוצה או להוסיף ריבה כנהוג במדינות מזרח אירופה. לעומת זאת אם החלטתם להגיש את הגרסה השנייה של בצק השמרים המטוגן, שיוצא בצורות א-סימטריות אך רך וקליל כאיילה, תוכלו מיד לבזוק מעל ערמת הלביבות שלכם אבקת סוכר בנדיבות.
קינוחי שוקולד
אם אתם תוהים לעצמכם מה הקשר בין קינוחי שוקולד לחנוכה נספר לכם שהקשר הוא מקרי לחלוטין ושכיום מכניסים גם מילוי של שוקולד בסופגנייה. מעבר לכך, אין שום קשר ולא הקל ביותר. אז למה קינוחי שוקולד? כי כל שולחן קינוחים שמכבד את עצמו יגיש לפחות קינוח שוקולדי אחד שיעניק שלווה ונחת למכורי השוקולד שביניכם. תוכלו להכין עוגת בראוניז, לחתוך אותה לריבועים המוכרים ולהגיש ערמה יפה של קוביות שוקולד לשולחן הקינוחים שלכם. כמובן שתוכלו לגבות את הבראוניז עם קינוחי מוס שוקולד בכוסיות אישיות, כדורי שוקולד נימוחים וטעימים מצופים שבבי קוקוס טחון ואפילו בעוגיות אמסטרדם מגניבות שעשויות משוקולד מריר ושוקולד לבן נימוח שמתמוסס בפה, במיוחד לכבוד חג החנוכה שבא עלינו לטובה.
עוגת ביסקוויטים
שולחן הקינוחים שלכם לא יהיה מושלם אם לא תהיה בו נגיעה אחת של קצפת קרירה וטעימה בין שלל הקינוחים החמים והמטוגנים שזה עתה יצאו מסיר השמן העמוק. עוגת ביסקוויטים היא מושלמת לאירוע כזה כי היא קלילה ואוורירית, היא לא מתוקה מאוד כמו שאר הקינוחים והיא יכולה להיות הפוגה נעימה מכל הקינוחים המטוגנים. לכן נמליץ בחום להגיש גם אותה.
ספינג'
ואם כבר עסקינן בסופגניות וטיגונים, אז איך אפשר שלא להגיש גם ספינג' ברוטב של מי סוכר ולהתענג על כל ביס של הקינוח המרוקאי הכל כך טעים הזה, שהוא גם מושלם לחג החנוכה וגם לשולחן שלכם.
