מה אפשר לעשות עם בצק לפיצה?
החלטתם להכין פיצה ביתית, הכנתם בצק, הנחתם לו לתפוח, מרחתם עליו רוטב עגבניות, גבינה ותוספות ואף אפיתם ואכלתם. ארוחה נהדרת שמשפחות רבות בוודאי נהנות ממנה מידי יום. בצק הפיצה הוא אחד הקלים והמהירים ולעיתים נשאר בצק שלא נעשה בו שימוש. ניתן כמובן להכין ארוחת פיצות גם למוחרת, אך יש מגוון מתכונים נפלאים מבצק פיצה שאינם דווקא פיצה.

מתכון בסיסי לבצק פיצה
כדי להכין בצק לפיצה עליכם להצטייד בכמה חומרים – קמח, שמן זית, מים, סוכר, מלח ושמרים – לערבב הכול יחד ולהניח לו לנוח למשך שעה עד שעה וחצי כדי שיתפח ויכפיל את נפחו. רק בשלב הזה הבצק מוכן לעבודה וניתן להשתמש בו למתכונים השונים.
פרעצלס אישיים לארוחת עשר לילדים
מנה קלה ומהירה שיכולה להיות בסיס לארוחת ערב מדליקה עם הילדים או כחטיף הפתעה לארוחת העשר. אומנם יש צורך בטיפול בבצק אך ההשקעה משתלמת ללא ספק.
מכינים מהבצק נחשים ארוכים ויוצרים מהם צורת פרעצל (צורה של בייגלה שמונה), כמובן שניתן לעשות צורה עגולה פשוטה למי שמעדיף לא להסתבך עם עניין הנראות. רצוי להכין את כל הפרעצלים מראש כדי שהעבודה תהיה מהירה יותר. בינתיים מרתיחים בסיר מים עם סילאן וסודה לשתייה.
כאשר המים רתחו מכניסים לסיר פרעצל אחד או שניים, ממתינים שיצוף ומוציאים באמצעות כף מסננת. מניחים את הפרעצלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט מלח גס, פפריקה חריפה, שומשום, זעתר, בצל מטוגן או כל תוספת אחרת ואופים בתנור למשך כעשר דקות עד שהם מזהיבים מעט.
אצבעות שום איטלקיות
הכנת החטיף הנהדר הזה, המשתלב מצוין עם ארוחת פסטה איטלקית נהדרת, אינה דורשת זמן עבודה רב או מרכיבים מיוחדים והיא נעשית בדרך דומה מאוד להכנת פיצה.
מרדדים את הבצק המוכן עד שיגיע לגודל התבנית שבה מעוניינים לאפות. הבצק צריך להיות דק אך לא דק מידי ואם במהלך הרידוד הוא עדיין נשאר עבה, ניתן לחלק אותו לשתי תבניות נפרדות. רצוי להניח את הבצק המרודד על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
על הבצק מורחים חמאה מומסת במיקרוגל, מפזרים עלי בזיליקום קרועים, שום כתוש, מעט מלח גס, מעליהם גבינת מוצרלה מגורדת ומכניסים לתנור לרבע שעה, עד שהגבינה מבעבעת והבצק מזהיב.
לחמניות שוקולד מתוקות
נראה לא סביר, אך ניתן להכין מבצק הפיצה גם מאפים מתוקים מדהימים. כדי להתאים את הבצק יש להוסיף למתכון הבסיסי עוד סוכר כדי להפוך אותו למתוק יותר ופחות ניטרלי בטעמו. מלבד זאת, אין צורך לשנות את המתכון.
כאשר הבצק מוכן, משטחים אותו מעט בידיים מפזרים עליו סוכריות טופי קרמל ונטיפי שוקולד צ'יפס, מקפלים אותו ולשים היטב, כך שהסוכריות והשוקולד יתפזרו באחידות בבצק. לאחר מכן יוצרים כדורים קטנים, מניחים אותם על תבנית, מכסים ומניחים להתפחה נוספת.
לאחר שעה, מברישים את הלחמניות הקטנות בביצה טרופה ומכניסים לתנור חם למשך כ-20 דקות, עד שחלקה העליון של הלחמנייה קשיח מעט. מוציאים את התבנית ומניחים ללחמניות להתקרר מעט לפני ההגשה.
קערת בצק לסלט בריאות
כולנו מכירים את סלטי הבריאות המוגשים במסעדות בתוך מצע נהדר ופריך של בצק. קערת הלחם מהווה כלי קיבול לסלט ולנוזלים שלו, כך שניתן לשלב בכל ביס ירקות טריים ופריכים ומעט בצק בשרני. העונג הגדול ביותר בסיום הארוחה הוא הבצק הספוג בנוזלי הסלט והרוטב, שהוא טעים מאין כמותו. ממש סיום מושחת למנת בריאות.
את תחתית הבצק הזו ניתן לחקות בקלות בבית באמצעות בצק הפיצה, ולהגיש בתוכה כל סלט ירקות צבעוני ונהדר. חשוב שלא לשכוח את הרוטב כדי שילחלח את תחתית המצע הפריך.
להכנת "קערת הבצק" חותכים חתיכה מהבצק, מרדדים אותו לעובי הרצוי, ככל שיהיה דק יותק כך תהיה פריכות רבה יותר וככל שהבצק יהיה עבה יותר, כך הוא יתקבל בשרני יותר.
לוקחים קערה או סיר שיכולים להיכנס לתנור, הופכים אותם ומניחים עליהם נייר אפייה ועליו את עלה הבצק המרודד ומכניסים לאפייה בתנור לרבע שעה בערך, עד שהבצק מזהיב. מוציאים את הסיר או הקערה, הופכים את קערת הבצק לצידה השני ואופים עוד עשר דקות נוספות.
לפני מילוי הקערה בסלט, מומלץ להמתין לקירור מוחלט.
כיוון שבצק פיצה הוא אחד המתכונים הבסיסיים והפשוטים לבצק, ניתן בקלות לשדרג אותו או לעשות בו שימוש למגוון מתכונים נפלאים אחרים. אז בפעם הבאה שתתכוננו לארוחת פיצות, תוכלו להפתיע את בני המשפחה ולהכין מבחר מנות אחרות שלא יצפו להן.
