כל השיטות להכנת סלמון- מתכונים עם דג סלמון

כל השיטות להכנת סלמון

הסלמון הוא אחד הדגים המזינים ביותר הודות לרמת החלבון הגבוהה שיש בו באופן יחסי, רמת השומן הנמוכה ורמה גבוהה של אומגה שלוש. זהו דג עם טעם מאוד אהוב, שקל לבשל במגוון דרכים שונות. כל אחת מהדרכים הללו מוציאה מהסלמון גוונים שונים של טעם. גם אם אתם מכינים את הדג בתנור, באמצעות אידוי, טיגון או צריבה, הסלמון יישאר מעדן כך או כך. הבה נבחן דרכים השונות להכנת הסלמון.

מאת: עורך השף הלבן
כל השיטות להכנת סלמון

אחת הדרכים הנפלאות ביותר להכין את הסלמון היא באפייה. סלמון בתנור הוא הגרסה הבריאה ביותר מאחר שאין שימוש בהרבה שמן. במתכון הזה יש לנו את שילוב קלאסי מאין כמוהו, סלמון וברוקולי שכמו נוצרו האחד עבור השני. כך תכינו את המנה:

מחממים מראש את התנור לחום בינוני. מערבבים בקערה את מרכיבי התיבול- שתי כפות של שמן זית, כף דבש, מלח, אורגנו יבש, בזיליקום יבש, אבקת שום, רוזמרין יבש ושתי כפות מיץ לימון. בתבנית גדולה מניחים את הסלמון ומסביבו מסדרים את פרחי הברוקולי. מורחים את מרכיבי התיבול על הדג. מכניסים לתנור לאפייה של שלושים דקות. וודאו שאינכם אופים את הדג יתר על המידה כדי שלא יתייבש והגישו אותו חם. 

במתכון הזה צורת ההכנה של הדג משלבת צריבה ובישול. חשוב לזכור שאת דג הסלמון מטגנים רק על צידו של העור ולא על צד הבשר. מאחר ומדובר בדג בשרני ועם מעט עצמות, הוא משתלב נהדר בתבשילים מסוג זה. כך מכינים את המתכון:

בסיר קטן מערבבים חלב קוקוס, כף אבקת קארי צהובה ומעט מלח. מביאים את התערובת לרתיחה ומבשלים במשך כחמש דקות. מחממים במחבת שמן ומניחים נתחי סלמון כאשר העור כלפי מטה. מטגנים במשך כדקה. סביב הסלמון מסדרים גפרורי גזר ואפונה קפואה מופשרת. מוזגים את הרוטב על הסלמון והירקות. מכסים ומבשלים במשך כעשר דקות, עד שהדג מוכן לחלוטין. 

אל דאגה, אין צורך להשתמש בגריל כדי לצלות את הסלמון מאחר ואפשר להשתמש בתוכנית הגריל של התנור. הצלייה גורמת לסוכרים הטבעיים שבסלמון להתקרמל, וכך נוצר טעם ייחודי שלא ניתן להשיג באף דרך אחרת. המרכיבים במתכון הזה אמנם פשוטים אך הטעם נפלא:

חותכים פילה סלמון נקי מעור, קשקשים, שומן ועצמות לקוביות אחידות. שמים את הקוביות בקערה ויוצקים מעליהן מיץ לימון, שמן זית, עלי אורגנו קצוצים גס, יין לבן, שום כתוש, מעט מלח ופלפל חריף קצוץ. משרים את הסלמון בתערובת במשך רבע שעה ומסננים. 

חותכים את הדפנות של פלפלים ירוקים וחותכים לקוביות קטנות. חוצים עגבניות שרי. שמים על שיפוד את המרכיבים לפי הסדר הבא כשהם צמודים: סלמון, עגבניית שרי, פלפל ירוק וקוביית סלמון נוספת. ממשיכים כך עד קצה השיפוד, אך יש להשאיר מעט מהקצה חשוף. 

מחממים את גריל התנור לחום גבוה. מסדרים את שיפודי הסלמון מעל לנייר כסף וצולים את הסלמון במשך כחמש דקות. לאחר מכן מוציאים את השיפודים בזהירות ומסובבים את השיפודים לעוד מספר דקות של צלייה. מגישים חם. 

האידוי הוא עוד דרך בריאה למדי להכין את הסלמון, מאחר ומדובר בבישול באמצעות אידוי של נוזלים ולא שמן. במתכון הזה משתמשים ביין שטעמו נטמע בסלמון. את הדג אפשר לשלב עם מגוון תוספות כמו תפוחי אדמה, אורז או ירקות ירוקים מאודים. 

מתבלים פילה סלמון במיץ של לימון אחד, מלח ופלפל. משרים במשך עשרים דקות. במחבת עמוקה שמים מעט חמאה ומפזרים בצל קצוץ. מניחים במחבת את נתחי הדג ויוצקים מעליהם חצי כוס יין לבן. מביאים הכל לכדי רתיחה ומכניסים לתנור למשך כעשר דקות או עד שהדג מוכן. 

להכנת הרוטב יש להרתיח בסיר שני מכלים של שמנת לבישול. לאחר הרתיחה מוסיפים חצי כוס של עגבניות מיובשות קצוצות. מתבלים את הרוטב במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים במשך כעשר דקות על אש נמוכה עד שהרוטב נהיה סמיך. מכניסים את הרוטב לבלנדר וטוחנים. את הסלמון מסדרים בצלחת הגשה ומעליו יוצקים את רוטב השמנת. 

כל השיטות להכנת סלמון

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.