להכין פוקצ'ה בקלי קלות!
המילה פוקצ'ה נגזרה מהשפה האיטלקית, שבה פירושה הוא לחם שטוח (Focaccia). מדובר בחתיכה שטוחה של בצק הנאפית בתנור אפייה ועל גביה ניתן להוסיף תוספות שונות על מנת להתאים אותה למנות נוספות המוגשות במקביל.

ישנן דעות שעל פיהן מקורו של בצק לפוקצ'ה ביוון העתיקה דווקא, אך כיום היא נחשבת למאכל איטלקי ומוגשת כמנת פתיחה כשהיא מלווה במטבלים, רטבים או ירקות. ידוע שבמקור הוכנו הפוקצ'ות בשילוב גבינה בבצק אך כיום אפשרות זו פחות נפוצה, קל וחומר בישראל כאשר מוגשת המנה במסעדות בשריות המקפידות על תפריט כשר. בשנים האחרונות נפוצה הפוקצ'ה גם במסעדות רבות בכל רחבי העולם.
בעידן של היום אנשים רבים עסוקים ועמוסים בפעולות יומיום שגרתיות. לא תמיד יש את הזמן הדרוש לערבב את מרכיבי הבצק, להמתין כמה שעות לתפיחתו ולהתעסק עם ההכנה הארוכה. בדיוק לשם כך ניתן ליהנות כיום מקמחים מיוחדים שכבר מכילים את מרכיבי ההתפחה או התוספות הדרושות וכל שנותר הוא להוסיף את המרכיבים הרטובים (מים או ביצים), להמתין פרק זמן קצר בלבד ומיד להכניס את המאפה לתנור. דרך נוספת לקצר את זמן ההמתנה למאפה, היא ליהנות מפוקצ'ות שכבר הוכנו מראש, ואותם צריך רק לחמם ולהגיש לשולחן. זמן עבודה רב נחסך מבלי להתפשר על הטעם, הטריות והמרקם. אין ספק שמדובר בפתרון מצוין עבור משפחות עם ילדים או אנשים שעובדים שעות רבות במשך היום.
עידן התזונה הבריאה והמאוזנת לא פסח גם על התחום של לחמים ומאפים וכיום התפתחו המתכונים השונים עד כדי כך שאפשר לשלב בין סוגים שונים של קמחים בהכנת הפוקצ'ה. מי שמקפיד על צריכת קמח מלא יכול לשלב קמח זה במתכון ביחד עם קמח לבן רגיל או להחליף לגמרי את הקמח הלבן במלא. אמנם יהיו הבדלים בפוקצ'ה האפויה בין אם הוכנה בעזרת קמח רגיל או קמח מלא אך מדובר בהבדלים זניחים וקטנים עבור מי שמקפיד על התזונה וההכנה עם קמח מלא חשובה ומהותית עבורו. מעבר לכך, יהיה מדובר בטעם שלא נחשב לדומיננטי, בעיקר אם הפוקצ'ה נאפית עם תוספות עיליות המשתלבות היטב עם טעם המאפה עצמו.
כאן מדובר על עולם ומלואו, אין סוף לרעיונות המתאימים בתור תוספות לפוקצ'ות, בעיקר מהסיבה שלכל אדם טעם אישי משלו. ישנן לא מעט גרסאות שניתן ליצור, ואנו בחרנו לרכז עבורכם את מיטב מתכוני הפוקצ'ות: שילוב ירקות טריים או אפויים (אנטיפסטי), פיסות של בשרים, עשבי תיבול בשילוב של שמן זית משובח ומלח גס ואפילו התוספות שיכולות להפוך את הפוקצ'ה לפיצה שתהיה חביבה על ילדים או בני משפחה צעירים. כאשר מכינים פוקצ'ות במידות קטנות – אפשר לגוון בין התוספות כך שכל אחד יקבל את הפוקצ'ה עם התוספות שהוא אוהב ולהפוך את ההכנה והארוחה לפעולה מגשת ונעימה שבה כל אחד בוחר את התוספות שלו ואפילו מכין את הפוקצ'ה שלו בעצמו. הפוקצ'ה יכולה להיות מנה ראשונה או להפוך לארוחה בפני עצמה.
