העוגה הראשונה שלי - תוכן קולינרי | השף הלבן

העוגה הראשונה שלי

עוגה ביתית היא תמיד תענוג גדול וחדוות האפייה גדולה גם היא. אם אתם רק עושים את צעדיכם הראשונים בעולם אפיית העוגות ישנם מספר סוגי עוגות שמהן מומלץ להתחיל. עוגות אלה הן הבסיס שיעזור לכם בהמשך הדרך להכין שלל יצירות אפייה משגעות. הרשו לנו להציג בפניכם את העוגות השוות ביותר להכנה, המתאימות במיוחד לאופים מתחילים.

מאת: עורך השף הלבן
העוגה הראשונה שלי

עוגות גבינה 

 

את תחילת דרככם בעולם הכנת העוגות כדאי שתעשו עם העוגות הקלאסיות ביותר. עוגות אלה יסייעו לכם לצבור ניסיון וביטחון, שייתנו לכם השראה להמשיך ולהתנסות עוד ועוד. אחד מסוגי העוגות הקלאסיים ביותר אלו הן כמובן עוגות הגבינה. בכל בית ישנה עוגת גבינה שהופכת לעמוד תווך של ממש. לפני שאתם קופצים לעוגות הגבינה האפויות שדורשות קצת יותר ידע באפייה, מומלץ להתחיל בעוגות הפשוטות יותר, כמו עוגת גבינה פירורים או עוגת ביסקוויטים. לפניכם דוגמה למתכון פשוט ונפלא לעוגת גבינה פירורים: 

 

להכנת בסיס העוגה יש לפורר ביסקוויטים ולערבב עם חמאה מומסת עד ליצירת עיסה אחידה. את עיסת הפירורים משטחים בתחתית תבנית העוגה. להכנת קרם העוגה מקציפים שמנת, לאחר מכן מוסיפים חלב, סוכר וגרידת לימון וממשיכים להקציף. כעת, מוסיפים אבקת אינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף. מוסיפים גבינה לבנה בתנועות קיפול עד לקבלת קרם חלק ויציב. את הקרם שופכים לתוך התבנית על גבי תחתית הפירורים. מקשטים את העוגה עם פירורי ביסקוויטים נוספים ומכניסים למקרר להתייצבות למשך שש שעות לפחות.  

 

עוגות בחושות 

 

העוגות הבחושות הן הפינוק הביתי האולטימטיבי. טעמן פשוט ולא מתחכם, הן קלות ולרוב מהירות הכנה וניתן לשמור אותן במקרר או במקפיא לזמן רב יותר משאר סוגי העוגות. בנוסף, עוגות אלה מגיעות בשלל טעמים כאשר הפופולריות ביותר הן אלה המכילות פירות כמו תפוזים, תפוחים ופירות יער. הינה מתכון לעוגה בחושה תפוזים שאתם פשוט חייבים לנסות: 

 

ראשית משמנים תבנית מלבנית מוארכת ומרפדים את תחתיתה ודפנותיה בנייר אפייה. כעת מדליקים את התנור ומכוונים על חום בינוני. בקערה גדולים מערבבים יחד סוכר, גרידת קליפת תפוז, תמצית וניל, חמאה בטמפרטורת החדר וגרידת קליפת לימון, עד אשר הסוכר נמס לגמרי ונוצרת תערובת אוורירית.  

 

לתערובת מוסיפים ביצים טרופות בהדרגה. אחר כך מנפים לתוך התערובת קמח ומוסיפים אבקת אפייה, מלח ואגוז מוסקט. מוסיפים מיץ תפוזים ומיץ לימון ומערבלים רק עד שנוצרת תערובת אחידה. את בלילת העוגה מעבירים לתבנית העוגה ומיישרים. אופים במשך כארבעים וחמש דקות, עד שמרכז העוגה קפיצי אך יבש.  

 

בזמן האפייה נכין סירופ שאותו נמזוג על פני העוגה. בסיר קטן שמים מיץ תפוזים, מיץ לימון וסוכר. מערבבים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס. כעת מגביהים את הלהבה ומביאים את הסירופ לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה פעם נוספת ומבשלים במשך חמש דקות.  

 

מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן במשך כחמש דקות. באמצעות שיפוד עץ דק דוקרים את עוגה לעומקה. מברישים את העוגה עם הסירופ ומשאירים אותה להתקררות במשך כשלוש שעות, עד שהסירופ נספג היטב. לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר על העוגה.  

 

עוגות שוקולד 

 

גדולים וקטנים יסכימו פה אחד שעוגות השוקולד הן מהמפורסמות והאהובות ביותר בעולם. לא פעם הן מלוות אותנו בזיכרונות הילדות שלנו בעת חגיגות ימי ההולדת. עוגות אלה מגיעות בשלל אופנים, ישנן עוגות שוקולד בחושות, טארט שוקולד, עוגות קרם שוקולד ועוד. אך בין כולן מאחד כמובן השוקולד עם טעמו הממכר. הינה מתכון יוצא דופן של עוגת שוקולד ומסקרפונה ללא קמח: 

 

מחממים את התנור מראש לחום נמוך ומרפדים תבנית עם נייר אפייה. ממיסים בבאן מארי שוקולד, חמאה ומעט מלח, עד שמתקבל רוטב מבריק ואחיד. כעת, מסירים את התערובת מהבאן מארי ומוסיפים סוכר. תוך כדי טריפה עדינה מוסיפים ביצים האחת אחרי השנייה. יש להוסיף ביצה רק לאחר שזו שלפניה נטמעה לגמרי בתערובת. מוסיפים לתערובת גבינת מסקרפונה ומערבבים, עד קבלת תערובת אחידה.  

 

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית המרופדת בנייר אפייה. אופים בחום נמוך במשך כארבעים דקות, עד שהעוגה נעשית יציבה ויבשה במרכזה. בסיום יש להניח לעוגה להצטנן מעט בטמפרטורת החדר, ולאחר מכן להעבירה לקירור במקרר, למשך שעה לפחות. לפני הגשה מומלץ לפזר אבקת קקאו ולהגיש בליווי קצפת.  

העוגה הראשונה שלי

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.