לחמניות ממולאות לפסח – גם טעים וגם משביע
כבר נוכחנו לדעת שישנם מתכונים רבים טובים, טעימים ומשביעים לחג הפסח. ובדרך כלל ההתייחסות ללחמניות פסח היא סטנדרטית ואף משמימה למדי, הפסח הזה נמליץ לכם על שדרוג הלחמניות לכאלו הממולאות כל טוב שיכולות להיות בסיס לארוחה שלמה.

לחמניות קלות במיוחד
המתכון הפשוט להכנת לחמניות כשרות לפסח מצריך מעט מאוד מצרכים ועבודה. משך האפייה אומנם ממושך אך בזמן זה ניתן להכין את המילויים והתוספות.
מרתיחים בסיר מים עם שמן, סוכר, מלח ופלפל ואז מוסיפים את קמח המצה. מערבבים היטב באמצעות כף – העיסה חמה מכדי לגעת בידיים – עד שמתקבלת תערובת אחידה, דביקה מעט שאינה נדבקת לסיר. מכבים את הלהבה וממשיכים לערבב עוד קצת. מוסיפים לסיר ביצים, בזו אחר זו ולא יחד כדי שלא יתבשלו, וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות כולם בעיסה.
מכינים בידיים לחות כדורים בינוניים, מניחים אותם בתבנית מרופדת עם מרווחים ואופים קרוב לשעה, עד שהלחמניות מזהיבות. מוציאים את התבנית ומניחים ללחמניות להתקרר.
מילוי פטריות מכמה סוגים
להכנת מילוי פטריות עשיר ומיוחד קוצצים בצל וכמה סוגים של פטריות, לפחות שניים, ומטגנים עם שמן זית במחבת חמה. מוסיפים מלח, פלפל ואבקת מרק עוף. ניתן להוסיף פלפל צ'ילי לקבלת טעם פיקנטי. מטגנים היטב עד שרוב הנוזלים מתאדים, מורידים מהאש ומוסיפים אגוזי מלך קצוצים דק.
פורסים את הלחמניות שכבר הספיקו להתקרר וממלאים אותן בכף או שתיים מתערובת הפטריות החמה.
מנה מצוינת שבכל פעם שתשנו את סוגי הפטריות תקבלו טעמים ומרקמים שונים לחלוטין.
לחמניות עם תערובת גבינות נהדרת
דרך נהדרת למלא לחמניות היא ליצור אותן מראש עם כל חומרי המילוי, כאלה הן לחמניות הגבינה הנפלאות הללו שקשה להאמין שהן כשרות לפסח.
בסיר גדול מרתיחים חלב עם חמאה ומלח וכשהוא רותח מוסיפים את קמח המצה ומערבבים היטב. כאשר כל קמח המצה מעורבב מכבים את הלהבה ומורידים את הסיר מהכיריים. מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב ולבסוף גם גבינת פרמז'ן ואורגנו. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים או מקבצים גדולים של גבינה.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף וחותכים פתח גדול יחסית בקצה. על תבנית מרופדת מזלפים עיגולי תערובת קטנים תוך שמירה על מרווחים קטנים. אם אין ברשותכם שקית זילוף ניתן לסדר כדורים קטנים תוך שימוש בשתי כפות.
מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מוסיפים מעט גבינה מגורדת ומכניסים לתנור לרבע שעה בערך, עד שהלחמניות מזהיבות.
לחמנייה משביעה עם בשר מטוגן
אם תרצו להכין דווקא לחמניות הפתעה, כאלו שרק בביס הראשון מגלים מה הוטמן בתוכן, תוכלו לעשות זאת בקלות עם מילוי בשר טחון מתובל וצנוברים.
לצורך הכנת המילוי מטגנים בצל קצוץ עד שמזהיב, מוסיפים לו בשר טחון, מלח, פלפל וכמון ומטגנים היטב עד שהבשר מפורר לחלוטין וכל הנוזלים התאדו. אפשר לטעום ולתקן טיבול אם נדרש.
מכינים בצק לחמניות פשוט מהיר וקל וכשהוא מוכן מתפנים למלאכת המילוי. בידיים רטובות או משומנות לוקחים כדור מעיסת הבצק, ממלאים אותו במעט בשר טחון וסוגרים היטב. אין צורך לשמור דווקא על צורת כדור, העיקר שהבשר יהיה סגור בתוך הלחמנייה.
מסדרים בתבנית עם נייר אפייה תוך שמירה על מרווחים ומכניסים לתנור חם למשך כ-45 דקות, עד שהלחמניות משחימות מעט. אין צורך לדאוג לבשר כיוון שהוא כבר מוכן.
ביצה בקן לחמנייה
אם תרצו להפתיע את הילדים במנת ביצה מיוחדת, תוכלו להכין לחמניות פסח פשוטות וכשהן עדיין לא אפויות לגמרי, כחצי שעה בלבד בתנור מוציאים אותן, חותכים להן את הקצה העליון ומרוקנים מעט את הבצק שבתוכן. שוברים ביצה לתוך כל לחמנייה, רצוי להשתמש בביצים קטנות כיוון שהלחמניות גם כן קטנות, מפזרים מעט גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור לעוד רבע שעה עד שהביצה מתייצבת ומוכנה.
לחמנייה ובתוכה כל טוב היא הבסיס לארוחת עשר לילדים, לארוחת ביניים קלה ולפתרון מהיר לרעב גדול, ולכן אין כל סיבה שלא תהיינה גם לחמניות מולאות בין המבחר הגדול של מתכונים לפסח. גם אם תכינו לחמניות פשוטות ואחר־כך תמלאו אותן במגוון דרכים ומילויים ותגישו לשולחן, תקבלו ארוחה טעימות במגוון שילובים.
