טיפים לאירוח מהחלומות עם מתכונים ב-10 דקות
אם מבחינתכם אירוח זה "תיק", ואתם מסיימים אותו סחוטים – הכתבה הזו בשבילכם. אדווה רויז מנפצת מיתוסים על אירוח, ומעניקה רעיונות לאירוח מהיר וקליל עם טיפים שיקלו עליכם עד כדי כך שתרגישו כמו אורחים אצלכם בבית

אם הגעת לכאן את כנראה מתכננת לארח, ורוצה שהשולחן ייראה מעולה. הפעם אני מזמינה אותך להיות האורחת באירוח שלך. בתור אימא, במיוחד לילדים קטנים, ימי שבת הם הזמן שבו אנחנו מחפשים את עצמנו. אצלנו, בדרום הארץ, אין הרבה לאן ללכת, ולכן זה לא מקרי שמתארחים הרבה בבתים. בעוד שמסעדות יכולות להיות מפנקות – כשמגיעים אליהן עם ילדים, החוויה פחות "מושלמת" – ילד אחד יושב על האוזן הימנית, השני על האוזן מצד השני ואת הילד השלישי צריך לעצור כשהוא ניגש להתרוצץ. התוצאה: לא מצליחים לשבת בנחת ולדבר, את בקושי מספיקה לחטוף ביס מהמנה שלך, ועוד צריכה לשלם על זה כסף.
אירוח ביתי מציע חוויה שונה לחלוטין – השולחן כבר ערוך, הצלחות ממתינות בצד. ככה הילדים מוצאים פינה בגינה או באחד החדרים, הגברים שותים בירה במרפסת, הנשים תופסות פינה. כולם יכולים לחזור ולמלא שוב את הצלחת והחוויה מוצלחת לכולם.
ככה תיהני מהאירוח בבית שלך
איך את מתארחת באירוח שלך? הכל עניין של תכנון מראש, כדי שלא תעבדי בלארח. אין שום הנאה כשהאורחים יושבים ואת משרתת אותם. הם אולי יהנו – אבל מה איתך? הסוד הוא בתכנון נכון. אם תכננתי נכון – כשהאורחים מגיעים, שולחן הבופה שלי כבר מוכן וכיפי, כך שבכל פעם אני רק ממלאת עוד קצת בצלחת. ככה אני יושבת ונהנית בבית שלי, באירוח הכי טוב שיש.
הסוד טמון בהכנות המוקדמות
אפשר למצוא לא מעט מתכונים ב-10 דקות, אבל גם אם מתחשק לך לשלב גם מנות מושקעות יותר, ההצלחה טמונה בהכנה המוקדמת. הנה 3 רעיונות למנות מרשימות שצריך להתכונן אליהן מראש, אך יידרשו רק דקות ספורות (פחות מ-10 דקות) כדי "להעמיד" אותן ברגע האמת.
רויזטיק – לחם ללא לישה ב-2 דקות הכנה
אני קוראת לו לחם רושם, כי הוא מוכן בתוך 2 דקות, והרושם שהוא משאיר נותר לנצח. גילוי נאות – הוא דורש שעתיים התפחה, אבל ה"עבודה" עליו נמשכת זמן קצר, והיא פשוטה. המתכון מבוסס על לחם רוסטיק עם קמח כוסמין.
הסוד לרושם הוא התוספות, שהופכות אותו למרשים וגם טעים. בחרו בתוספות לפי הטעם:
- זיתי קלמטה ואורגנו טרי או יבש
- חמוציות עם גרעיני דלעת וגרעיני חמניות
- אגוזי מלך ואגוזי פקאן
ברגע שיש לחם, ברור שצריך גם מטבלים, ובעוד שאפשר לקנות בסופר מבחר מטבלים, ברגע שתכינו בבית את המטבלים, כבר תשדרגו ממש את המנה. פסטו ביתי הוא טעים ומרשים הרבה יותר מכל מה שתקנו בחוץ, והוא דרך נפלאה לנצל ירוקים שיש לכם כבר בבית. אני מכינה פסטו מפטרוזיליה, שום, אגוזי מלך ושמן זית (אל תשכחו להוסיף מלח). אל תחששו לשלב גם כוסברה שיכולה להעשיר את טעמו.
קרפצ'יו חצילים – קליל להכנה ומרשים בהגזמה
למנה הזו אני קוראת "מנת השף" שלי, ולא במקרה – זה אחד המתכונים שמשתתפות בסדנאות מודות לי עליו לעיתים קרובות. בסופו של דבר מדובר במתכון חצילים בסיסי, בסך הכל, אבל הגיבוש והדיוק הופכים אותו למנה שאפשר להגיש ולהתגאות בה.
- אופים את החצילים בתנור (זה דורש הכנה מראש, כמובן) – מניחים אותם בתנור בשלמותם עד לריכוך
- כשהחצילים רכים – פותחים באמצע, באמצעות מזלג מוציאים את ה"בשר" של החציל
- מועכים את ה"בשר" של החציל עם מזלג או עם האצבעות
פשוט, אך הקסם הוא בצלחות, שדורש פחות מ-10 דקות. הנה מה שעושים:
מניחים על החציל עגבניות שרי ושיני שום אפויות, ומתקדמים לתוספת של פרוסות צנונית דקיקות ועלי כוסברה. זה הזמן לזלף שמן זית ולסחוט מעליו מיץ מלימון שלם ועגבנייה שלמה. מתבלים במלח, מזלפים טחינה גולמית ומפזרים צנוברים קלויים. אני מוסיפה למנה גם פרוסות פלפל חריף שמשדרגות אותה.
סיפור האהבה שלי עם אירוח
במהלך חיי ביליתי במטבח במשך אלפי שעות; המטבח הוא הבית השני שלי מאז שאני זוכרת את עצמי. בגיל 8 כבר הייתי צמודה לאימא במטבח, מעדיפה להתנסות במתכונים חדשים על פני משחקים בחצר. גדלתי בבית שתמיד היה מלא באורחים, ריחות אפייה וצלחות עמוסות בכל טוב – וזה בדיוק הבית שיצרתי לעצמי ויש לי היום.
בצקים הם התשוקה האמיתית שלי. אני חולמת עליהם בלילה ויוצרת אותם במשך היום. כל בצק שתופח וכל מאפה שמתבשל בתנור גורמים לי להתרגש מחדש.
כולם מסביבי ידעו שהמטבח הוא הייעוד שלי, ולמרות זאת, פניתי ללימודי הנדסת מערכות מידע. אבל החיים הובילו אותי למקום הנכון – זכיתי בתחרות בישול בטלוויזיה, טסתי לטוסקנה והתחלתי להעביר סדנאות אפייה עם אימא שלי.
שלוש שנים ניסיתי לשלב הכל – קריירה בהייטק, משפחה, היריון וסדנאות אפייה. בסוף הבנתי שהלב שלי נמצא במטבח, עם הבצקים והמאפים. היום אני מקדישה את כל כולי לסדנאות אפייה ואירוח, והן באמת אהבת חיי. במקביל, אני מטפחת את הבלוג ואת עמוד האינסטגרם שלי ולאחרונה אפילו צילמתי תכנית אירוח, במטבח הפרטי שלי, שזו הגשמת חלום.
