מאכלים שילדים ממש אוהבים | השף הלבן

מאכלים שילדים ממש אוהבים

ילדים הם הדבר היקר לנו ביותר. לא פעם אנו עלולים למצוא את עצמנו במשימה המאתגרת של האכלתם. ילדים לא תמיד אוהבים את האכול שמוגש להם ועלינו למצוא אוכל שכן ימצא חן בעיניהם או דרכים מתוחכמות שיגרמו להם לאכול אותו. לפניכם מאמר המסכם מספר מאכלים אהובות ומספר טיפים מועילים כיצד לגרום להם לאכול את האוכל שהכנתם. […]

מאת: עורך השף הלבן

ילדים הם הדבר היקר לנו ביותר. לא פעם אנו עלולים למצוא את עצמנו במשימה המאתגרת של האכלתם. ילדים לא תמיד אוהבים את האכול שמוגש להם ועלינו למצוא אוכל שכן ימצא חן בעיניהם או דרכים מתוחכמות שיגרמו להם לאכול אותו. לפניכם מאמר המסכם מספר מאכלים אהובות ומספר טיפים מועילים כיצד לגרום להם לאכול את האוכל שהכנתם.

מאפים בשלל צורות

ילדים אוהבים אוכל פשוט עם טעם מוגדר. הם לא זקוקים למאפים וקינוחים מפוארים, תבשילי קדרה בעלי טעמים עמוקים ושלל מרכיבים וגם לא לשילובים מעניינים. פשטידת תירס היא מאכל מצוין העונה בדיוק על ההגדרה הזו. ילדים אוהבים גרעיני תירס ואפשר לשלב אותם גם בתוך מאפינס קטנים, לחמניות קוטג' עם תירס ועוד מגוון דרכים וביניהן גם הפשטידה. תוכלו כמובן לחתוך להם כמה ירקות ולשלב אותם לצד הפשטידה, כמו גם להוסיף כף של גבינה לבנה או קוטג' ויש לכם ארוחת ערב נפלאה.

דגים וילדים – הולך או לא הולך?

דגים הם לא המזון הראשון שקופץ לנו לראש כשחושבים על אוכל לילדים, אך האמת היא שישנם שילובים רבים ומגוונים שבהחלט עוזרים לצלוח את המשימה הזו. בגזרת הדגים אפשר להתמקד בדג הטונה, כסלט טונה במיונז עם מלפפון חמוץ או טבעות זיתים ירוקים. אפשר להכין להם דג מושט בתנור ולשלב אותו ביחד עם אורז לבן, אפשר להכין סלמון בתנור עם מעט שמן זית ומלח ולשלב אותו עם פירה של תפוחי אדמה או בטטה אפויה. כל אלו שילובים מצוינים של דגים שילדים אוהבים וישמחו לאכול.

מאיטליה באהבה

ילדים ממש כמו מבוגרים אוהבים מאכלים איטלקיים וביניהם פסטה ופיצה. שלא כמו בגרסאות המבוגרים, הפסטה תהיה בדרך כלל בצורה מסוימת שהם יכולים לאחוז בידיהם הקטנות ויתלווה אליה רוטב די פשוט שלרוב יהיה עשוי מרסק עגבניות עם קצת מים ותבלינים או רוטב שמנת פשוט עם מעט מלח ואבקת שום גבישי. כמובן שככל שהם גדלים והטעמים שלהם מתפתחים, קל יותר להכין רוטב עגבניות עם חתיכות של עגבניות ורוטב שמנת בשילוב פטריות. הדבר תקף גם לגבי פיצה. רוב הילדים יאכלו תחילה פיצה רגילה ללא כל תוספת מעליה. אך ישנם אלו שיאכלו תוספות כמו תירס או זיתים.

מספר טיפים כיצד לגרום לקטנטנים שלכם לאכול

אוכל קטן

ילדים קטנים אוהבים דברים קטנים וכך גם לגבי אוכל. הם אוהבים אוכל שחתוך לחתיכות קטנות, או אוכל שנראה בצורות מסוימות. למשל אם הילדים שלכם לא רוצים לאכול ביצה מקושקשת, תוכלו להכין אותה בצורה של פרצוף. חתכו מלפפון ירוק והניחו כעיניים, שימו עליו מעט גבינה לבנה ועליה טבעות זיתים. מקלות של גזר ישמשו אתכם כאף, גמבה כפה והחביתה המקושקשת כשיער. תוכלו לפזר על השיער טבעות זיתים או חתיכות של גזר, להוסיף משלוש של גבינה צהובה מתחת לגמבה שידגיש את הפה המחייך של הפרצוף, ועכשיו כשהאוכל שלהם נראה כל כך שמח, הם יאכלו הכול כולל את המקושקשת.

להחביא את הירקות

אחת הבעיות הכי נפוצות היא לגרום לקטנים שלנו לאכול ירקות. בדיוק לשם כך נמליץ לכם להחביא אותם. תוכלו להכין פשטידת כרובית, ברוקולי או קישואים ולהחביא בתוכה את הירקות הללו. תוכלו להכין קציצות בטטה, מאפינס תירס, או לחמניות קוטג' עם זיתים, ולמעשה לעודד את הילדים לאכול את הירקות מבלי שהם ידעו שהם אכן אוכלים אותם.

להכין את האוכל שלהם איתכם

עוד טיפ מאוד מועיל הוא לשלב את הילדים בהכנת האוכל עצמו. ילדים שמכינים את האוכל שלהם הם ילדים שגם אוכלים אותו. לכן, אם אתם מכינים פסטה לארוחת הערב, בקשו מהם לסייע לכם עם הרוטב. אם אתם מכינים כריכים בקשו מהם לחתוך ירקות עם סכין שאינה חדה. הם יכולים לחתוך זיתים או מלפפון ירוק ולהרגיש שהם תורמים רבות לעשייה ולמלאכה. אם אתם מכינים פיצות אישיות תוכלו לתת להם למרוח את הרסק או לפזר את הגבינה ולשלב את התוספות האהובות עליהם. בשיטה זו תגרמו להם לשבת לאכול במהירות ובקלות, שכן הם היו השפים במטבח והם הכינו את האוכל בעצמם.

דמויות שאהובות עליהם

טיפ נוסף שיכול מאוד לעזור לכם לגרום לילדים לאכול הוא לספר להם שזה האוכל שהדמות האהובה עליהם הכי אוהבת לאכול. למשל זה הסלמון שמיקי מאוס אוכל בארוחת הצוהריים שלו, או אלו הקציצות שאוכלת רפונזל בכל ערב. הטיפ הזה בהחלט יעודד אותם לאכול את האוכל ממש כמו אותן הדמויות.

 

 

 

 

 

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.