כשבא לכם להרשים בקינוח – רעיונות לקינוחים לא שגרתיים

אתם מארחים חברים או בני משפחה שלא ראיתם זמן רב ורוצים להרשים עם קינוח מיוחד? כשאומרים קינוח ראווה או קינוח מושקע הכוונה לא בהכרח לעבודה קשה, מסובכת וארוכה, אלא לטעם מעניין, להגשה מיוחדת או למראה מגרה שקשה להתעלם ממנו.

מאת: עורך השף הלבן
כשבא לכם להרשים בקינוח - רעיונות לקינוחים לא שגרתיים

עוגות יכולות להיות פשוטות, בחושות ומאוד טעימות, אבל אתם רוצים מראה שיגרום לכולם להתפעל ולרצות לטעום את המנה האחרונה המיוחדת. לא צריך בהכרח לעבוד קשה או ליצור מראה גרנדיוזי, אבל כדאי להשקיע מחשבה ותכנון, וכמובן להיערך עם כל המצרכים הדרושים. קינוחים מושקעים הם כאלה שייזכרו זמן רב, ולכן מומלץ לדאוג לכמות מספקת לפי מספר המוזמנים. 


שכבה קשיחה אש 


קרם ברולה הוא שם נרדף למנה אחרונה מיוחדת וחגיגית, אף על פי שחשוב להודות שההכנה קלה והרושם מגיע משכבת הסוכר הקשיחה המתפצחת, שאותה שורפים לקראת ההגשה. הקינוח כולל קרם בטעם וניל, שמעליו בוזקים שכבת סוכר חום שאותה שורפים עם ברנר. אבל כדי שהקרם יהיה אפוי באופן מושלם ורך מספיק מתחת לשכבה הקשיחה, מומלץ לעקוב אחר ההוראות. מבשלים בסיר שמנת מתוקה, סוכר וגרגירי וניל שמוציאים ממקל וניל חצוי. בקערה נפרדת מערבבים באמצעות מטרפה חלמונים וסוכר לבלילה תפוחה. מחברים את שתי הבלילות, מערבבים היטב ויוצקים לכלים מתאימים. הכלים צריכים להיות קעריות לא עמוקות מדי אבל רחבות, כדי שניתן יהיה לראות בצורה ברורה את שכבת הסוכר הקשיחה. את הקרם בקעריות אופים בחום של 140 מעלות כחצי שעה ומוציאים להצטננות. לפני ההגשה מקרמלים את השכבה העליונה עם הלהבה ומגישים חם.   


עוגת קרמבו אישית 


יש משהו בשוקולד שגורם לילדים ולמבוגרים לרצות לטעום ולא לוותר על מנה אחרונה גם אם הם מלאים. השילוב של שוקולד, מנה אישית ומראה של קרמבו כבר הופך את המנה לרבת רושם. הקרמבו כולל שלב ראשון שבו מכינים שכבה אפויה של חלבונים מוקצפים עם סוכר, אבקת אפייה וקקאו. את הבלילה יוצקים לתבנית מאפינס משומנת ואופים בחום בינוני כחצי שעה. בשלב השני מכינים קרם של שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל. מוציאים את התחתיות מתבנית המאפינס ומניחים על צלחת לצינון. באמצעות שקית זילוף מזלפים על כל תחתית גבעה עגלגלה ומכניסים למקפיא לשעתיים. לאחר שהקרם התקשה ממיסים שוקולד מריר עם שמנת מתוקה ומזלפים שכבת רוטב שוקולד על כל קרמבו קפוא. הרוטב מתקשה מיד ונקרש. מגישים קר בצלחות אישיות.   


מוס טריקולד 


המנה הזו היא חגיגה לעיניים אבל לא פחות מכך לחיך. את המוס בשלושה צבעים קל להכין וחשוב להגיש בכלי זכוכית, שכן היופי נמצא בשלוש השכבות המרכיבות את הטריקולד: מוס לבן, מוס חום בהיר ומוס חום כהה. ההכנה מצריכה זמן, בעיקר כיוון שצריך לחכות בין שכבה לשכבה. את המוס הזה לא מגישים באמצעות חיתוך בסכין, אלא באמצעות כף גדולה, או שניתן להכין אותו מראש בכוסות אישיות. אין לטריקולד הזה בסיס של בצק, וכל מה שצריך הוא הקצפה של שמנת מתוקה, חמאה ושוקולד. שכבה ראשונה מוקצפת עם שוקולד מריר, יוצקים לתבנית ומכניסים למקפיא לכמה דקות. ממשיכים עם השכבה השנייה, שאותה מקציפים עם שוקולד חלב. יוצקים לתבנית מעל השכבה הראשונה ומקפיאים למספר דקות וחוזרים על הפעולה עם שוקולד לבן. אפשר לקשט מלמעלה ולהוסיף מטבעות שוקולד או שוקולד מגורר. אפשרות גיוון נוספת היא לפזר פירורי עוגיות או ביסקוויטים מעל המוס.     


קערת טפיוקה 


הטפיוקה היא קינוח פרווה קליל ומיוחד, שאפשר להגיש בקערה גדולה מרכזית או בכוסות אישיות. הגרגירים שנראים כמו פנינים קטנות תופחים במגע עם נוזלים, והדרך הטובה ביותר היא להשתמש בחלב קוקוס או במי קוקוס כדי לקבל טעם מיוחד. לאחר שהטפיוקה מוכנה והתקשתה במקרר ניתן להגיש אותה בליווי שכבת פירות טריים חתוכים או פירות יער, עיצוב שיוצר מראה מעניין ומרשים. להכנה משרים בסיר את גרגירי הטפיוקה עם חלב קוקוס למשך כמה דקות להתפחה, מוסיפים סוכר ומרתיחים. מבשלים על להבה נמוכה עד שהגרגירים הופכים לפודינג סמיך עם פנינים שקופות. מוסיפים תמצית וניל ומעבירים לקערת זכוכית שקופה. מכניסים למקרר לכמה שעות עד שהפודינג מתייצב ומתקשה. לקראת ההגשה אפשר לקשט בפירות חתוכים או לצקת רוטב סמיך של פירות יער או פסיפלורה.    

כשבא לכם להרשים בקינוח - רעיונות לקינוחים לא שגרתיים

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.