המשודרגת – רעיונות לשדרוג של כל פשטידה
כמה פעמים הרהרתם לעצמכם: "מה אוכל לארוחת צוהריים/ערב?" אם גם אתם נמנים על הסקרנים הללו שתוהים לעצמם, אנו כאן כדי לסייע לכם במשימה, פשטידות הן פתרון נפלא לארוחות היומיום שלכם וגם לאירוח חברים ובני משפחה. לעיתים, נדמה שהפשטידה "פשוטה" מדי, לא מתוחכמת מספיק, לא מביאה את עצמה בגרסתה הטובה ביותר, לכן אנו כאן כדי "להרים" לה עם טוויסט מעניין שיהפוך אותה למלכת השולחן!

צהוב עולה
פשטידות הן פתרון נפלא לארוחות היומיום שלכם וגם לאירוח חברים ובני משפחה, ומהי פשטידה ללא תירס? ובכן, פשטידת גבינות אבל התכנסנו כאן כדי לדבר על פשטידת תירס ושדרוגיה. את הפשטידה עם גרגירי התירס מהקופסה כולנו מכירים, אך אם אתם רוצים לשדרג אותה ממש השתמשו בגרגירי תירס שחתכתם מקלחי תירס מוכנים. אם אתם רוצים להעניק לפשטידה שלכם טעמי אש ומדורה, השתמשו בברנר על קלחי התירס המוכנים או הכניסו לתנור במצב של גריל לחמש דקות ורק אז חתכו אותם מהקלח והשתמשו בהם בפשטידה.
את הפשטידה הזו תוכלו לשדרג עם גבינה צהובה מותכת שכדאי לפזר על הפשטידה כעשר דקות לפני הוצאתה מהתנור.
את הפשטידה העשירה הזו נמליץ לכם להגיש לצד סלט פנצ'לה שיחמיא לטעמי המדורה עם העגבניות והפלפלים הקלויים שבו לצד הירקות הטריים שמרעננים אותו.
ירוק בעיניים
היש צבע חיוני יותר מירוק? כמה נפלא להוציא מהתנור פשטידה נהדרת, ירוקה, עם ניחוח משכר. כזו בדיוק היא פשטידת ברוקולי. היתרון הגדול בפשטידה כזו הוא שאין זה משנה אם הברוקולי קפוא או טרי, הוא יצא טעים במיוחד גם כך וגם כך. הברוקולי משתלב נהדר עם גבינות ולכן נמליץ על השילוב של השניים יחד. כדי להעניק לפשטידה הזו עומק וטעם ייחודים נמליץ על שימוש בגבינות אחרות ממה שבדרך כלל תמצאו בפשטידת ברוקולי, הפעם נשתמש בגבינת ריקוטה, גבינת רוקפור וגם נוסיף אגוזי מלח קצוצים. כל אלו בתוספת קמח וביצים שהם הבסיס ותיבול המכיל גם את נפלאותיו של האגוז המוסקט ולפניכם תעמוד פשטידה מפוארת בטעמים עשירים ועמוקים שטרם טעמתם.
את הפשטידה הזו נמליץ להגיש עם סלט עלים ירוקים, פלפל צ'ילי אדום טרי וצנוניות פרוסות דק מתובל בלימון, שמן זית ומלח.
טעם של חורף
ממש כמו שיש לנו אוכל קליל וכיפי, קיצי ומרענן, שבדרך כלל משולב עם הרבה נענע, כך יש לנו גם קדירות, מרקים ותבשילים המאפיינים את עונת החורף הקרירה. לצד כל אלו נרצה להמליץ לכם על פשטידה בטעמים חורפיים במיוחד. פשטידת פטריות עם ערמונים. שילוב של מספר סוגי פטריות לצד ערמונים מיד מעלים קונוטציה של אש הבוערת באח, מחממת חדר מרכזי במזג אוויר קר במיוחד. את הפשטידה הנהדרת הזו, אפשר לשדרג עם בצלים מקורמלים שיעניקו לה מתיקות שתשתלב נפלא לצד הערמונים, להוסיף סילאן ולתת לבצלים עוד עומק ומתיקות.
לצד פשטידת החורף הזו נמליץ להגיש סלט קפרזה לרענן את החך עם כדורי מוצרלה קטנים ובזיליקום טרי.
פשטידה כתום-לבן מושחתת
רוב הפשטידות מוכנות על טהרת הגבינות הרזות, קוטג' חמישה אחוזים, גבינה לבנה, מעט קמח וביצה או שתיים. אבל כשרוצים לפרגן לפשטידה באמת, להפוך אותה למלכת השולחן צריך להרים לה עם גבינות שמנות, מלאות בטעמים עשירים, טעמים שגורמים לכם להמשיך אל החתיכה הבאה עם ים של נקיפות מצפון אבל חיוך גדול על השפתיים. כזו היא פשטידת הבטטות הנפלאה הזו, הסוד לפשטידת בטטה מושלמת הוא דווקא שמנת חמוצה המתגאה בלא פחות מ-27% אחוזי שומן! שלבו את השמנת החמוצה עם שאר מרכיבי הפשטידה והופ לתנור. חשוב לתת לפשטידה להתקרר לגמרי לפני ההגשה. תוכלו להגיש אותה לצד סלט ירקות עשיר שגם אותו אפשר לשדרג עם לבבות דקל, תירס גמדי וזיתי קלמטה, הוסיפו גם כוסברה ויש לכם סלט ירקות משודרג פלאים לצד פשטידת שחיתות אלוהית.
. חשוב לתת לה להתקרר לגמרי לפני ההגשה. תוכלו להגיש אותה לצד סלט ירקות עשיר שגם אותו אפשר לשדרג עם לבבות דקל, תירס גמדי וזיתי קלמטה, הוסיפו גם כוסברה ויש לכם סלט ירקות משודרג פלאים לצד פשטידת שחיתות אלוהית.
לסיכום, נספר לכם שדווקא פשטידות הן אינן פשוטות כלל, לפחות לא בטעם שלהן כי הכנתן נותרה פשוטה למדי, ושכול מה שצריך זה קצת מעוף, קצת להעז, קצת לשלב וכך, ברגע אחד, נפתח בפניכם עולם שלם של טעמים. אז גם אם ברגע הראשון היה נראה לאורחים שלכם שמדובר ב"עוד פשטידה", כבר בביס הראשון הם יגלו שמדובר ב-"הפשטידה" הכי טובה שהם אי פעם אכלו!
