יקראו לך בשכונה מלכת השושנים
יש מאכלים שתמיד יזכירו את הבית ויעלו על פנינו חיוך ענקי וזכרונות נעימים. גם המתוקים הם חלק גדול מהזיכרונות שלנו, והם יכולים להעלות תמונות מהחגים עם המשפחה ומהבישולים של סבתא או של אמא. ישנה מן יראת כבוד כלפי מאכלים קלאסיים שמגיעים מהבית ובצדק, אך אין זה אומר שאתם לא יכולים להכין אותם בעצמכם.

אם יש סוג אחד של עוגייה שרבים יזהו ללא ספק מזמן ילדותם, הוא עוגיות שושנים עם מרנג אוורירי ובצק פריך. אלה עוגיות שאכלתם אולי במימונה או במשלוח המנות של פורים ואפילו סתם בסופי השבוע. אם מתחשק לכם לחוות נוסטלגיה מתוקה, פשוט הכינו את העוגיות הללו, ועם הביס הראשון תרגישו את הטעם והזכרון מציף אתכם.
ישנם מתכונים לעוגיות שמזכירות בצורתן או בטעמן את עוגיות השושנים האייקוניות, אך יהיה זה פשע אם לא נציג בפניכם קודם כל את המתכון הקלאסי. יתכן שתופתעו מכמה פשוט המתכון וכמה הוא מהיר. מומלץ לשים דגש על יציבות המרנג כדי להשיג את המרקם המדויק והנימוח הזה שכולם כל כך אוהבים. כך תכינו את העוגיות האגדיות הללו:
מקציפים חלבונים בקערה נקייה במהירות גבוהה. כאשר מתקבל קצף לבן מוסיפים סוכר בהדרגה תוך המשך הקצפה עד שמתקבל מרנג יציב. רגע לפני סיום ההקצפה מוסיפים מעט תמצית וניל. פורשים על משטח העבודה בצק פריך מוכן ומופשר, ועליו מורחים את קצף המרנג. מגלגלים את הבצק בזהירות לצורת רולדה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך כחצי שעה, עד שהבצק מתקשה.
כעת, מחממים את התנור לחום נמוך ומכינים תבנית עם נייר אפייה. באמצעות סכין חדה פורסים את רולדת הבצק לעיגולים ומסדרים בתבנית. מכניסים לאפייה במשך כרבע שעה עד שהבצק מתחיל להזהיב. בסיום האפייה מאפשרים לעוגיות להצטנן לגמרי לפני האחסון בכלי אטום.
במתכון הזה נכין את בצק עוגיות השושנים מתחילתו ועד סופו, רק שכאן זהו אינו בצק פריך אלא בצק גבינת שמנת, כך שהוא נימוח יותר וטעמו שונה מהבצק המקורי. טוויסט נוסף שהופך את הגרסה הזו לייחודית, הוא הוספה של שוקולד צ'יפס למלית העוגיות. אז אחרי שניסיתם את המתכון הקלאסי, בהחלט מומלץ לנסות גם את המתכון הזה. כך תכינו את העוגיות:
להכנת הבצק יש לנפות קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת סוכר לתוך קערה של מעבד מזון. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים גבינת שמנת, שמנת חמוצה וחלמונים טרופים, ממשיכים לעבד את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק רך שאינו דביק. מהדקים את הבצק לצורת גוש חלק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה לפחות.
כעת נעבור להכנת המלית. בקערה מקציפים חלבוני ביצים לכדי קצף יציב. כעת מוסיפים בהדרגה סוכר וניל וסוכר לבן וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מרנג נוקשה ומבריק. מוסיפים אבקת פודינג וניל לתערובת ומקציפים עד לקבלת קצף סמיך.
מכינים שלוש תבניות שטוחות עם נייר אפייה. מחממים את התנור מראש לחום נמוך בתוכנית טורבו. על גבי משטח העבודה פורשים נייר אפייה ומעליו מפזרים קמח. מחלקים את הבצק המקורר לשלושה חלקים שווים. מרדדים כל אחד מהחלקים למלבן ומברישים לאורך אחת הצלעות הארוכות חלמון ביצה טרוף. על שאר השטח מורחים שליש מכמות הקצף ומפזרים שוקולד צ'יפס. מגלגלים את הבצק לרולדה, לעבר הצלע המרוחה בחלמון הביצה. פורסים את גליל הבצק לצורת עוגיות ומסדרים בתבניות. אופים יחד את כל התבניות במשך כרבע שעה. מחליפים בין התבניות וממשיכים לאפות עוד עשר דקות נוספות עד שהעוגיות מזהיבות.
אם החלק האהוב עליכם ביותר בעוגיות השושנים הוא המרנג, למה שלא תכינו נשיקות מרנג? הן מתמוססות בפה בשניות והטעם שלהן הוא כה נפלא שקשה להפסיק לאכול אותן. כך תכינו נשיקות מרנג:
בקערה גדולה מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף רך. ממשיכים להקציף תוך הוספה הדרגתית של סוכר, תמצית וניל ומיץ לימון. ממשיכים להקציף במשך עשר דקות נוספות על מהירות גבוהה. מעבירים את הקציפה לשקית זילוף ומזלפים נשיקות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור במשך כשעה בחום נמוך. בסיום האפייה משאירים את הנשיקות בתנור כבוי למשך לילה שלם.
בקערה מקציפים יחד אבקת פודינג וניל, שמנת מתוקה ואבקת סוכר. שומרים את התערובת במקרר. בזמן ההגשה מסדרים שכבות של נשיקות, קרם וניל ותותים בקערה.
