מארחים בחג? קבלו מתכונים קלים להכנה
קיבלתם את האחריות לארח בחג הקרוב וההכשרה שלכם במטבח מסתיימת ב"לערבב את כל המצרכים ולהכניס לתנור/למחבת"? אתם לא לבד! השף הלבן כאן גם בשבילכם, עם שלל מתכונים קלים (וברובם גם מהירים) להכנה שתוכלו להכין בחג הקרוב.

אווירת חג שבועות תמיד מלאה באיזשהו קסם, הילה של שמלת כלה לבנה עם
עוגות מרשימות, פשטידות עשירות בגבינות שמנות, פלטת גבינות קשות וקינוחים שומטי
לסתות. הקסם הזה סביב החג גורמת לרבים מאיתנו להרגיש שאירוח החג אצלם זו משימה
מסובכת, שפשוט גדולה עליהם. אז לא! תרשו לנו לחדש עבורכם ולהגיד – מתכוני החג
יכולים להיות מאוד קלים להכנה ועדיין להרשים את כל האורחים שלכם. אז אין מה לחשוש,
ריכזנו עבורכם שלל מתכונים קלים ומהירים להכנה (כולל קינוח!), שכל אחד יכול להכין
בקלות וללא שום הכנה מוקדמת, שלא ימעיטו מערך החג ומהקסם סביבו. יאללה, מתחילים!
תודו שעל המנה הזאת לא חשבתם: פשוטו כמשמעו – בלינצ'ס.
בלינצ'ס היא צורת הרבים של "בליני" (או בעברית: חביתיות) והיא סוג של
פנקייק רוסי, דק ועדין יותר מהפנקייק האמריקאי. לצד כל מנות החג הכבדות ועתירות
הגבינות תוכלו להגיש מנת בלינצ'ס שהיא הרבה יותר קלה וכיפית לאכול, וגם לא דורשת
מכם עבודה מרובה. כל מה שצריך לעשות הוא לערבב את המצרכים היטב ולטגן בתורות
במחבת. יתרון משמעותי נוסף לבלינצ'ס על מנות נוספות הוא המילוי שלו: לרוב נגיש בלינצ'ס במילוי גבינות, ירקות ואפילו מילוי מתוק. זה המקום
שלכם לעשות את ההתאמות לשולחן החג שלכם, במידה ואתם זקוקים לעוד מנה מלוחה תוכלו
למלא את הבלינצ'סים בתערובת גבינות מלוחה, בירקות או אפילו שמנת חמוצה. אם תרצו להעשיר
את השולחן החג במנה מתוקה, תוכלו ללכת על בלינצ'ס במילוי גבינה וקינמון. אם תרצו דווקא להעשיר את שולחן הקינוחים ולא את שולחן
הארוחה, גם שם הבלינצ'ס יתקבל בברכה עם מילוי שוקולד, פירות וממרחים נוספים.
ארוחת ערב ביתית וסולידית או דווקא ארוחת חג גדולה ומפוארת – פיצה מתקבלת בברכה בכל שולחן, בכל
ארוחה ובכל תצורה. אם אתם חושבים שהכנת פיצה היא משימה ארוכה, מורכבת ומסובכת – תרשו לנו לנפץ עבורכם את המיתוס.
המתכון של השף הלבן להכנת פיצה
ביתית הוא מתכון פשוט, שאם עוקבים אחרי ההוראות כל אחד יכול לפתוח פיצרייה ביתית
קטנה (ולגרוף את כל המחמאות בארוחת החג הקרובה). התורה היא פשוטה: מערבבים את כל
מרכיבי הבצק ונותנים לו לתפוח במקרר, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ונותנים לו לנוח
במקרר. לאחר ההתפחה מרדדים, מורחים את הרסק, מוסיפים גבינה ותוספות וקדימה – לתנור. אם הפחדנו אתכם קצת עם הכנת הבצק וההתפחה, תמיד
תוכלו לחסוך זמן והתעסקות ולהכין את הפיצה שלכם עם בצק עלים.
השף כבר אמר את דברו –
אין ארוחת חג שבועות בלי לפחות פשטידת גבינות או ירקות אחת! גם כאן, אל תתנו למראה
או לשם לבלבל אתכם, אין דבר קל יותר להכנה מאשר פשטידה טעימה! ברוח החג, נמליץ לכם
על פשטידת גבינה קלה להכנה שתוכלו לשדרג בקלות עם כל ירק שתרצו. ההכנה שלה היא מאוד
פשוטה וכל מה שאתם צריכים בשבילה הוא חמישה מרכיבים: קמח תופח, גבינה לבנה, פירורי
לחם וגבינת מוצרלה קולקשן מגורדת. לבלילה תוכלו להוסיף ירקות שאוהבים, אבל אנחנו הכי
ממליצים על תירס או פטריות. גם כאן, התורה היא בסה"כ לערבב: יש להכניס את כל
המרכיבים לקערה גדולה, לערבב לתערובת אחידה ולהעביר לתבנית משומנת. אופים בתנור עד
שהפשטידה מזהיבה ויש לכם מנה עיקרית שגונבת את כל ההצגה!
לא נוכל לתת לכם תפריט לארוחת שבועות קלה להכנה מבלי קינוח שיסגור
לכם את הארוחה בטעם טוב ומתוק. אין ספק שהמלכה האמיתית של החג הזה היא עוגת הגבינה, וככזאת, הרבה מתכוני עוגות גבינה
הינם מתכונים מורכבים שדורשים מאיתנו קשב מוגבר ויתר תשומת לב. שוב אנחנו כאן
להרגיע ולהגיד –
לא עוד! לקחנו את מלכת ה"לערבב ולתנור" הלא היא העוגה הבחושה, ושילבנו
אותה עם המלכה של החג –
עוגת הגבינה. ומה קיבלנו? מתכון מושלם של עוגת
גבינה בחושה עם פטל שהיא לגמרי הקינוח המרשים, הקליל והמפנק של החג הזה.
