איך לגוון בארוחת הערב? – תוכן קולינרי | השף הלבן

טיפים לגיוון ארוחת הערב

מי לא מכיר את השגרה הסיזיפית של הכנת אותה ארוחת ערב מידי ערב? שוב הילדים רוצים חביתה או אותו טוסט בדיוק לצד ירקות חתוכים, אתם מסתפקים בכריך עם גבינה עם עגבנייה או חומוס עם מלפפון חמוץ רק כדי לחטוף משהו מהיר ולהמשיך עם מטלות היום יום או יותר נכון ערב ערב. אם גם אתם מאסתם בשגרה השגרתית הזו, כך תנערו מעליה את האבק ותפיחו בה חיים. לפניכם מספר טיפים לגיוון של ארוחה כל כך סטנדרטית.

מאת: עורך השף הלבן
טיפים לגיוון ארוחת הערב

מי לא מכיר את השגרה הסיזיפית של הכנת אותה ארוחת ערב מידי ערב? שוב הילדים רוצים חביתה או אותו טוסט בדיוק לצד ירקות חתוכים, אתם מסתפקים בכריך עם גבינה עם עגבנייה או חומוס עם מלפפון חמוץ רק כדי לחטוף משהו מהיר ולהמשיך עם מטלות היום יום או יותר נכון ערב ערב. אם גם אתם מאסתם בשגרה השגרתית הזו, כך תנערו מעליה את האבק ותפיחו בה חיים. לפניכם מספר טיפים לגיוון של ארוחה כל כך סטנדרטית. 


מה יוצא מן הביצה? 


כולנו מכירים את שלושת ארוחות הסטנדר שיוצאות מהביצה: חביתה רגילה, מקושקשת או ביצת עין. אך אם אתם רוצים לגוון קצת את הביצה שלכם תוכלו לשדרג אותה לגרסה מגניבה ביותר שכוללת כבר את הלחם בפנים. ילדים חובבים של המנה הזו אך גם חיכם של המבוגרים נהנה לנגוס בה. כך תכינו קן לציפור ברגע אחד ותשדרגו את ארוחת הערב שלכם. להכנת המנה תזדקקו לפרוסת לחם שבה תחרצו חור עם חותכן עוגיות. אחר כך, במחבת גדולה, תמיסו חמאה או שמן למי שמעדיף ותטגנו קלות את פרוסת הלחם משני צדיה. כעת שברו בתוך החור את הביצה כך שתתקבל ביצת עין בתוך הלחם. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, מי שרוצה להקפיץ את הטעם מוזמן להוסיף גם צ'ילי גרוס. לאחר כמה דקות ניתן להוציא מהמחבת ולהגיש על עלה חסה רענן לצד ירקות חתוכים. מי שאינו חובב את ביצתו רטובה יכול להפוך את הלחם על צידו השני עם הביצה ולהפוך את החלק הצהוב לביצה קשה ולא נוזלית. 


פשטידת קישוא בעשר דקות 


לפעמים לא מתחשק כריך או טוסט, דווקא מתחשק מאפה ריחני וטעים לצד סלט ירוק. אבל אם אין בכם את הכוח לייצר יצירות מופת רבות שלבים תמיד תוכלו להכין מתכונים ב10 דק כמו פשטידת הקישוא הנפלאה הזו, כך תכינו אותה. בקערה גדולה תניחו קמח, שמן, ביצים, מלח, פלפל שחור וקוטג'. ערבבו הכול היטב. כעת קלפו שני קישואים בינוניים וחתכו אותם לפרוסות, הוסיפו לקערה את פרוסות הקישואים וערבבו. שפכו את התערובת לתבנית, חממו תנור ל-180 מעלות והכניסו את הפשטידה שלכם לאפייה לארבעים וחמש דקות. בתום האפייה הניחו לה להצטנן מעט ולהתייצב והתפנקו עם פרוסת פשטידה עסיסית ונימוחה, שאליה תוכלו לשדרך סלט עלי בייבי וחסה, עם גרעיני חמנייה ודלעת קלויים קלות בתיבול עדין של שמן זית, לימון ומלח. 


טוסט משודרג 


מי לא מכיר את הטוסט של ארוחת הערב שכולל פרוסת לחם, קטשופ או רסק עגבניות ופרוסת גבינה צהובה? אך אם אתם מעוניינים להעניק לטוסט שלכם טעם משודרג ביותר דעו שהכול בחומרי הגלם. ראשית פנקו עצמכם עם לחמניית בייגל ולא עם פרוסת לחם. כעת מרחו קטשופ או רסק עגבניות. מי שחובב טעם חריף יכול להוסיף סחוג אדום ולהקפיץ טעמים. כעת לגבינה- לא חייבים להשתמש דווקא בצהובה המסורתית. תוכלו להעניק לטוסט שלכם טעם של פיצה עם מעט אורגנו, גבינת מוצרלה ועלי הבזיליקום טריים. חובבי גבינה בולגרית? פוררו גבינה בנדיבות עם הרטוב, הוסיפו זיתים שחורים ופרוסות בצל למי שאוהב והכינו טוסט מופלא. רוצים טעמים אנגליים בפה? גבינת צ'דר כתומה על בסיס של חמאה מרוחה היטב בטוסו שלכם (במקום קטשופ כמובן) תעשה פלאים. ואם בכל זאת אתם מתעקשים על הצהובה המוכרת, שדרגו אותה עם טונה. משרוצה ממש לקחת את הטוסט לרמה הבאה מוזמן להתפנק עם סודוך ביתי, כך תכינו אותו: התפנקו בלחמניית ג'בטה, מרחו בה ממרח שום ופסטו, הוסיפו מעט רוטב צ'ילי מתוק, הוסיפו גם רוטב ברביקיו דבש, פזרו פרוסות בצל סגול חתוכות דק, הניחו על הכול כמה פרוסות פסטרמה בטעם דבש ולסיום הוסיפו מספר פרוסות של כתף בקר מעושן וחברו הכול עם קטשופ. סגרו את הג'בטה המופלאה הזו והכניסו אל הטוסטר החם. 


כריך גבינה מפנק 


מי אמר שרק בבתי קפה אפשר ליהנות מכריך גבינה מפנק? גם אתם יכולים להכין אחד כזה בדיוק בביתכם. איך אתם שואלים? ממש כך. התפנקו עם ג'בטה מלחם לבן או מלא, מרחו רוטב פסטו, עליו הניחו רצועות חסה דקות, הוסיפו רצועות פלפלים אדומים קלויים, פרוסות חצילים מטוגנות ומעל הכול הניחו פרוסות של גבינת פטה. כל שנותר לכם עכשיו הוא רק לזלול. בתאבון. 

 

 

טיפים לגיוון ארוחת הערב

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.