השילוב של מנות טבעוניות בתפריטי מסעדות
בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מאמצים את התזונה הטבעונית כדרך חיים מבוססת ובעקבות כך יש מודעות הולכת וגוברת לסוג תזונה זה. אך נשאלת השאלה – מה עושים כאשר מחליטים לאכול במסעדה או בבית קפה?
טבעונות היא צריכת מזון שאין מקורו בחי, ובכלל זה בשר על סוגיו, מוצרי חלב על נגזרותיהם וביצים – ויש שנמנעים גם מאכילת דבש. כיום קל מאד למצוא שפע מתכונים טבעוניים ברשת, בספרי בישול ואף במגזיני אוכל וקל מאד להתמיד בדרך תזונתית זו.
היום, לשמחתם הרבה של הטבעונים, מסעדות רבות מציעות מנות לטבעונים: בין אלו מסעדות טבעוניות למהדרין, צמחוניות, או אף מסעדות רגילות שמציעות בתפריט כמה מנות המתאימות לטבעונים. כך יכולים גם הם להגיע וליהנות מבלי להרגיש מוגבלים אל נוכח תפריט המכיל מזונות מן החי.
כיום ידוע שהמזון הטבעוני מגוון, ססגוני ומעניין ואין צורך להתפשר על טעם המנות או על המראה של המנות (שהרי ידוע שהמנה צריכה להיראות אסתטית בטרם טועמים אותה). טבעונים יכולים ליהנות ממנות רבות המבוססות על פסטה, אורז, דגנים, ירקות וקטניות, עם או בלי רוטב וכמובן מגוון עצום של סלטים. בנוסף, מסעדות רבות מגישות מנות המבוססות על טופו או סייטן – מרכיבים הנחשבים כתחליפים לבשר ועוף מבחינת הטעם והמרקם ומדובר במנות שעשויות להיות טעימות מאד וללא טעמי לוואי. עם הזמן גם התפתחו שיטות הכנה ובישול אשר הופכות את המרכיבים למזון לא פחות ממעולה.
אפשרות נוספת שמציעות רוב המסעדות היא הוצאת מרכיב זה או אחר מתוך מנה על מנת להפכה לטבעונית. כך למשל מנה של פסטה עם רוטב עגבניות המוקרמת בתנור עם גבינה מומסת מעל – יכולה להפוך לטבעונית ללא תוספת הגבינה. מאפים רבים מתאימים לטבעונים כאשר בוחרים מליות המורכבות מירקות או מחית של קטניות, ונמנעים מלמרוח את הבצק בביצה. ברוב המנות המופיעות כיום בתפריטים ניתן לבצע שינוי וכך להפוך את המנה לטבעונית. כאשר עובדי המסעדה קשובים ונכונים לבוא לקראת הסועד – אין ספק שתימצא עבורו הדרך ליהנות מהמטעמים שמציע השף וכמובן שאין שום סיבה להדיר קבוצת סועדים שלמה מהמסעדה.
בזמן האחרון עולה המודעות הציבורית לתזונה הטבעונית וכבר לא מדובר בקומץ אלא במספר הולך וגדל של אנשים הבוחרים משיקולים של חמלה, בריאות ושמירה על הסביבה להימנע מאכילת מוצרים מן החי. כיום עומדות בפניהם אפשרויות רבות ואין הם צריכים להסתיר את דבר היותם טבעונים או להתפשר על מזון לא איכותי או לא טעים. עם עליית המודעות הגיעה גם עלייה משמעותית במספר הטבעונים ובעצם מדי יום מאמצים עוד ועוד אנשים לדרך חיים זו. מסעדות, בתי קפה ועסקים מתחום המזון הבינו שהם חייבים לתת את המענה על מנת שלא להפסיד את הלקוחות ואכן עושים לא מעט מאמצים על מנת להציע מנות מגוונות, עשירות וטעימות לכל אחד.