הסיפורים מאחורי העוגיות האהובות
אין תענוג מספק כמו עוגייה מתוקה ונימוחה, המספקת בדיוק רב את החשק למתוק. אין ספק כי המאפים המקסימים הללו הם כבר חלק בלתי נפרד מחיינו וכמה נפלא שזה כך. אך האם אי פעם תהיתם מהיכן הגיעו העוגיות האייקוניות לעולמנו? ובכן, יש לנו את כל התשובות לכך. הרשו לנו לגולל בפניכם את הסיפורים שעומדים מאחורי העוגיות האהובות ביותר בעולם.

עוגיות שוקולד צ'יפס
אם יש ולו סוג אחד של עוגיות שכמעט כל אדם בעולם מכיר, הרי שאלה עוגיות השוקולד צ'יפס. הבצק החמאתי במילוי שבבי השוקולד מביא טעמים פשוטים אך מדויקים כל כך, שקל להבין מדוע הם כבשו את ליבם של רבים. נדמה כאילו שהעוגיות הללו נמצאות בחיינו מאז ומעולם, אך האמת היא שעד המאה העשרים הן כלל לא הומצאו.
הסיפור של עוגיות השוקולד צ'יפס מתחיל במלונית קטנה אך מפורסמת, ששכנה במסצ'וסטס ארה"ב. שם בשנות השלושים של המאה הקודמת, השפית של המלונית, אישה בשם רות' ווייקפילד המציאה עוגיות חמאה שבתוכן משולבים שבבי שוקולד, המעניקים הפתעה של טעם בכל ביס. בתחילה העוגיות הללו נקראו בכלל על שם המלונית "עוגיות טול האוס".
בשנת 1938 הופיע לראשונה המתכון המקורי בספר בישול. במהרה, בתים רבים בארצות הברית אימצו לחיקם את המתכון.
בשנת 1939, וויקפילד החליטה למכור את הזכויות על המתכון לחברת נסטלה המפורסמת בעבור דולר אחד בלבד. אך כיצד הגיעו העוגיות לשאר העולם? מסופר כי במהלך מלחמת העולם השנייה חיילים אמריקאים ששירתו הרחק מהבית במקומות שונים בעולם, קיבלו חבילות שכללו בין השאר גם עוגיות שוקולד צ'יפס וכך החלו גם מדינות אחרות להכיר אותן.
כיום, גם בישראל אנו מכירים היטב את העוגייה המעולה הזו. אומנם ניתן למצוא אותן בחנויות, אך האמת היא שאין דבר טוב יותר מאשר עוגיות שוקולד טריות באפייה ביתית, שזה עתה יצאו מהתנור.
עוגיות אמסטרדם
אם טרם יצא לכם להכיר מהן עוגיות אמסטרדם, עכשיו בהחלט הגיע הזמן. בניגוד לעוגיות אהובות רבות, עוגיות אמסטרדם אינן נמצאות בסביבה זמן רב, למעשה הן הומצאו רק בשנת 2013. עוגיות אלה הידועות בעולם בשם "VAN STAPELE", הן בעצם עוגיות מבצק שוקולד עשיר, שבתוכן מסתתר מילוי משגע של שוקולד לבן. על אף הגעתן המאוחרת לעולם, עוגיות אלה במהרה סחפו רבים ברחבי העולם כולו והפכו לפריט חובה בכל חשבון אינסטגרם באשר הוא.
אז מי המציא אותן ומאיפה הן הגיעו? בעיר אמסטרדם, בירת הולנד, שוכנת לה מאפייה קטנה בסמטה קטנה עוד יותר, המתהדרת בעיצוב מסורתי בניחוח מקומי. על אף גודלה של המאפייה והעיצוב הצנוע שלה, היא נחשבת לאחת מהמאפיות הטובות ביותר בעיר, נקודת ציון שאותה אסור לאף תייר לפספס. היא נפתחה רק בשנת 2013 ומרגע פתיחתה הציעה מוצר אחד בלבד – עוגיות אמסטרדם. לאורך כל שעות הפתיחה של החנות העוגיות נאפות כך שהן מגיעות ללקוחות כשהן עוד חמימות וטריות. אין ספק שבביקור הבא שלכם בעיר האירופית הזו אתם חייבים לבדוק את החנות הקסומה הזו, אך עד אז תוכלו להכין את העוגיות בבית בעצמכם וליהנות מטעם משובח של חו"ל.
עוגיות חמאה במילוי ריבה
סביר להניח שרבים מכם מכירים את טעמן של עוגיות הפרח במילוי ריבה מהילדות שלכם. עוגיות אלה צנועות מאוד בטעמן, השילוב בין הטעם החמאתי של העוגייה לבין המתיקות של ריבת התות האדומה, שאליהם מתלווה פעמים רבות אבקת סוכר, יוצרים חוויה שקשה לעמוד בפניה.
מקורן של העוגיות הללו הוא בשוודיה, במאה התשע עשרה כאשר שמן מתורגם באופן ישיר למונח "מערת פטל". נראה כי גם בפולין הופיעו עוגיות דומות, כאשר השם שלהן במדינה זו הוא "עוגיות קן ציפורים", בשל השקע העגול במרכזן. אם כן, אין קביעה אחת חד משמעית אודות המקור של העוגיות, משום שיש חלק המאמינים שהן הגיעו משוודיה, יש כאלה המאמינים שהן הגיעו מפולין וישנם אפילו המאמינים שהמקור שלהן הוא בקהילה היהודית שחיה במזרח אירופה.
יהיה מקורן אשר יהיה, עוגיות החמאה במילוי ריבה הפכו כבר מזמן לשם דבר, ובבתים רבים ברחבי העולם נהנים לנשנש אותן. ההכנה שלהן פשוטה ביותר ומהנה ובהחלט מומלץ לנסות להכין אותן לבד בבית.
