יסודות הכנת הטארט: מטארטלט צרפתי ועד עוגת מספרים
כשמכינים טארט, אנשים תמיד מתמלאים רושם. מדובר בקינוח יפיפה עם קישוטים בילט-אין, שמעניק תוצאות אסתטיות של קונדיטוריה גבוהה. רון יוחננוב במדריך קליל שבו נלמד איך מכינים טארטים עם קרם עשיר שבו מתיקות הקרם וחמיצות הפירות מעניקים לנו תוצאה מושלמת.
נלמד להכין טארט קלאסי וגם טארט מפורק שמבוססים שניהם על קרם פטיסייר. קרם פטיסייר הוא קרם קלאסי, אחד מיסודות הקונדיטוריה, והוא קרם מבושל של חלב, חלמונים וקורנפלור. בטארט המפורק, נוסיף לו גבינת מסקרפונה עשירה וכך נוכל לבנות בסיס יציב לכל צורה שרק נרצה. על הבסיס הזה תוכלו להתפרע ולהכין מה שתרצו: מעוגת המספרים שמשגעת את הרשת ועד קינוחים אישיים גבוהים ויפיפיים בשכבות.


טארט פירות קלאסי
מבחינתנו, אין קינוח יפה ומגרה מזה. טארט פירות קלאסי מקלתית אפויה מבצק פריך, קרם פטיסייר קלאסי שרון מלמד להכין שלב אחרי שלב ומעל כל זה כתר פירות משגע ואפילו פרחים אכילים שמוסיפים צבע ועניין. הסוד הוא בערבוב! קרם הפטיסייר מורכב מחומרים שיש לכל אחד בבית, ורק צריך לערבב אותו כל הזמן, עד, כמו שרון אומר, מקבלים את ה"בלופ" הראשון, כלומר עד רגע הרתיחה הראשוני. זהו, עכשיו רק נשאר להשתולל עם הפירות ולהגיש לשולחן. בתיאבון!
למתכון המלא לחצו כאן >
טארטלטים מפורקים
לא יאמן כמה זה פשוט וקל! טארטלט מפורק, כמו שרואים בוויטרינות של הפטיסרי הצרפתי, קינוח מפונפן שמצלמים לאינסטגרם בקלי קלות. פשוט מכינים בסיס טארט וחותכים אותו (לפני האפייה) לצורה שחשקתם בה. מספרים? מספרים! עיגולים? יאללה. פאי בריבוע? הולך! את קרם הפטיסייר משדרגים עם גבינת מסקרפונה נהדרת ואז נותר רק להעביר לשקית זילוף וליצור שכבות גבוהות ויפות של קרם בין הבסיסים. ובסוף? הכיף מגיע, חטיפי שוקולד, גליליות, בייגלה מצופה שוקולד או פירות. מה שתרצו כדי לקשט את הפאר הזה.
למתכון המלא לחצו כאן >זהו, עכשיו אתם יכולים ליצור את הקינוחים הכי יפים בעולם, אלו שכולם יחשבו שעבדתם עליהם יומיים אבל למעשה, עשיתם בקלי קלות. טארטים מושלמים מלאי הפתעות שישמחו כל נער/ת יומולדת וכל שולחן קינוחים. יאללה, אתם עוד כאן?