למלא את הצנצנות – שישה רעיונות לעוגיות שכיף לנשנש
גם אם המטבח שלכם מעוצב לעילא ולעילא וגם אם יש בו את יצירות האומנות היפות ביותר עלי אדמות, בואו נודה על האמת – יצירת האומנות היפה מכולן היא צנצנת עוגיות המונחת אחר כבוד בדלפק המטבח. לא משנה אם אתם מחובבי עוגיות שוקולד צ'יפס, טחינה או עוגיות חמאה קלאסיות, יש מעט מאוד מראות (וטעמים) המסוגלים להתחרות עם צנצנת זכוכית יפה ובה עוגיות ריחניות. הדרך להשגת המראה והטעם הנפלא, למרבה המזל, ממש פשוטה! הינה כמה רעיונות לעוגיות ביתיות שהכי כיף לנשנש ליד הקפה, התה, בלי כלום או לשלוף כשמגיעים אורחים. בתאבון!

עוגיות שוקולד צ'יפס
כעת נכין את העוגיות. ניצור עיגולים קטנים ונסדר במרווחים אחידים בתבנית. לתוצאות מיטביות, מומלץ לקרר למשך הלילה לפני האפייה. נאפה עד שהשוליים מזהיבים, כ-10-12 דק'.
עוגיות חמאה
עוגיות חמאה קלאסיות, טובות ונימוחות הן פיתוי שקשה מאוד לעמוד בפניו, והחלק הטוב ביותר הוא שתוכלו להכין את הבצק ולהקפיאו למשך חודשיים לפחות. כשתרצו לאפות את העוגיות, תוכלו פשוט לקרוץ מהבצק את הצורה הרצויה והבית יתמלא מיד בניחוחות חמאה נפלאים.
להכנת עוגיות חמאה, נתחיל בהקצפת חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ואוורירית. נוסיף חלמונים ונמשיך לערבל עד לאיחוד מלא. נוסיף קמח ונערבב רק עד להטמעה. כעת, כשהבצק מוכן, נגלגל אותו בנייר אפייה, כמעין רולדה ארוכה. נצנן במקרר כשעה. לאחר מכן נפרוס לפרוסות ונסדר את העיגולים שהתקבלו בתבנית אפייה. נאפה במשך כ-10-12 דקות עד שהשוליים מזהיבים.
עוגיות טחינה
עוגיות טחינה בריאות ונמסות בפה העשויות ממספר מצומצם של מרכיבים – אך מרכיבים מנצחים לגמרי! אם אתם אוהבים טחינה, לבטח תאהבו את העוגיות הפריכות והקטנות הללו. למעשה, בתוספת הטעמים המתוקים, לעוגיות יהיה טעם המזכיר יותר חלבה מאשר טחינה. להכנת העוגיות נערבב בקערה קמח, אבקת אפייה, קינמון ומעט מלח. בקערת מיקסר נוספת נקציף חמאה, סוכר וטחינה במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת תערובת קרמית. נוסיף את תערובת הקמח ונקציף רק עד לאיחוד. כעת כדאי לצנן את הבצק במקרר למשך 30 דקות, כדי שיהיה נוח יותר לעבודה.
בעזרת כף גלידה, ניצור כדורי בצק קטנים ונגלגל בתערובת אבקת סוכר וקינמון. נניח בתבנית אפייה מרופדת. במרכז כל עוגייה נוסיף שקד ונלחץ אותו בעדינות אל התערובת ונאפה כ-12-14 דקות.
עוגיות מגה-בראוניז
כשהבראוניז הקלאסיים לובשים צורה של עוגייה עגולה – אז החגיגה מתחילה! לצורך הכנת העוגיות הללו נתחיל בהמסת שוקולד צ'יפס עם חמאה על אש קטנה ונערבב היטב עם כף עץ עד לקבלת תערובת חלקה. נצנן בטמפרטורת החדר.
נטרוף בקערה קטנה ביצים, סוכר, וניל ואבקת אספרסו עד לקבלת תערובת אחידה. נוסיף לתערובת השוקולד. בקערה נוספת נערבב את המצרכים היבשים: קמח, אבקת אפייה ומעט מלח, ונוסיף גם את התערובת הזו לתערובת השוקולד. נערבב היטב ונוסיף קוביות שוקולד קטנות. נקרוץ עיגולים ונסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה. נאפה כרבע שעה.
נשיקות חמאת בוטנים
השילוב בין חמאת הבוטנים לשוקולד הוא שילוב שאין כדוגמתו, ודאי אם אתם חובבים את שני המרכיבים הללו בנפרד. העוגיות האלו גם פשוטות מאוד להכנה, אינן כוללות קמח כלל ומשתלבות נהדר עם כוס קפה לוהט!
מתחילים בהקצפת חמאת בוטנים עם סוכר עד לקבלת קרם בהיר ותפוח. טורפים פנימה ביצה, קמח ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה – והבצק שלנו מוכן! קורצים את הבצק לעיגולים קטנים ומניחים במרחק שווה בתבנית אפייה מרופדת. אופים עד שהחלק העליון נסדק מעט ומוסיפים קוביית שוקולד במרכז כל עוגייה.
עוגיות פקאן
שילוב בין חמאה קטיפתית ל אגוזי פקאן משובחים, יוצרים כדורי תענוג קטנים שכיף לנשנש, בכל שעה ביום!
להכנת עוגיות הפקאן נקציף חמאה וסוכר יחד עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. נוסיף וניל ונמשיך להקציף. בקערה נפרדת נערבב קמח ומלח ונוסיף בהדרגה לתערובת המוקרמת. נוסיף אגוזי פקאן קצוצים ונקרר כ-30 דקות להתייצבות.
כעת ניצור כדורים קטנים ונניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. נאפה כ-10-12 דקות. נזרה אבקת סוכר על העוגיות ונמתין מעט שיצטננו העוגיות.
