מגן עדן באהבה – מתכוני עוגות תפוחים לראש השנה
אומנם כשחושבים על ראש השנה ועוגות, המחשבה הראשונה שעולה בראשנו היא עוגת דבש. השנה הזו יש לכם הזדמנות מצוינת להפתיע את כולם. בין אם אתם מתארחים ובין אם אתם מארחים תוכלו להפתיע את כולם עם עוגת תפוחים מיוחדת במינה. לפניכם מספר אפשרויות שישמחו כול מי שחובב תפוחים, קינמון ובצק!

עוגת תפוחים מדהימה
ברחבי הרשת תוכלו למצוא שלל מתכונים לראש השנה, וביניהם מתכונים רבים לעוגות תפוחים מצוינות אך יש עוגות תפוחים שהן באמת יוצאות מן הכלל, נימוחות, עשירות בפרי כאלו שמתענגים מהן בכול ביס וביס. לפניכם מתכון לעוגה בדיוק כזו:
למצרכים נזדקק לביצה ושני חלמונים, סוכר לבן, שמן קנולה, חלב, קמח לבן, כוס קוקוס, אבקת אפייה, מלח ותפוחים מכול זן שהם כבר מקולפים וחתוכים לקוביות, כף ברנדי, מיץ לימון טרי ותמצית וניל.
להכנת העוגה נמזוג את מיץ הלימון עם הברנדי, נערבב ונוסיף את התפוחים. נניח בצד.
בקערה נפרדת נטרוף את הביצים עם הסוכר עד קבלת קצף אוורירי. נוסיף פנימה חלב ושמן ונטרוף עד להטמעה. אחר כך נוסיף פנימה גם את הקמח, אבקת האפייה, הקוקוס, תמצית וניל ומלח ונטרוף עד קבלת בלילה חלקה, אחידה ונוזלית. נוסיף את תערובת התפוחים פנימה ונערבב.
כעת, נחמם תנור ל־180 מעלות חום ונשמן תבנית. את התערובת נשפוך אל התבנית ונכניס לאפייה כ־45 דקות. בסיום האפייה יש לבדוק עם שיפוד עץ שהעוגה מוכנה על ידי נעיצתו במרכזה ואם לא יוצאים פירורים היא מוכנה. לאחר הוצאתה מן התנור נניח אותה בצד שתתקרר מעט ולצידה נגיש כדור גלידה מפנק.
עוגת תפוחים, שמרים וקינמון
הניחוח שיתפשט לכם ברחבי הבית בעקבות הכנת הקינוחים לראש השנה הוא לא פחות ממשכר. ריח השמרים המעורבב עם ניחוח התפוחים המטובלים בקינמון בהחלט יגרמו לכול בני הבית לפקוד את אזור המטבח בעוד העוגה נאפית בתנור. שערו בנפשכם עד כמה יהנו האורחים אשר להם תגישו את העוגה הריחנית והטעימה הזו. כך תכינו עוגת תפוחים שמרים וקינמון.
ראשית נכין מראש את כל המצרכים להכנת בצק השמרים: קמח, שמרים יבשים, שמנת מתוקה, חמאה רכה, ביצה, סוכר ומלח.
כעת נכין את המצרכים למילוי: סוכר וקינמון.
ולסיום אלו המצרכים שנצטרך לשכבת התפוחים: חמאה, תפוחים ירוקים מקולפים וחתוכים לקוביות, סוכר, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וניל, ביצים ושמנת מתוקה.
להכנת הבצק נניח את כל המצרכים בבלנדר ונערבל עם וו גיטרה כמה דקות עד קבלת בצק אחיד. מהבצק מכינים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
בזמן הזה נכין את שכבת התפוחים, בסיר נמיס חמאה ונטגן בה את התפוחים עד שהם יתאדו, יגירו נוזלים ויהפכו לרכים (אך לא יותר מידי). נוסיף אל התפוחים את סוכר הווניל והסוכר הלבן, נערבב היטב, נכבה את האש ונניח לתערובת להתקרר. אחר כך נוסיף פנימה את אבקת האינסטנט וניל ונערבב היטב. בקערה אחרת נטרוף יחד שמנת מתוקה וביצים ואליה נוסיף את תערובת התפוחים.
כעת נחמם את התנור לחום של 180 מעלות ונשמן תבנית בקוטר 26 ס"מ.
לאחר מכן נוציא את הבצק מהמקרר, ונרדד אותו על משטח מקומח. נחלק אותו לשני מלבנים שעוביים כחצי ס"מ. על כל מלבן נבזוק סוכר וקינמון, ואז נגלגל אותו לרולדה. רולדה אחת נפרוס לפרוסות ואת השנייה נניח במקפיא.
את הפרוסות שחתכנו נניח צמודות לדפנות התבנית, ואת תערובת התפוחים נשטח בתבנית. כעת נעביר את התבנית לאפייה לחצי שעה עד שהמלית תהיה מעט אפויה. כעת נפרוס את הגליל השני המוקפא ונניח אותו על גבי המלית כשהפרוסות נערמות אחת על גבי השנייה. נבריש אותן בביצה ונחזיר לתנור לחצי שעה נוספת עד שיקבלו גוון זהוב. בסיום האפייה נצנן את העוגה, נבזוק מעליה אבקת סוכר ונגיש לצד קנקן תה חם, מתוק וטעים.
תפוחים בחושה עם פקאנים וקרם טופי – גן עדן זה כאן!
איזו עוגה מפנקת היא זו המשלבת בתוכה מכול טוב, גם תפוחים, גם אגוזי פקאן מופלאים ואם כול זה לא מספיק, הוספנו גם קרם טופי שאי אפשר לעמוד בפניו. כך תכינו עוגת תפוחים בחושה שהיא גן עדן:
נתחיל מהכנת הטופי: נכין סוכר, חמאה, מלח ושמנת מתוקה. כעת, נקציף בקערת מיקסר את השמנת. בינתיים נתחיל להכין קרמל מהסוכר על ידי המסתו בסיר קטן. כשהוא מתחיל לקבל גוון חום נוסיף פנימה את החמאה מיד וטורפים היטב – יש לכבות את האש. לאחר שהחמאה נטמעה נוסיף את הקצפת פנימה ונטרוף היטב. נעביר למקרר לשעתיים קירור.
בזמן זה נקציף שוב בקערת המיקסר ביצים וסוכר עד לקבלת קצף אוורירי, לאחר מכן נזליף פנימה שמן לאט לאט ונמשיך לערבב. נוסיף פנימה את הקמח ואבקת האפייה ונערבב יחד מעט רק עד שייטמעו יחד. כעת נעצור את פעולת המיקסר. נוסיף פנימה קוביות של תפוחי עץ ואגוזי פקאן ונקפל פנימה בעדינות.
חממו תנור ל־180 מעלות ושמנו היטב תבנית קוגלהוף. כעת צקו מעט מתערובת הטופי לתחתית התבנית ועליה צקו את התערובת השנייה. הכניסו לאפייה למשך 45 דקות עד שיוצאו פירורים לחים על גבי שיפוד העץ. הוציאו מהתנור וצננו. כאשר העוגה קרה, הפכו אותה על צלחת הגשה יפה וצקו מעליה את שארית רוטב הטופי. תוכלו לעטר את הרוטב עם אגוזי פקאן קצוצים.
