יש לנו חדשות עבורכם, פרווה זה טעים!
לעוגות וקינוחי פרווה יש מוניטין יחסית רע בעולם הקינוחים ואלו לפעמים נתפסים כקינוחי סוג ב'. הם בדרך כלל מסוג הקינוחים הללו שהאורחים אפילו לא מתעקשים להישאר לקינוח אחרי ארוחה בשרית ומוכנים לדלג עליהם. נכון, זה לא פשוט להכחיד ממתכונים חלביים את חומרי הגלם שאחראיים על האווריריות והטעמים השונים, ולכן כשמנסים לחקות קינוחים חלביים בדרך כלל זה יוצא רחוק מהמקור. למרות זאת, בשנים האחרונות שפים מצליחים הבינו את הפוטנציאל הטמון בקהל שומר כשרות והקולינריה הכשרה עברה מהפך! אז בואו נדבר על קינוחי פרווה ומתכונים לעוגות פרווה

זה החל באוכל כשר שלא נופל בטעמים שלו מכל מנות
אחרות והמשיך בקינוחים מושחתים, אווריריים וקלילים שהם פרווה. אולי לחלקנו יש
זיכרונות לא טובים מעוגות קרם פרווה שמנסות לחקות את עוגות הקרם החלביות ללא הצלחה
בגלל השינוי של חומרי הגלם שהפכו אותם לפרווה. אבל מאז העוגות הכושלו הללו, זרמו
הרבה מים בנהר וכיום אפשר למצוא שלל מתכונים לקינוחי פרווה טעימים שלא נופלים מהקינוחים
החלביים ואפילו עולים עליהם. עוגת שוקולד פרווה היא הפתרון שלכם לסיטואציה המורכבת של בחירת הקינוח המושלם אחרי ארוחה בשרית. אם אתם מארחים בסופ"ש או בחג הקרוב ומחפשים מתכון לקינוח שקולע לטעם של כולם, והוא גם פרווה – הגעתם למקום הנכון. אין אחד שלא אוהב עוגת שוקולד, וגם אם תמצאו את האחד הזה, כמעט כולם אוהבים עוגות שוקולד – ובמקרים כאלה הרוב קובע!
להתחשב בכל הסובבים בשולחן: האורחים הטבעוניים, האורחים שומרי הכשרות, ברגישים
ללקטוז, אלרגים לאגוזים, בילדים והמבוגרים והרשימה עוד ארוכה… לכן, ההמלצה שלנו
היא ללכת על בטוח – עוגת שוקולד פרווה שעולה על כל הציפיות ועונה על כל הדרישות.
קינוחי פרווה הם כבר מזמן לא עונש, אלא ההפך, מדובר בקינוחים נהדרים, טעימים שאם
עושים אותם נכון יכולים אפילו להיות טובים יותר מקינוחים חלביים.
יש בעוגת שוקולד משהו שמזכיר לנו את הילדות, היא מעלה בנו נוסטלגיה, זכרונות ישנים שתמיד כיף להיזכר בהם לצד עוגת שוקולד מתוקה. לא רק זאת, מדובר בעוגה פשוטה להכנה שתמיד משמחת את כל יושבי השולחן ומחממת לנו את הלב. אבל האם זה אפשרי להכין עוגת שוקולד פרווה טעימה? התשובה היא בהחלט כן! וזה אפילו לא מסובך. למרות שאנחנו מוותרים על השימוש בחומרי גלם חלביים, עדין אפשר להכין עוגת שוקולד פרווה טעימה שלא נופלת מעוגת שוקולד חלבית. היתרון העצום הנוסף של עוגת השוקולד, היא העובדה שהיא קלה מאד להכנה, לא דורשת מאמץ או זמן רב, כל אחד יכול להכין אותה ובתוך מספר דקות למלא את הבית בריחות אפייה נהדרים.
רק המראה של עוגת שוקולד עסיסית וטעימה מושך לנו את העין ומעלה לנו את מצב הרוח – היא מתוקה, טעימה וכל ביס ממנה גורם ללב ולבטן שלנו להתחמם. היא מתאימה בכל עונה – גם כשחם וגם כשקר מה שנותן לה עוד נקודת זכות כקינוח האולטימטיבי. אפילו שנהוג לחשוב שרק ילדים שמחים למראה עוגת שוקולד, מדובר בטעות גסה. גם מבוגרים רבים נוהגים להרשות לעצמם מידי פעם עוגה מושחתת שעושה טוב על הנשמה. עוגת שוקולד פרווה היא מושלמת לאירוח, קלה להכנה ומתאימה בול לא רק אחרי ארוחה אלא גם ככה סתם באמצע היום ליד הקפה.
אלה הסיבות המרכזיות שהכתרנו את עוגת שוקולד פרווה כפתרון לכל דילמה
במטבח: היא פשוטה להכנה, עושה טוב על הלב וכולם מרוצים. יש כל כך הרבה מתכונים ברשת לעוגה הפשוטה הזאת, ולמרות זאת תמיד
אנשים מחפשים ומבקשים את המתכון הבטוח לעוגת שוקולד טובה שהיא גם פרווה. כרגיל, השף הלבן כאן בשבילכם והחלטנו להרים את
הכפפה להגיש לכם מתכון חם מהתנור. העוגה הפשוטה דורשת מכם להפריד בין המוצרים היבשים לרטובים, לערבב את כולם לתערובת אחידה ללא גושים ובסיום לאפות. לאחר האפייה, יש לצפות את העוגה ברוטב שוקולדי עשיר שתוכלו לקשט מאוחר יותר בסוכריות, קוקוס או כל דבר אחר שאוהבים. סמכו עלינו, מדובר בעוגה האולטימטיבית שלא תרצו להפסיק ליישר, אפילו בגרסת הפרווה שלה.
אז אפשר להפסיק לשבור את הראש בחיפוש אחר המתכון המושלם לקינוח פרווה ולהתחיל במלאכה!
