מתכוני פסטות לחג השבועות – תוכן קולינרי | השף הלבן

חג הפסטות – מתכוני פסטות לחג השבועות

אין שולחן בחג השבועות שלא תופיע עליו מנת פסטה אחת לפחות, בין אם היא מיועדת עבור הילדים ובין אם היא מיועדת עבור המבוגרים. פסטה היא מאכל אהוב במיוחד על כולם וניתן לגוון אותה עם מגוון רטבים נפלא. אם גם אתם מתכננים להגיש את המאכל הנהדר הזה על שולחנכם, לפניכם כמה מתכונים אשר יפתיעו את האורחים שלכם.

מאת: עורך השף הלבן
חג הפסטות - מתכוני פסטות לחג השבועות

לזניית שושנים ממולאת גבינות

לזניה חלבית היא מנה טעימה ועשירה שתמיד כיף לאכול. שילוב הגבינות הופך אותה למשביעה במיוחד ורוטב השמנת שעוטפת את כל הבצק הנימוח בפה, מתחברת באופן מושלם לטעמי הגבינה ויוצרת ביס מלאה בטעמים שאי אפשר להפסיק לאכול. אם גם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם במנת לזניה מעולה, זהו המתכון:

ראשית בשלו את עלי הלזניה כפי שאתם מכינים פסטה, בסיר גדול עם מים רותחים ומעט מלח. לאחר שהם מוכנים, סננו את המים וייבשו היטב את עלי הלזניה. 

בקערה גדולה ערבבו יחד גבינה צהובה מגוררת, גבינת מוצרלה מגוררת, גבינת פרמז'ן מגוררת, מלח ופלפל שחור, ביצים, מעט אגוז מוסקט טחון עד קבלת עיסה אחידה. 

במחבת רחבה המיסו חמאה וטגנו בה שום ופטריות טריות חתוכות לפרוסות. קררו מעט ואז הוסיפו את התערובת אל עיסת הגבינות וערבבו יחד. 

כעת, פרסו את עלי הלזניה ובקצה של כל עלה הניחו מעט מהתערובת וגלגלו את העלה לרולדה. סדרו את כל הרולדות שהכנתם באופן שהן "עומדות" צפוף אחת לצד השנייה בתוך תבנית משומנת. 

בקלחת קטנה חממו שמנת עם מעט תימין טרי, אגוז מוסקט, קמח, פלפל שחור גרוס, וערמונים קלופים (אפשר לקנות מוכן בשקית) עד רתיחה קלה. כעת מזגו מעל הרולדות את רוטב השמנת. סגרו את התבנים עם נייר אפייה ומעל עם נייר כסף והדקו היטב, הכניסו לתנור לחום של 180 מעלות ואפו במשך 30 דקות. 

אם אתם רוצים ליצור שכבת גבינה קריספית במיוחד על הלזניה שלכם, הוציאו אותה מהתנור, הסירו את הנייר האפייה והכסף, גררו מעליה מעט גבינת גרוייר ואפו עשר דקות נוספות על מצב גריל. 

נתחי דג סלמון בשילוב פסטה בשמנת

שילובו של דג הסלומון בתוך פסטה הוא אחד השילובים המוצלחים ביותר, כאשר את כל הטוב הזה עוטף רוטב שמנת שאליו תוכלו להוסיף אל המנה עשבי תיבול ולפניכם מנה שאסור לפספס! 

כדי להכין את הדג עבור המנה יש לאפות את הסלמון בתנור כעשרים דקות לאחר שמשחתם אותו בשמן זית ומעט שום כתוש. לאחר מכן, הוציאו אותו מהתנור וחתכו לקוביות. העבירו את הקוביות אל מחבת מחוממת ובה חמאה מומסת וטגנו אותן. הוסיפו פנימה שמנת, כמה ענפי רוזמרין להגברת הטעמים, מלח ופלפל שחור ותימין טרי. הביאו לידי רתיחה וכבו את האש. הניחו בצד לשעה. 

כעת הכינו פסטה לפי הוראות היצרן בתוך סיר עם מים רותחים ומעט מלח. כשהיא מוכנה סננו את המים והתחילו לחמם את הרוטב. לאחר סינון הפסטה, הוציאו מתוך הרוטב את ענפי הרוזמרין והוסיפו פנימה את הפסטה, בשלו אותה בתוך הרוטב כדקה והגישו לצלחות ההגשה. על המנה תוכלו לבזוק מעט עירית קצוצה ושבבי גבינת פרמזן. 

רוטב רוזה מושלם

נכון שלשמנת יש טעם נהדר בפני עצמו, אך אם מתחשק לכם טוויסט ואתם רוצים לשלב את טעמיה עם רוטב מצוין לא פחות – הכינו את רוטב הרוזה המורכב גם משמנת וגם מעגבניות! כך תעשו זאת:

בקלחת קטנה חממו שמן זית וטגנו בו מעט שום, הוסיפו פנימה את השמנת ובשלו עד שהיא תרתח קלות. הוסיפו רסק עגבניות וקופסה של עגבניות מרוסקות. להעמקת הטעמים הוסיפו אל הרוטב חמאה וערבבו היטב עד שתימס לחלוטין. כעת, תבלו את הרוטב עם מלח, פלפל שחור ומעט תימין טרי.

את הפסטה הכינו לפי הוראות היצרן ולאחר שינונה שלבו בין הפסטה לבין הרוטב למנה מנצחת.

פסטת ערמונים וזיתי קלמטה

מי אמר שפסטה חייבת תמיד להופיע עם רוטב? היא יכולה להופיע גם כמרכיב בתוך סלט טעים ומפנק שכיף לאכול. לפניכם סלט עשיר בטעמים שמחמיאים לפסטה ועושים לה כבוד בשולחן.

להכנת הסלט חתכו בצל סגול לפרוסות דקות, קצצו דק פטרוזיליה ושמיר, קטשו מעט שום, חתכו לחצי זיתי קלמטה, הוסיפו ערמונים קלופים (משקית ואקום) והניחו הכל בקערה אחת. 

את הפסטה – מומלץ להשתמש בפוזילי או (ביסלי) והכינו אותה לפי הוראות היצרן. לאחר הכנתה, סננו את המים היטב והוסיפו אותה אל שאר מרכיבי הסלט. כעת, תבלו את הסלט עם שמן זית, מלח, פלפל שחור, מעט כמון ומעט פפריקה אדומה. לקישוט הוסיפו מעל בצל ירוק קצוץ.


חג הפסטות - מתכוני פסטות לחג השבועות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.